Pienoismallit.net

UJ 116 "Xanten"

Savupiippu ja miljoonalaatikon sisältöä

Laiva alkaa olemaan nipussa, mutta muutama oleellinen asia on vielä tekemättä. Laivan masto ja sen riggaus, savupiippu, pelastusvene ja sen touvit, rungon ikkunaventtiilit ja loppudetaljointi.

Masto: maston mitat ja mallit oli helppo ottaa suoraan skaalatuista piirrustuksista ja valitsin kartongin sijaan materiaaliksi puun. Itse masto on shasliktikku, eli Tamperelaisiittain rillitikku. Poikkipuu on muotoiltu sellaisesta pitkästä takkatikusta ja apupurjeen (ilmeisesti?) puomi on coctailtikkua.

Tein puuhun poralla reikiä vanttien läpivientiä ja puomin kiinnityskohtaa varten, poikkipuun ja maston kiinnityskohdan hioin pyöreällä viilalla kummastakin palasta puoliympyrän verran. Liimaus Eri-Keeperillä sekä puomin kiinnitys siten, että porasin cocktailtikkuun pienen reiän kantaan johon upotin teräslanganpätkän jonka toinen pää meni mastossa olleeseen reikään. Vantit, jotka ovat siimaa, varmistin tipalla pikaliimaa.

Puuosien maalauskaavaksi tuli Tamiyan ruskea akryyli "Deck Tan" jonka päälle mustanharmaa vesiväri, jota kuivuttua pyyhin pyyhin hieman kostealla pois ja lopuksi valkoinen vesiväri, jota taas kuivuttua pyyhkäisin kostealla. Mastolle oli erillinen "reikä" sekä komentosillan katossa ja lattiassa, joten se pysyy siinä aika tukevasti.

Vanteille porasin komentosillan kanteen reiät ja kiristin ne alapuolelta pinseteillä ja varmistin pikaliimalla, ei tarvinnut juurikaa lämmittämistä pingotukseen. Väriksi valitsin Model Masterin "Gun metalin" jonka levitin vanupuikolla.

Savupiippu: yritin esiä sopivaa valmista "osaa" esim. muovista, mutta kun en sitä löytänyt, tein sen kartonkimallille oikeaoppisesti, eli kartongista. Tein piipun sisälle säleikön kartonkisoiroista ja piipun eteen putken messinkiputkesta. Ennen maalausta reiät vanteille ja maalaus Tamiyan sprayllä. Maalauksen jälkeen siimasta vantit taas toisesta päästä kanteen tehtyihin reikiin ja piipun läpi pujotuksen jälkeen vastakkaiselle puolelle kanteen porattuihin reikiin ja kiristys sekä maalaus. Ennen sitä kuitenkin maalasin piipun yläosan mustan. Säistäminen mustanharmaalla vesivärillä.

Pelastusvene ja touvit: tässä meinasi tulla tenkkapoo, ohjeet Puolalaiseen ORP Pomorzaniniin antoi pelastusveneen paikaksi tyyrpuurin kyljen, mutta onneksi aloin sitä ihmettelemään tarkemmin ja olin sattunut löytämään ja ostamaan ebaystä laivasta kolme aitoa valokuvaa ja niitä tutkittuani huomasin että Saksalaisilla pelastusvene oli erimallinen, eri paikassa ja ei touvien päässä.

Olin jo ehtinyt muokata Artitecin resiinisestä suoutuveneestä oikeanmallisen pelastuveneen (oikeanmallisen Puolalaiseen malliin) ja muistin että jossain olen nähnyt lojuvan vanhasta Revellin Harbour Tugista yli jääneen pelastuveneen, joka sopisi pienillä muutoksilla oikein hyvin. Vene löytyi miljoonalaatikosta ja sai hieman styreenirimaa sekä maalin ja säistyksen pintaansa ja sai kelvata.

Saksalaiset olivat pystyttäneet taaimmaisen hyttirakennelman eteen pienen käsikäyttöisen vintturinosturin, jolla venettä nosteltiin, luultavasti sillä nostettiin myös muuta, vaikka hytin katolla sijaitsevan 37mm tykin ammuslaatikoita kenties?

Tein tämän nosturin messinkilangasta, styreenitangosta ja miljoonalaatikon osista.

Tässä kuosissa laiva kävi Nordlandin mukana Tampereen näyttelyssä.

Ensi kerralla detaljoidaan ja tehdään 33 kpl ikkunaventtiiliä runkoon.

Kommentit

On vain vieläkin vaikea hyväksyä että noin hyvän näköinen malli on pahvin palanen, mutta eihän tässä voi muuta kuin uskoa ja ihailla.
Juke 23.3.2013 11:52 Vastaa lainauksella
Kiitos Toni, mutta totuushan on että paljon on opittu seuraava mallia varten, eli ei tää ihan tuubiin ole mennyt… mutta suhteellisen tyytyväinen tietenkin saa ekaksi malliksi olla. Toinen jo pöydällä menossa.

Tarkkuutta osien sovituksessa pitää kyllä olla enemmän ja muutamat tekojärjestykset ovat olleet huonoja, eli mallin kokoamisen suunnittelukin on mättänyt osittain.
Tämä rakennusblogi on hieno esimerkki siitä, että hyviä malleja voi tehdä muustakin kuin polystyreenistä, messingistä tai puusta. Kartonki, pahvi ja paperi ovat jääneet turhan pienelle huomiolle.
Jotenkin tuntuu että nämä "tulosteet" kärsii yhä niistä lapsuuden paperisista sominukeista ja mistä lie muropaketin mukana olleista muumi tms taloista ja ehkä myös jostain vanhoista styroksi lennokeista saaduista mielikuvista: Eli niitä on mahdoton saada näteiksi tai oikeaan muotoonsa tai ne ei ainakaan pysy muodossaan ja viimeistään maalaamalla ne pilataan kokonaan…

Mutta tässähän todistetaan kaikki omat möröt täysin vääriksi ja turhiksi. Jos joskus saan oman rata projektin työn alle niin saattaa olla hyvinkin mahdollista että styroksin palat muuttuu varsin vakuuttaviksi taloiksi kun saavat tulostetut seinät itselleen, siihen kun lisäilee räystäät ja ikkunan pokat niin mennee varsin hyvin täydestä, oheen ehkä muutakin pahvi mallia… Ja jos näin nättiä jälkeä saa pahvista aikaan niin kun viitsii nähdä vaivaa niin tuskin on tarvetta edes korvailla niitä muovi versioilla. Ja mikä parasta, kun keksii miten se pahvi taipuu tulostettuna ja säistettynä yms omaan käyttöön sopivaksi niin on helppo tehdä kotimaista taloa tms kun voi vain räpsiä valokuvia ja lisäillä siihen tarvittavat yksityiskohdat yms… Tälläinen haastavampi mallihan taas tarpeen tullen kotona kopioituu moneenkin kertaan ja laivasto on valmis =D

Ehkä pahvista ei kuitenkaan kaikkea voi tehdä, mutta tämä kyllä rohkaisee varmasti monia kokeilemaan pahvia muuallakin kuin niissä muropaketeissa =D