Pienoismallit.net

UJ 116 "Xanten"

Kannet ja tuningosat

Kartonkimallin rakentaminen jatkuu…

Runko on maalattu pohjamaalin jälkeen pariin kertaan Tamiyan spraymaalilla väriin Dunkelgrau 51 (RAL 7000). Sen jälkeen on vesilinjasta alaspäin oleva osa runkoa maalattu Humbrolin emalimaalilla pensselillä punaiseksi. Tamiyan maskiteippi toimii muuten maalatulle kartonkipinnalle ihan yhtä hyvin kun muovillekin, maalaamattomasta pinnasta se ottaa osan mukaansa, jos teipin antaa olla liian kauan kiinni.

Myöskin kannet on maalattu harmaaksi, eri harmaa kun runko tai varsinaiset tulevat kansirakennelmat. Se maali on ihan jotakin mastonin peruharmaata. Tämän jälkeen tein runkoon ruoste ja merivesivalumat emalimaaleilla. Tein myös kannet kuluneemman näköisiksi, ensiksi sormella hinkkasin oletetuille kulkureiteille lyijykynän harmaata, sitten tiettyihin kohtiin sormella Tamiyan weathering setin "vesiväreillä" mustaa ja valkoista. Jatkan säistämistä vielä ihan lopuksi. Myöskin rungon ikkunaventtiilit ovat vielä liimaamatta, lisäksi reelingit ja ilmanotot kaipaavat vielä ihan viimeiseksi suoristusta ja jotkut kohdat tipan liimaakin.

Ongelmia tuli lähinnä yläkannen/eli siis etukannen sovituksessa. Kansi irvistelee ikävästi paarpuurin puolelta. Taidan koittaa taas Mastonin seinäsilotetta ongelman korjaamiseksi.

Myös suurin osa tuningosista alkaa olemaan kasassa, lähetys Panzerfuxilta Saksasta toivat pääaseen Rocon 1:87 88mm flakin ja niinikään Rocon 37 mm flakin. Tilasin varmuudeksi myös Artmasterin 37 mm flakin, katostaan kummasta tulee parempi. Posti toi myös erilaisia pikkuosia RB Modelilta Puolasta, mm. ilmanottoja, venttiileitä, pelastusveneen onkohan ne nimeltään touvit ja vähän muuta.

Seuraavaksi on pakko tehdä linjanveto teenkä kansirakennelmat kartongista kartonkimallin hengessä vai lähdenkö hakemaan lopputulosta helpomman kautta 1mm muovilevystä…

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!