Pienoismallit.net

Viimeinen tervehdys

Vetäytymisvaihe 1944

Ensimmäinen dioramani, vai onkohan tämä vinjetti? Figu on Italerin BMW R75 with sidecar-setistä ja pohja on tehty purkin kannen päälle (halkaisija 9,5cm) käyttäen materiaalina vanhoja polyuretaanisia ikkunaeristeitä.

Oli mukava ja opettavainen projekti, jossa sain koittaa itselle ihan uusia juttuja. Mielestäni onnistuin ihan kohtullisesti, vaikka aluksi tuntui ettei figun maalaamisesta tule mitään vaan pensseli lipsuu mihin sattuu.

Seuraavaksi pitää perehtyä askartelumassan ihmeelliseen maailmaan, josta aion tehdä dio-pohjan tuonne Vietnam-ryhmärakenteluun.

Pistäkäähän komenttia missä onnistuin ja mitkä asiat menivät heikommin, kiitti! :)

Kommentit

Taitaapi olla vinjetti kyseessä. Ekaksi työksi hieno, tykkään miten takki/paita ja rähinäremmivyö yhdistelmä on maalattu. Risti on kanssa uskottavan näköinen, kaks risuu jekkulangalla yhdessä, kuten olisi oikeassa elämässä.

Kasvoista olisi kiva olla kuva, nyt niistä on vaikea sanoa mitään. Maasto on vähän tylsä, tyhjää tilaa on liikaa. Joku simppeli juttu taustalla, vaikka kaatunut puunrunko tai isompi kivi ja bäm, heti tulee eloa. Toinen vaihtoehto on tiivistää vinjettiä, pienentää alustaa.

Mutta all in all, tästä on hyvä jatkaa
Mainio pieni vinjetti. Varsinkin sotilaan takki ja käsivarret ovat todella hyvin maalattuja. Takki näyttää kankaiselta, ei muoviselta. Risti ja maaston muodot ovat onnistuneita. Ainut mikä pistää omaan silmääni on tuo maaston melko lämmin väriskaala ja lievä kiilto. Kiilto tosin korostunee kuvissa, eikä ole tuollainen luonnossa. Vihreää olisi sen sijaan voinnut ehkä murtaa, vaan nämä ovat makukysymyksiä. Kaikin puolin hyvä vinjetti kuitenkin.
Aika jees malli. Itse tosiaan olisin laittanut vaikka sammaleisen kiven mukaan, se olisi terästänyt tunnelmaa. Kelopuukaan ei olis ollut paha. Maasto näyttää aika vetiseltä, mutta sopii erittäin hyvin suotunnelmaan. Tuosta tulee mieleen se vuoden 1955 Tuntemattoman alkukohtaus, missä miehet hautaavat kaatuneen rahkasuolle. Olikos se Määttä (Pentti Siimes), joka tuikkaa sen karahkan haudan merkiksi, kun miehet lähtevät jatkamaan matkaa? Täytyy tarkistaa.
SS 21.1.2012 12:00 Vastaa lainauksella
Kiitoksia paljon kommenteista!

Tuo suopohjan pieni kiilto on ihan harkittua, halusin juuri tuota hieman vetistä fiilistä, koska suolla ollaan ja jätin siksi pohjan vihreät osat lakkaamatta mattalakalla.

Itselläkin tuli useasti tätä rakentaessa tuo tuntemattoman alkukohtaus mieleen, vaikka se ei ollut tämän mallin lähtökohtana. :)
Vetiseen suohon sopisi jos saapaat olisivat syvemmällä sammaleessa. Jos alla kerran on märkä suo, sen luulisi myös olevat aika pehmeä, ainakin oman vähäisen suo kokemukseni mukaan.
Hyvän näköinen työ!
Varsinkin risti ja figun paita toteutettu hyvin.
Ristin edessä olisi voinut olla isompi keko mustaa multaa/turvetta, että juuri haudattu.
Sekä olisi toivonnut kasvo kuvaa.
AJ 21.1.2012 22:45 Vastaa lainauksella
Moi SS, Ekaksi työksi tosi hyvä. Edellä on sanottu jo oleelliset kommentit, joten en toista niitä. Eniten ehkä "häiritsee" tuo tyhjä tila. Maasto on voi olla diossa vähän tylsän ja jopa tyhjänkin näköistä, esim. tasainen hiekka-aavikko, mutta silloin pitää olla jotain muuta "eye catcheriä" malleja ja/tai figuja pelissä. No, joo, niinkuin nyt jotain muka tietäisin - itselläkin vasta eka dio valmistumassa ja ylivoimaisesti vaikein rasti siinä on figut - luulisi, että ne ovat helpoin homma, mutta kun ei…Mielestäni diossa mallit ovat helpoin rasti, sitten tulee maasto ja aarg figut ovat hankalin/vaikein osio.

Hyvä vinjetti tämä on jokatapauksessa; tarina on tosiaan kuin Tuntemattomasta sotilaasta, kuten Jari P toteaa ja mallia voit ottaa vaikka Marko Teeriojan ja Tomi Mynttisen vinjeteistä/figuista - ne ovat huipusti tehtyjä. Parhain terveisin, AJ
SS 22.1.2012 13:07 Vastaa lainauksella
Kiitoksia vinkeistä. Noita saitin parhaita dioramoja/vinjettejä on tullut tuijoteltua leuka lattiassa, käsittämättömän hienoa jälkeä osaavat ihmiset tehdä, eikä vain pelkästään teknisessä toteutuksessa vaan myös ideoinnissa. Eikä tämä koske pelkästään kahta AJ:n mainitsemaa gurua, vaan taso on noin yleisestikin aloittelijan silmään huikea. Tänne uppoutuu helposti pitkäksi aikaa tutkimaan hienoja tekeleitä ja samalla oma motivaatio tehdä parhaansa vain kasvaa.

Kun tuosta Tuntemattomasta sotilaasta on ollut juttua, niin tein tällaisen "tunnelmakuvan".
www.pienoismallit.net/profiilit/4637/kuvat/kuvapankki/kuva_89731/
SS 22.1.2012 17:24 Vastaa lainauksella
Ykkösen antaja vois tulla kertomaan parannusehdotuksia.
Hieno dio/vinjetti! Kuten AJ jo tuossa ylhäällä sanoi, mallia dioihin kannattaa ottaa Teeriojan ja Mynttisen tekemistä malleista, jotka ovat todella hyviä. Ja itse voisin suositella vielä yhden diovelhon, Jouni Kosken malleja, esimerkkinä vaikkapa Epätoivo. Sinulta ensimmäiseksi dioksi erittäin hyvä ja tuo mieleen Tuntemattoman Sotilaan. Tuo tekemäsi "tunnelmakuva" on mielestäni myös hyvä ja tuo vielä enemmän mieleen sellaista tilannetta, jossa rintamakaveri on tullut sodan tauottua käymään kaverinsa haudalla. Jatka ihmeessä mallien tekemistä, ja myös näiden dioraamojen tekemistä. Toivottavasti saisi joskus sen omankin esille…

Pisteet:
SS 22.1.2012 17:45 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista ja linkistä Miika! Varmasti jatkan näiden väsäilyä, nyt jo sormet syyhyää päästä seuraavan kimppuun. Tämä alku on tällaista mielenkiintoista hapuilua, koska materiaalit ja tekniikat ovat itselle aivan uusia. Tämän harrastuksen myötä on päässyt läträämään ja muovaamaan, ylipäätään ltekemään käsillään asioita ja se on ihan mahtavaa. Ideat eivät päästä lopu, mutta pitää edetä suht hitaasti ja odottaa että tietotaitoa karttuu ettei mene persus edellä puuhun. :)
SS kirjoitti:
Tämän harrastuksen myötä on päässyt läträämään ja muovaamaan, ylipäätään ltekemään käsillään asioita ja se on ihan mahtavaa. Ideat eivät päästä lopu, mutta pitää edetä suht hitaasti ja odottaa että tietotaitoa karttuu ettei mene persus edellä puuhun. :)
Juuri näin. Toi on oikea asenne! Ja tämä on siitä erinomainen harraste, että jo 20-30 euron laatikon ääressä jaksaa näprätä vaikka vuoden. Nuorena nöösinä sitä vain heitti koneen kasaan nopeasti, mutta nyt mukana on (ainakin mulla) jopa kunnianhimoa. Mukavaa on myös se, että työn jälkeä voi näyttää muille - tai olla näyttämättä.

Työpaikallakin oikein sormet syyhyää, että pääsee Friuleja tummuttamaan tai talvicamoja miettimään… Harva tätä ymmärtää… paitsi toinen mallari… ;-) Tervetuloa joukkoon!
Hieno vinjetti! olis kyllä hyvä jos olisi kuva sotilaan kasvoista.
suon kiiltävyys tekee siitä kyllä hiukan epäaidon mutta se ei paljon häiritse
diossa on hyvä tunnelma