Pienoismallit.net

Operaatio Himatuikku

Vaihe 3: kuusia ja ruohikkoa

Tässäpä vähän vinkkiä yhden mallisen kuusen ja ruohikon tekoon.

Kuusi:
Kuuset tehdään liimaalla sammalta vaan tikkuun. Käytän tässä erikeepperiä ja kerros kerrokselta nostan oksistoa. Välistä pitää antaa kuivua ennen kuin uuden kerroksen lähtee tekemään.
Tikkuun ei tarvitse reikiä porata oksia varten, kun kuusesta tulee erittäin tiheä ja vain vähän runkoa jää näkyviin.
Viellä ainakin olen koyhän miehen ruiskulla maalailut puut. Vaimolta jää hajuvesipulloija yli missä pumppusuihku… Ei muuta kuin sellasella vaan väriä pintaan.

Yksi valmis kuusi on nähtävissä aiemmassa työssäjohon olen lisännyt jälkikäteen siihen sen.

Ruohikko:
Ruohikkon laitan hamppunarusta upottamalla dasmassaan.

Kommentit

kuusi idea kovin kivan näköinen.. tarvinee lainata ideaa Warhammer maastoihin.. kunhan lumet vähän sulaa ja pääsee luonnonhelmaa aineksia keräämään.. iste moista sammalta olen käyttänyt ihan pensaisiin yms. puskiin jne.
Melekonen näpertely, mutta näyttäisi onnistuvan.
Martti 23.1.2012 18:53 Vastaa lainauksella
Hei auttakaa miten saa rakennusplogin???
www.pienoismallit.net/ohjeet/blogit/
Tuolta läytyy ohjeet ja mitä tarvitsee olla että voi blogin perustaa
Itselläni työn alla myös kuusia tuosta samaisesta kerrossammalesta. Kannattaa kastella nuo sammalet ja kuivattaa pienessä puristuksessa sanomalehtien välissä, esim parin kirjan välissä. Näin oksista tulee hieman suorempia=realistisempia, jolloin eivät ole käpristyneitä (tai prässätä tuoreena). Malliahan voi ottaa mistä metsän puista tahansa. Oksien muotoileminen/prässääminen muotoonsa tarkemmin voi olla sitten hieman vaikeampaa.
Heikki Hyttinen kirjoitti:
Kannattaa kastella nuo sammalet ja kuivattaa pienessä puristuksessa sanomalehtien välissä, esim parin kirjan välissä. Näin oksista tulee hieman suorempia=realistisempia
Kiitos vinkistä pitänee kokeilla minkänäköisiä noista tulee. Noissa on aina karmea leikkaaminen ja osien valitseminen, kun se tekee jatkee seuraavalle kerrokselle aina puolesta välistä. joutuu saksilla aina muotoilee sen oikean kohan.
Mutta jos ottais yhden pussin sulamaan ja laittas painoon.