Pienoismallit.net

Focke Wulf Fw 190 A8/R11

Achtung!!! Ein Focke Wulf!!!

Der 1./Nachtjagdgeschwader 10. Oberfeldwebel (yliv.) Günther Migge Werneuchenista lensi 1944 tällä kuutamossa kelmeästi kiiltävällä Yön Kostajalla pudotellen Lancastereita kuin kokenut metsämies sorsia. Eipä tainnut Mikki-pojan antennit olla ihan kohdallaan, sen verran mahtavia pommisatseja Suuri Johtaja sai persauksilleen harva se yö aina katkeraan loppuun asti… pääsi siis jokunen Lancaster näiden yöhävittäjien ohikin. Sitä en tiedä, miten tehokkaita nämä oikeasti olivat loppusodan yöpommittajien torjumisessa. Ainakin noita tutkia olen kuullut häirityn alumiinifolioliuskoilla. Googlesta löytyi sen verran tietoa pilotista, että hän olisi sodan loppuun mennessä saanut 8 ilmavoittoa yöllä. Voiko se pitää paikkaansa? Vaikuttaa aika niukalta saldolta.

Viikonloppuryhmiksen mallini, jonka jätän kiiltäväksi. Hyllyssä ainakin näyttää tosi hyvältä. Tuon voisi tietty vetää muutaman kerran Revellin mattalakalla, mutta haluan jättää tämän siihen kuosiin kuin se on näin sunnuntai-iltana rakentamisen määräajan lähetessä loppuaan. Säistämiseen toki olisi "armonaikaa" mutta en sitä käytä mattapinnan "luomiseen". Citadelin akryylilakka on tehty "säistämislakaksi" eli sävytetty muutamalla tipalla saman valmistajan tummanharmaata, samaa jota myös maastokuvion tummempi väri on. Tuon vaaleamman harmaan sävystä en osaa sanoa onko miten lähellä oikeaa. Alakerran "Ice Blue" on "liian tummaa" mutta se ei haittaa.

Kittiä tähän meni sekä kuomuun että siiven ja rungon yhtymäkohtiin. Vesihiomapaperilla sain muuten hyvän lopputuloksen, mutta onnistuin tekemään pienen nirhauman kuomuun. "Vaalensin" sitä hankaamalla kohtaa hammastikun kärjellä. Valurangasta irroitettaessa alareunaan tuli pieni särö, mikä näkyy kuvissa myös.

Aloitin mallin kokoamisen 6.1. klo 10.52. Tarkkaa valmistumisajankohtaa en muistanut katsoa mutta 8.1. palttiarallaa klo 18 paikkeilla oli siirtokuvat paikoillaan.

Kommentit

Mixa Aho 8.1.2012 20:35 Vastaa lainauksella
Oikea alatyyppi olisi Fw-190 A-8/R11. Tuo R11 (=Rüstsätze, varuste-/muunnossarja) käsittää tuon tutka-asennuksen.

Ihan kelpo malli, miinuksina lähinnä kuomun istuvuus, tutka-antennit sojottavat osittain vähän minne sattuu ja pintakäsittely; kiiltoa on ihan liikaa mun makuun, eikä kylkien laikutus oikein toimi siveltimellä tehtynä - yrityksestä huolimatta.
Tyyppikorjaus tehty.

Kuomu oli tosi hankala ja vaati kittausta että siitä sai edes tuollaisen. Antennit oli mitä sattuu, mutta varovaisesti vääntelin niitä vähän suoremmiksi. En sitten tiedä liimasinko ne oikeaan kulmaan… se jäi vähän epäselväksi miten niiden olisi pitänyt oikeaoppisesti mennä.

Kylkien laikutus olisi ilmeisesti kuulunut olla allaolevan linkin mukaan niin että näkyy selvä harmaan ja sinisen raja, ja vain joitain irtolaikkuja siellä täällä. Päädyin tähän rajan häivytykseen koska se näyttää mielestäni paremmalta.

www.rlm.at/cont/profil07_e.htm
Tommi M 8.1.2012 23:08 Vastaa lainauksella
Jussi Mänttäri kirjoitti:
Antennit oli mitä sattuu, mutta varovaisesti vääntelin niitä vähän suoremmiksi. En sitten tiedä liimasinko ne oikeaan kulmaan… se jäi vähän epäselväksi miten niiden olisi pitänyt oikeaoppisesti mennä.
Kuuklen kuvahaku on ihan hyvä lähde, mutta vain jos löydät yli 10 samanlaista mallia/valokuvaa kun aiot itse tehdä, ei se voi kovin väärin olla…
www.revell.de/katalog/400/04165.JPG antennit valmistajan mukaan

värirajoja osisi pikkaisen voinut häiventää, nyt hyppää silmille tuo kontrasti. Mattalakkaa kaipaa lisää. muuten ihan kivannäköinen maalipinta. perussiisti rakennusjälki
Tää malli päätyi roskikseen. Yksi kissoista oli kiivennyt mallihyllyn vieressä olevan vaatekaapin ylimmäiselle hyllylle. Mie en tätä kattia sieltä huomannut vaan pistin oven kiinni. Kissa puski oven raolleen ja hyppäsi sieltä mallihyllyn kautta alas. Onneksi ei pudottanut muita malleja. Harmi vaan kun tää oli muuten niin hyvä. Vaurioiden korjailun jälkeen ei olisi ollut enää "niin hyvä" joten roskiin.