Pienoismallit.net

Panther Ausf.F

Berliini syksy 1945

Näkemykseni siitä,millaiselta Pantterin F-tuotantosarjan vaunu olisi saattanut näyttää,jos sota olisi jatkunut pidempään. Kantavana ideana oli rakentaa vaunu,josta materiaalipulan ja tuotannon nopeuttamisen takia on karsittu kaikki ylimääräinen pois. Eräänlainen pula-ajan Pantteri siis.

Dragonin sarja tarjosi teräspyörien lisäksi myös kumireunaiset versiot. Eräästä tällä sivustolla olleesta keskustelusta sain idean yhdistää malliini molempia pyöriä. Etulokasuojat,perälevyn roinalootat ja suurin osa työkaluista jäivät myös pois. Ajovalon siirsin vaunun etukannelle. Maalaukseen sain idean brittien Berliiniin sijoitettujen Chieftain vaunujen kaaviosta.

Malli meni helposti kasaan Dragonin nykyisille sarjoille tyypilliseen tapaan. Takakannen verkot tulivat sarjan mukana,samoin alumiininen tykin putki. Telat vaihdoin Friuleihin. Maalauksen tein Tamiyan akryyleillä. Naamiokaavio on ruiskulla maalattu maskiteippiä apuna käyttäen. Tornin numerot ja palkkiristit Tamiyan Kuningastiikerin arkilta. Oli aivan pakko saada nuo siniset torninumerot tähän malliin :). Vanhennukset akryyleistä sotketuilla litkuilla,öljyväreillä ja Migin pigmenteillä. Tämän piti muuten olla sellainen nopea kesäprojekti,mutta hieman pääsi venähtämään…

Kommentit

Mielenkiintoinen näkemys ja ihan voisi hyvin olla totta. Eipä oo aikakonetta millä vois hieman avittaa ja nähdä vuoden -46 sotakalustoa:)

Maalaus on kiinnostava ja vanhennuskin ihan realistinen. Hieno "vat-iffi"!
Jzuhis 27.12.2011 13:17 Vastaa lainauksella
Kyseinen sarja on itselläkin ollut työn alla jo puoli vuotta. Mielestäni kk ei ole tankissa kovin "ylimääräinen", mutta loistava malli silti!
Kiitos Antille ja Juholle kommenteista. Eipä tuo runko-kk tosiaan mitenkään ylimääräinen ole. F-sarjan Pantterissa aiemmissa versioissa käytetty,panssaroidulla piipun suojavaipalla varustettu MG-34 oli tarkoitus vaihtaa MP-44 rynnäkkökivääriin. Muistelen lukeneeni,että tuon "tankki" MG-34:n valmistus oli tuossa vaiheessa sotaa loppunut ja samasta syystä tornin konariksi vaihtui MG-42. Kuvia tuosta MP-44 virityksestä en löytänyt ja siksi jätin aseen kokonaan pois.
Jouni Koski 28.12.2011 21:30 Vastaa lainauksella
Rakentelu ja vanhennus valumineen on onnistunut mukavasti, mutta tornin tunnukset ovat turhan puhtaat ja kirkkaat. Nyt valumat katkeavat tunnusten kohdalla.
Yksityiskohtia voisi ehkä myös korostella hieman enemmän. Nyt jää vähän tasaisen pliisu vaikutelma maalauksessa.
Kiitokset Jounille kommentista. Juurikin tämänkaltainen palaute näitä malleja saa meikäläisen tälle sivustolle näytille laittamaan. Tokihan kehujakin tietysti mielellään ottaa vastaan. Pitääpä petrata noita mainitsemiasi seikkoja seuraavassa projektissa…