Pienoismallit.net

Lloyd C.V.

Itävalta-Unkarin vaneri-ihme

Näimpä tästäkin vanerisiipi koneesta netissä hienon 1:48 version, joten päätin tilata Special-hobbyn vastaavan 1:72 version. Laatikossa malli vaikutti hienolta uudentuotannon SH-mallilta hienoine detaljeineen jne.
Rakentaminen paljasti SH:n olevan ainakin tämän mallin suhteen vielä limited run kastia.
Yläsiipi oli valettu yhtenäiseksi, vaikka sen pitäisi olla oikea ja vasen puoli erikseen. Rungon ja yläsiiven väliset tuet olivat aivan liian pitkiä. Niitä piti lyhentää reilusti, ehkäpä olisi pitänyt vieläkin enemmän. Muista pikkujutuista nyt puhumattakaan.

Saipahan harjoitella tumman vaneripinnan kehittelyä pensselitekniikalla ja eka kerran tuota Itävalta-Unkarin koneiden siipien "syksyn lehdet" -kuviota. Lehtikuviosta tuli kyllä liian krouvi. Olisi pitänyt käyttää kuivempaa ja pienempää pensseliä töpöttelyyn, mutta toivottavasti seuraavalla kerralla tulee parempi.

Takiloinnissa on käytetty 0,1 siimaa, jota on värjätty hopeatussilla.

Koneyksilö on kesältä 1917 ennekuin koneet pääsivät rintamalle. Ehkei tuo kk kuulu juuri tähän yksilöön, mutten raaskinut jättää sitä pois.

Kommentit

Upean näköinen kone ja onnistunut maalaus, sekä takilointi tuohon mittakaavaan!
Ompa nätti pikkuleko. Takilointi upeasti tehty. Eikä toi mitenkään huonosti ole kuviointi onnistunut, hieno on.
Mutto onko vasemmalla puolelal keulassa jotain kupruja vai tekeekö valot ja varjot siihen jotain.

Loisto työ!
Hienon näköinen malli! Omilla taidoillani en tuota koskaan saisi valmiiksi. (Vielä…) Tykkään tuosta mallista kuitenkin todella paljon.
Marko Paakkanen kirjoitti:

Mutto onko vasemmalla puolelal keulassa jotain kupruja vai tekeekö valot ja varjot siihen jotain.

Loisto työ!
Kiitos kaikille ystävällisistä kommenteista. Jos Marko tarkoitat kuvassa 4 näkyviä kolmea pientä vaaleaa täplää keulassa, niin tarkistin alkuperäisestä, eikä siinä näy mitään niillä kohdin. Minun täytyy todellekin hioa vielä kuvaustekniikoitani.
Mika Kauranen kirjoitti:
Jos Marko tarkoitat kuvassa 4 näkyviä kolmea pientä vaaleaa täplää keulassa, niin tarkistin alkuperäisestä, eikä siinä näy mitään niillä kohdin.
Kaiken lisäksi viellä sanoin väärän puolen.
Tarkoitin 2 kuvassa pakoputkien alapuolella olevia vaaleampia raitoja. Mutta veikkaan että ne on puunraidotuksia. Kuten sanoin valot ja varjot saavat vaan näyttämään jännäsi kupruilta .

Mutta kuten jo sanoin, hyvin onnistunut leko. On näissä sitä jotain.
Varsinkin mittakaava huomioiden, niin olet tehtyt onnistuneen kangaspuun. Kyllähän se yläpuolelta katsoen näyttää varsinaiselta kukkaispellolta, mutta mitäpä me olemme arvostelemaan Itävalta-Unkarin maalausmääräyksiä. Työsi jälki kelpaa ainakin minulle. Takilointi hyvin onnistunut. Itse olisin tosin käyttänyt jotain tummaa väriä niiden maalaukseen niin olisi antanut enemmän "näköä" mitenkään mallia pilaamatta. Mutta kukin tyylillään. Koska malli esittää ainakin lähes tehdasuutta, niin kiiltoaste on hyvä.
mallaaja 7.4.2012 08:13 Vastaa lainauksella
vaneria!!??? sodassa kun siihen ampus pistoolilla moottorin kohalle nii räjähtäs koko hoito!!!!? mitähän ne itävaltalaiset ajatteli!!!?