Pienoismallit.net

UJ 116 "Xanten"

kansien ja rungon detaljointia sekä pohjamaalaus

Homma jatkuu..

Ennen maalaushommiin ryhtymistä liimasin pari soiroa laivan keulaan pitkittäisuuntaisesti kuvaamaan keulan vahvistuksia. Lisäksi merkkasin venttiilien paikat painamalla reiän piikillä. Kun runko mielestäni alkoi olemaan mallissaan alkoi maalauksen suunnittelu.

Xanten oli ilmeisesti maalattu Kriegsmarinen 50/51 kaaviolla, eli sillä mennään ennekuin joku toisin todistaa. Rungon maalasin Mastonin punaisella primerillä, maalasin toisenkin kerran ja vielä kolmannenkin, ennekuin olin tyytyväinen. Kartonki imee maalia aika tavalla!

Ennen maalaamista kiinnitin maskiteipillä kylkeen tulevat reelingit jotka sitten liimasin pikaliimalla jota tiputin kiinnityskohtiin rautalanganpätkällä. Kannet varustelin ennen pohjamaalausta etsiluukuilla (miljoonalaatikosta) ja asiaan kuuluvilla venttiileillä, pollareilla, reelingeillä ja muilla hässäköillä. Kaiteet ovat muuten Fallerin H0 mittakaavan kaiteita "Eisengeländer". Sitten pohjamaalia päälle kolme kertaa ja tässä vaiheessa ollaan nyt. Seuraavaksi maalaan kannet kansien värillä ja rungon tummemmalla harmaalla.

Kartonkimalleihin tarvitaan näin lyhyellä kokemuksella ainakin hyviä veitsiä, hyvä leikkuualusta, kattava miljoonalaatikko ja erilaisia saksimalleja. Jatkan tästä kansirakenteiden tekoon, niitä varten on jo tilattu erilaisia venttiileitä, torvia ja reelinkejä etsi, messinki ja resiinisarjoina sekä pääase 88 mm Flak sekä 37 mm flak Panzerfuxilta Saksasta. Tilasin myös pari uutta kartonkimallia, kummatkin teen mittakaavaan 1:87. Schnellboot tukialus Tsingtau ja Z-6 Theodor Riedelin. (tilasin vahingossa kaksi kpl Tsingtauta 1:200, joten toinen on ylimääräinen jos joku tuntee halua koittaa kartonkimallailua…)

Kummankohan teen ensiksi?

Rakentaminen jatkuu kansirakenteilla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!