Pienoismallit.net

Fokker D.VII

Ilmailuvoimat

Suomenilmailuvoimien Fokker DVII O.A.W lozenge kuvioinnilla.
Perus eduardin setti , mukavasti kasautuva.
Kuviointi on siirto kuvaa. Suomi merkit AML DECALS, Kuivalaiselta.
Suomen ilmavoimien nimenä oli vuoden 1937 loppuun saakka ilmailuvoimat, alkuaikoina myös ilmailutarha.

Kommentit

Hieno on, meinasin avautua takiloinnin puutteesta mutta nopea kuvasurffaus teki epävarmaksi: oliko näissä myöhäisissä fokeissa sen ihmeempiä vaijereita siipien välissä?

Olen itekkin tätä mallia kuolannut juuri tuon kuvioinnin takia, oliko noin isojen siirtokuvien kanssa ongelmia?
Todella hieno Suomi Fokkeri.Miten nuo siipituet saa oikein kunnolla liimattua tuon lozenge kaavion päälle ilman että,ne napsahtavat irti omia aikojaan.Oliko näissä Suomi fokkereissa aseita mukana?Ainakaan siinä sirpale kaaviossa(ID.357.) ei ollut.Kerrasaan hieno työtä.Upea malli.
Pore 17.1.2012 21:13 Vastaa lainauksella
Eipä ollut minkäänlaisia ulkoisia siipivaijereita.
Siivessä oleva siipituen kolo porataan varovasti auki, muovi näkyvin liimausta varten.
Aivan upea palanen historiaa… Pinna miinusta keula- ja moottorikuvan puuttesta… ;) Siis, lähikuva.
SS 17.1.2012 21:29 Vastaa lainauksella
Tässä on sitä jotakin! Tämän myötä alkoi kiinnostaa myös tuo Lentokonepuoli.
Oikein näppärä kone, kuviointi ainakin erottuu joukosta. Pitäisi itsekkin tehdä joskus tämmöinen.
Aika kovat miinukset Tero antoi kuvan puutteesta, minusta kyllä tässä olennaisen näkee ja Ctrl + auttaa myös tiukassa paikassa ja loppuun se :).
Timo Honkanen kirjoitti:
Oikein näppärä kone, kuviointi ainakin erottuu joukosta. Pitäisi itsekkin tehdä joskus tämmöinen.
Aika kovat miinukset Tero antoi kuvan puutteesta, minusta kyllä tässä olennaisen näkee ja Ctrl + auttaa myös tiukassa paikassa ja loppuun se :).
Näyttäis olevan oma arvioni vielä keskiarvon yläpuolella… ;)
On kyllä upea! Erilainen suomi-malli. Konekiväärit näyttää hieman lelumaisilta ja olisin toivonut hieman vanhennusta. Mutta kyllä näinkin pärjää!
Eduardin kone näemmä helpompi rakentaa kuin Dragonin vanha. Nokan mauve läikät tosin puuttuvat maalauksesta ja lozengekankaan jaotus hieman hakusessa, vahvikenauhat nimittäin samaa kuvioitua kangasta kuin peruskangaskin ja myös siiven jättö- ja johtoreunoissa nauha kulkee vertikaalisesti =) Sekä siivekkeissä kankaan suunta on poikittain. Suomalaissa Fokkereissa aseet oli poistettu.
Potkurin puukuviointiin hieman skarppausta ja avot. Muikea malli siis kuitenkin !
JJ Hilska 18.1.2012 10:10 Vastaa lainauksella
Aivan käsittämättömän hieno maalaus ja myös työn jälki/tulos. Olisipa tämmöinen myös 1:1 kokoisena suomalaisessa ilmailumuseossa.
Heikki 18.1.2012 11:55 Vastaa lainauksella
Hyvän näköistä jälkeä, mutta mistä tuo kolmonen on koneen rungon yläpuolelle ilmaantunut. Onko jossain olemassa kuva? Nämä Suomen Ilmailuvoimien kangaspuut ovat aina kiinnostavia.
Mykistyneenä totean vain,onpa upea ja hienot kuviot.Nämä aikaisemmat koneet itselle hieman hämärän peitossa,mutta sivuilla törmää näihin välillä.
AJ 18.1.2012 15:30 Vastaa lainauksella
Moi Pore, hienoa jälkeä jälleen; kaikki on jo edellä sanottu, komppaan niitä. Parhain terveisin, AJ
Taitaa olla myöhäinen Fokker-valmisteinen kone tämä, ei OAW. Ero näkyy nokassa, josta puuttuvat pyöret korjausluukut ja akselin päällinen vaneriverhoilu, jossa OAW:n koneissa oli kiinnityshakasin varustettu sauma ylä- ja alapuolella.

Nuo ovat todella pieniä eroja suomalaiseen Fokkeriin. Näkyvämpi epätarkkuus mallissasi on kuitenkin tuo nokan pois jäänyt violetti kirahvikuvio, jonka Jari B:kin mainitsee. Myös akselisiipi oli oikealta puoliskoltaan violetti, samoin kuin pyörien "pölykapseleiden" keskiöt.

Lontoon RAF-museon Fokker D.VII(OAW) on hyvin samaan tapaan viimeistelty, kuin suomalaiset D.VII:t. Myös nuo Jarin mainitsemat siipikaarien päälle liimatut, Tarnstoff-kankaasta leikatut kanttinauhat näkyvät Lontoon museokoneessa. Selllaiset tosiaan oli Suomeen tuoduissa koneissa, vaikka taivaansiniset tai pinkit nauhat lienevät olleet tyypillisemmät D.VII:n verhoilussa:

Fokker D.VII (OAW) 1

Fokker D.VII (OAW) 2

t. Mikko
Todella upeasti onnistunut ja itse ainakin pidän potkurin maalauksesta!
VilleH 30.1.2012 14:59 Vastaa lainauksella
Moi Mikko,

Itselläni työn alla sama vekotin, tarkoitus tehdä alkuperäinen tarnstoff-pintainen sekä se myöhäisempi sirpalemaalattu versio.

Minua jäi vaivaamaan tuo "Ero näkyy nokassa, josta puuttuvat pyöret korjausluukut". Tuo Eduardin sarjahan 8131 oli nimenomaan OAW-versio? Siinä on kovin matalina tuossa etummaisen laskutelinetuen takan pyöreät luukut, vai olikos niitä muitakin?

Olitko Pore poistanut nuo akselin muotosuojuksen soljet, nehän oli tuossa sarjassa nekin… En ole ihan varma mutta ikään kuin niitä ei enää olisi tuossa sirpalekaavioon maalatussa 1.D.357:ssa?

T:Ville H
Sarja tosiaan onkin OAW-Fokkeri ja pyöreät luukut varmaan siellä on, vaikkei niitä kuvissa näy. Meitsin moka!

t. Mikko
Vaude hieno Fokker en voi muuta sanoa. Itsellä on sama projekti menossa mutta ei meinaa onnistua sutta tulee siirtokuvat tuottaa ongelmia. millä ne sais pysyy ettei murene,