Pienoismallit.net

Predator

Ronskimmanpuoleinen kirurgi ...

Meinasin pistää tämän ryhmärakenteluun "Brittiläinen panssarikalusto" - mutta hillitsin itseni viime hetkellä, koska huomasin, että tuon ryhmärakentelun aihe ei ollutkaan "Brittiläinen hammaskalusto"
;-)

Kyseessähän siis on kuuluisan elokuvahirviön pienoismalli - tämän mallin esikuva listi läjäpäin väkeä leffassa Predator 2.
Rakensin tämän mallin valmiiksi jo n. puolitoista vuotta sitten, mutta en ollut tyytyväinen lopputulokseen. Niinpä irrottelin otuksen päästä yksi kerrallaan nuo letit (oli melko helppo irrottaa, kun aikoinaan olin ne ONNEKSI liimannut Gator´s Grip akryyliliimalla), tai mitä lonkeroita nyt lienevätkään (hiuksiahan ne eivät ole) jotta pystyin paremmin tekemään figuurin maalauksen uusiksi. Tällä kertaa Humbrolin emalivärien lisäksi käytin apuna Tamiyan spraymaaleja, öljyvärejä ja pastelliliitupölyjä.
Tämäkin oli tavallaan "maalinkuivumismalli" jota väsäilin aina silloin, kun pääprojektina oleva Hasegawan Ferrari oli "kosketuskiellossa".

Kun katsoo nyt tätä valmista figuuria, niin ei ehkä ihan ensimmäiseksi tule mieleen se asia, joka tässä oli kaikkein vaikein toteutettava. Ei, se asia ei suinkaan ollut esim. nuo "letit" - vaan kyllä se asia oli tämän otuksen silmät. Vaikka tämä on iso 1/9 skaalan sarja, niin nuo olion silmämunat ovat pienemmät kuin nuppineulan päät - ja nimenomaan silmiin sitä raivokasta ilmettä oli saatava - muuten koko malli olisi ollut pilalla.

Kommentit

Esko Rusi 28.1.2012 13:42 Vastaa lainauksella
Vähän on päässyt punaista väriä valumaan suupielistä tassuille ja alustalle ;=).
Esko Rusi kirjoitti:
Vähän on päässyt punaista väriä valumaan suupielistä tassuille ja alustalle ;=).
Juu, pitäis olla tarkempana, kun noiden maalien kanssa läträä - ja taisi maalaushetkellä olla muutenkin rajausteippi lopussa, joten punaisesta väristä tuli sitten tuollaista roiskimista. Hahaa ;-)
Hiano on mutta oisko veri himppa liika vaaleata? Jotenkin liian oranssilta näyttää, voi tietysti johtua kuvien väritasapainosta tms.? Kiiltoa saisi olla myös, ehkä.
Foul Ole Ron kirjoitti:
oisko veri himppa liika vaaleata? Jotenkin liian oranssilta näyttää, voi tietysti johtua kuvien väritasapainosta tms.? Kiiltoa saisi olla myös, ehkä.
Tuoretta verta on esim. otuksen jaloissa, miekan terässä, kummassakin kourassa ja irrotetussa kallo-selkärankayhdistelmässä - ja kyllä noissa kohdissa se veri kiiltää ainakin minun tietokoneen näytössä.
Siinä lattialla on myös vanhaa kuivunutta verta - jonka kyllä olisi voinut tummentaakin, vaan enpäs älynnyt.
Kiinnostaisi itteäkin maalailla jonkinnäköinen leffafigu jossain vaiheessa. Mistä näitä saa ja millä hinnalla?
Kimmo Lind kirjoitti:
Mistä näitä saa ja millä hinnalla?
Tämä tuli hankittua tämän palstan myynti-ilmoituksen perusteella - en vaan millään saa päähäni myyjän nimeä - olin näköjään jossakin vaiheessa poistanut yksityisviesteistäni käymäni kirjeenvaihdon myyjän kanssa.
Se myyjä oli kaveri, joka nimenomaan myy näitä scifimalleja tällä palstalla - jos joku tästä kuvauksesta saa hänen nimensä ongittua esiin.
Käsittääkseni tämän mallin valmistanut Halcyon on lopettanut toimintansa jo useita vuosia sitten, joten ei näitä malleja ihan tavallisista alan kaupoista löydä "hyllytavarana".
Halcyon valmisti myös hienoja muovimalleja Alien elokuvasarjan hahmoista.
Foul Ole Ronille tiedoksi vielä, että laitoin tarkoituksella kiiltoa myös otuksen päälaen keskelle - ihan sen takia, koska noita Predator leffoja tarkemmin katsellessani olin huomaavinani, että tämä otus ikäänkuin hikoilee päälakensa kautta - tai ainakin jotakin kosteutta sen päästä erittyy nahan pintaan. Noh, mistäs minä tiedän - ehkä tämä olio on niin ujo, että sosiaaliset tappamistilanteet pistää hikoilututtamaan ;-)
Tyylikäs kokonaisuus, pientä miinusta tulee ihon maalauksesta, Predator 2-leffan saalistajalla oli punertavampi iho, isoa plussaa tulee maalatusta pään "tatuoinnista" sekä noista "rastoista", unohtamatta tietenkään aina niin mukavaa verkkopukua :)
Petri Ryhänen kirjoitti:
, Predator 2-leffan saalistajalla oli punertavampi iho,
Eikös tuossa leffassa vieraillut iso lauma näitä saalistajarodun edustajia? Noilla tyypeillähän näytti olevan kovin monensävyistä ihoa - kaikki eivät suinkaan olleet saman värisiä.
Oli kyllä monen monta saalistajaa, tosin tämä yksilö edustaa sitä leffan "sankaria", mikä näkyy aseistuksessa -sekä panssari-osissa. Mukavaa nähdä predator täällä pienoismallit.netissäkin.
Moi Petri

No niinhän se on - tuossa otuksen rintapanssarissa taitaa näkyä jokin kaiverruskin, joka on nimenomaan henkilökohtainen juuri sille Los Angelesissa riehuneelle kaunokaiselle?
Komeen näköinen Predator! Tuo verkkopuku on kyllä hieno ja muutenkin kokonaisuus on hyvä. Yhdessäkään leffassa ei taida olla näin valoisaa kohtausta, että voisi värien oikeellisuudesta sanoa mitään, mutta hyvältä näyttää. Noita Predatoreja lienee erilaisia ainakin elokuvan Predators mukaan. Ja Alieneitakin voi ympätä mukaan elokuvien Alien vs. Predators ja Alien vs. Predators 2 perusteella.
Hieno predator, gorea on vähintäänkin riittävästi.
Simo Halinen kirjoitti:
Komeen näköinen Predator! Tuo verkkopuku on kyllä hieno ja muutenkin kokonaisuus on hyvä. Yhdessäkään leffassa ei taida olla näin valoisaa kohtausta, että voisi värien oikeellisuudesta sanoa mitään, mutta hyvältä näyttää.
Netistä ja tupla dvd:n galleriasta löytää muutamia kuvia puvusta , missä valon puute ei vaivaa :)
Raimo Leino kirjoitti:
Kimmo Lind kirjoitti:
Mistä näitä saa ja millä hinnalla?
Tämä tuli hankittua tämän palstan myynti-ilmoituksen perusteella - en vaan millään saa päähäni myyjän nimeä - olin näköjään jossakin vaiheessa poistanut yksityisviesteistäni käymäni kirjeenvaihdon myyjän kanssa.
Se myyjä oli kaveri, joka nimenomaan myy näitä scifimalleja tällä palstalla - jos joku tästä kuvauksesta saa hänen nimensä ongittua esiin.
Tunnustan myyneeni tämän Predatorin Raimolle :-) Veri on tosiaan hiukan oranssia ja minun makuuni hampaat liian puhtaan valkoiset. Selkeästi paremmin ja huolellisemmin olet tämän kakkosversion joka tapauksessa maalannut.
Katos kun tää on filmisetti, veri ei oo aitoo siks se on niin oranssii… :-D. Kaikki olennainen on jo sanottu, totuttu laatua Raimolta. Ite tykkäsin näistä predatoreist enemmän maskit päässä, naaman näkeminen ekan kerran oli vähän pettymys.
Taas erilaista Raimon taidetta, mutta onnistunut olet jälleen. Tuosta veren punaisuudestahan ei voi mielestänä olla mitään ristiriitaa, koska ei näistä olioista tiedä, että onko niillä edes verta, onko veressä hemoglobiiniä, tai muitakaan ihmisveren väristä ainetta..

Nuo silmät tosiaan oikein karjuvat mallin ilmeikkyyttä.
T.T
Timo Rissanen kirjoitti:
Tuosta veren punaisuudestahan ei voi mielestänä olla mitään ristiriitaa, koska ei näistä olioista tiedä, että onko niillä edes verta,
Timo ei sitten ilmeisesti ole nähnyt näitä Predator-elokuvia? Jos olisit nähnyt, niin tietäisit, että tämän otuksen oma "veri" on väriltään vihreätä - sellaista oikein "neonvihreätä".
Näissä kuvissa näkyvä punainen veri on roiskunut ihan vaan otuksen teurastamista ihmisistä.

Kappas vaan, että rupesikin tuota ylläolevaa kirjoittaessani tekemään mieli veristä pihviä …
En tosiaankaan ole nähnyt näitä filmejä. Tai siis en ole kattonut.
Jos katsoisin, niin en varmaan nukkuisi, ovat senverran painajaismaisia örkkejä tällaiselle vanhukselle.

Mutta totta olet tuossa näläntunteessa.
Tulin äsken Tikkakosken näyttelystä ja kävin saunassa ja sitten hairahdin tänne sivuille näköjään liki kahdeksi tunniksi.
Ja nyt sellaista biffiä tekisi mieli..
T.T
Timo Rissanen kirjoitti:
En tosiaankaan ole nähnyt näitä filmejä. Tai siis en ole kattonut.
Jos katsoisin, niin en varmaan nukkuisi, ovat senverran painajaismaisia örkkejä tällaiselle vanhukselle.
Äläs nyt liioittele - Predator leffan katsominenhan kuuluu yleissivistykseen ;-)
Katso ainakin se eka Predator - sillä elokuvan kakkososalla ei ole niin väliä.
En yleensä liioittele kun kalareissuiltani tullessani.

Täytynee hakea leffa lainaan jostain, niin pääsee jyvälle tästäkin aiheesta.

(ja jääkaapissa ei ollut kun salaattia simpukoilla, oliiveilla, tonnikalalla, fetajuustolla, katkaravuilla, jäävuorisalaatilla, tomaateilla, kurkulla, kick-herneillä, vihreillä pavuilla…).
Ei siis kunnon veristä pihviä. mutta nyt alan niitä mäsyttämään.

Öitä..
T.T
Timo Rissanen kirjoitti:
Jos katsoisin, niin en varmaan nukkuisi, ovat senverran painajaismaisia örkkejä tällaiselle vanhukselle.
Tuohan on kevyttä toimintaviihdettä oikeisiin kauhuelokuviin verrattuna. Enkä tarkoita nykypäivien sadistischaissea, vaan niitä joissa se pelon aiheuttaja ei näy.
Raimo Leino kirjoitti:
Katso ainakin se eka Predator - sillä elokuvan kakkososalla ei ole niin väliä.
Toinen osa antaa syvyyttä hahmolle, ei sitä kannata ohittaa jos ei ensimmäinen ala närästää.

Oikein "nätti". :D

Muistelisin että ihokin olisi ollut hiukan punertava ja vihertävä joiltain osin, tosin takuuseen en mene.
Silmät hienon "kaikki uuniin! >:€ " näköiset, vaikka jotain outoa niissä on. En osaa sanoa mitä.

Seuraavaan viikonloppurakenteluun teet Predatorin siinä naamio-moodissaan.
Ei tarvitse kuin alustan, eikä kukaan voi valittaa mistään puutteista tai virheistä. ;)
…Tosin sen rakentavan palautteen parannuksista voi kyllä unohtaa. :D
Ensimmäinen työ jonka näen, jossa on selkärankaa. ;)
Eli loisto työ.