Pienoismallit.net

Curtiss Hawk 75A

Lukuisten vaikeuksien kautta...noh, osallistumispalkinnoille. :D

Revellin vanha Curtiss Hawk lienee hyvin monelle tuttu, eikä lie vaadi sen suurempia analyysejä.
Versiona LeLv 32:n kone, syyskuulta 1942.

Tämä siis toinen yritys tehdä kunnollinen leko, ensimmäisen ollessa ala-/yläasteen vaihteesta.
Kuva siitä löytyy ensimmäisistä malleista.
Joten vaikka en voi kehua minkään osa-alueen tässä mallissa onnistuneen nappiin, voin silti olla melko tyytyväinen tuohon vanhempaan yritykseen verrattuna. ;D

Kasattu antennivirityksiä lukuunottamatta suoraan laatikosta, (rikkoo määritelmän mutta kai se silti lasketaan…) muutoksia tehty laskutelineisiin, ja ohjainsiivekkeisiin. Laskutelineet veistelty "siihen suuntaan", juurikin koska päätin pitää koneen laatikkomallina. Sama koskee pitot-putkea, pakoputkia ja konekivääreitä.

Malli maalattu siveltimellä, Revellin maaleja käyttäen. Myös taaempi keltainen tunnistusraita on maalattu.
Alapuolen sotkuisuus johtuu siitä, että "tehdaskiiltävä" näytti liiankin vahatulta, ja "puolikiiltävää" flat-basea/johnssonia levittäessä vanha vaha liukeni ja sotki washin mennessään. Savusotkut taas siitä että Tamiyan puuteri iski vahaan kiinni kuin purkka tukkaan, ollen näin hiukan hankalasti siistittävissä.
Myöskin ensimmäinen yritys saada mitään kulumia aikaan, joutui muutamaan kertaan tekemään uusiksi että alkoi näyttämään kohtuulliselta edes omaan silmään.

Mutta koska ei tätä mihinkään näyttelyyn viedä, eikä tällä ammuta, se välttää minulle.
Jos siitä joku Revellin Curtissin tunnistaa, olen tyytyväinen. :)

Kommentit

Kyllähän Curtissin tunnistaa hyvin,mutta nyt ei aukea maalaus itselle.Oliko koko mustia Hawkeja 42 Suomella ?Ainakin kuvassa niin on,tai yläpinta lähes kokonaan vai kuvako valehtelee ? Eikös nää ollu kaksi värikaaviossa.Saksasta tulleet kai yksivärisiä vihertäviä.
Tuota noin…En siitä kyllä mustaa saa edes puhelimen ruudulla.
Väri on revellin "mustavihreä", numerolla 40. hiukan nato-olivea tummempaa.
Ihan ohjeen mukaisesti, kuten muutkin version koneet sivusto(i)lla.
Nyt katson omalta läppärin ruudulta ja tumman vihreäähän väri on.Toisella vanhanaikaisella näytöllä oli täysin tumma värinen,lähes musta.Tumman vihreä ja vaalean sininen kait oli Suomeen tullessaan Saksasta ja sen jälkeen maalasivat tunnuksia,niin kuin sinun mallissa on.
Esko P. 29.12.2011 18:39 Vastaa lainauksella
Mielestäni ihan hieno malli. Varsinkin takiloinnit lisäävät näyttävyyttä. Minunkin koneellani värit näyttävät jotenkin oudoilta, liian tummilta, ja maalipinta on silmääni jotenkin turha kiiltävä. Oletko mattalakannut tai pölyttänyt mallia?

Kokonaisuutena varsin näyttävä, vaikka en ole mikään Suomilekojen asiantuntija…

Esko P.
Onhan se vihree tuo yläpinta.
Sanoisinko mallista, että vaikeuksien kautta voittoon.
Paljon vissiin olet uhrannut aikaa tähän niittihirviöön, jota en alkaisi itse edes noiden niittien takia edes tekemään. Olisi aika iso homma hioa ne edes jotakuinkin oiken näköiseksi…

Mutta ihan suht´näyttävän mallin olet saanut kasaan. Kuomun kanssa painiminen ei ole myöskään vähäisimpiä ongelmia ja siihen ennen maalausta/liimausta olisi ehkä kannattanut lisää paneutua. Tosin jos se on kiinni vaikka lattiavahalla, niin äkkiäkös tuon korjaa.

Antennilangoista plussaa ja kiiltävästä pinnasta miinuksia.
Annan aina pojoni, toisin kuin ne ykkösen ja puolikkaan antaneet, joita täällä aina häiriköi..
Kiitoksia kaikille. Kuten (myöhemmin) lisäsin viimeiseen kuvaan, niin lattiavahan puolikiiltävän "virallisen" sekoitussuhteen mukaan tuo on tehty. Vaan aiemminkin valitettiin mattaversion olevan liian kiiltävä. Veikkaisin olevan liesituulettimen valon syytä. Sen alla saa parhaan valaistuksen meidän taloudessa, joten se on toiminut kuvauspaikkana.
Esko P. 29.12.2011 19:29 Vastaa lainauksella
Heikki Honkanen kirjoitti:
Veikkaisin olevan liesituulettimen valon syytä.
Koita luonnon valoa, eli ulos kuvaamaan…

Esko P.
Komppaan Esko P. Luonnon valo on yleensä riittävän tehokas.Itse kuvaan useimmiten ikkunan vieressä isolla pöydällä.Joskus saa asetella taustapahveja aika lilla.Kokeilemalla onnistuu.