Pienoismallit.net

T-34/76

Production Model 1942

Vanhaa Tamiyaa 70-luvulta! T-34/76 Production Model rakennettuna suoraan laatikosta. Ideana oli saada aikaan kulahtanut talvi-camo ja kokeilla hiuslakka tekniikkaa.

Malli meni kasaan loistavasti ilman ongelmia, ainoastaan radio-ohjattavaksi malliin tehdyt reiät piti kitata kiinni. Sitten alle vihreä, päälle hiuslakka ja sen päälle valkoinen ja rapsuttaen efektejä pintaan. Paketissa tuli myös kaksi figuuria Lopuksi päätin kuitenkin laittaa vain toisen esille.

Lopuksi litkut ja pölyt päälle ja metallia telapyörästöön jne.

Harmittavina asioina jäi tuo lampun "lasiosan" puuttuminen sarjasta ja, että lokasuojien alle jäi ilmatilaa, jolloin vaunun sisälle paistaa valoa.

- Waltter Holm

Kommentit

JMR 22.12.2011 07:57 Vastaa lainauksella
Hienosti toteutettu kulahtanut talvicamo. Figuurikin on erinomainen.
hyvin onnistunu talvicamo sopivan kulunut, pikkaisen saisi olla öljy ruoste ja polttoaine tahroja. figuurin kasvot näyttää kyllä komialta sopivan kärsivä ilme. Liekköhän iippoa palelee:) Kyllä nämä vanhatki tamiyat menee nätisti nippuun ja ovat ihan hyviä rakennussarjoja, jos haluaa hifistellä niin lisäkilkkeillä saa hyvin potkua malliin. Komea malli kokolailla.
Upea on! Tosi nätti pinta ja hyvin toteutettu!
Ainut mikä vähän hairitsee on kk piippu ei ole auki. mutta muuta murinoita ei ole.
Mallin hienot yksityiskohdat näkyvät tuolla naamakirjassa.
ai niin figu kanssa onnistunut loistavasti

Toinen mikä mietityttää on tuo talvicamon käyttäytyminen. tai siinäkin varmaan lienee sodan aikana ollut rutkasti eroja. Tokko samaamaalia kaikilla. osassa kuvissa toimaali tavallaan lohkeilee ja toisissa taasenmaitomaisesti haaleenee. Lieneekö kenellekään tietoa? Tietääkseni kalkki pohjainen vähitelleen haalistuu. mutta---?
Kiitos kommenteista ja vähän järkytyksenä tuli, että mallini on saanut neljä 2,5 arviota! Olisi kiva kuulla perusteluja.
Ihan onnistuneen näköisen mallin olet saanut Tamiyan iäkkäästä sarjasta aikaiseksi. Varsinkin tornin maalauksessa olet onnistunut hyvin. Umpinainen kk:n piippu jo mainittiinkin. Piippu voisi olla myös myös muun värinen,kuin valkoinen. Tuo telojen valkoinen väri hieman ihmetyttää. Ilmeisesti tarkoituksenasi on kuvata lunta. Silloin pitäisi valkoisen olla telojen syvennyksissä,eikä kulutuspinnoilla. Figuuri näyttää todella onnistuneelta,vaikka en ikinä figuurien anna antamiini arviohin vaikuttaa,ellei sitten kyseessä ole dioraama. Mitä noihin arviointeihin yleensä tulee 2,5 tähtöstä on jo hyvän mallin merkki. Omatkin tekeleeni saavat säännöllisesti tuota 2,5 tähteä alempia arvioita. :)
Raimo Leino 22.12.2011 11:33 Vastaa lainauksella
Waltter kirjoitti:
Mutta vähän järkytyksenä tuli, että mallini on saanut neljä 2,5 arviota!
Mitäs järkyttävää tuossa sitten on?
Omasta mielestäni hiuslakkakikan avulla tehty kuluneisuus on onnistunut ihan kohtuullisesti. Ei se mallin esikuvakaan kaunis ilmestys ollut kuluneessa "talvitakissaan" joten realismiin pyrkivän pienoismallinkaan ei silloin pidä mielestäni olla "kaunis". Nuo tukit näyttävät hieman oudoilta - olisivatkohan pysyneet kyydissä mukana jos niitä ei ole kiinnitetty vaunuun mitenkään?
Kiitokset kommenteista!
Jzuhis 22.12.2011 13:09 Vastaa lainauksella
Komia on! Esimerkillisesti tehty talvicamo.
Hieno malli. Pieni nipotus valkoisesta tankki-Emmasta rungossa. Tosiaan pintakäsittely on herkullinen. Hyvää joulua.
Hienosti toteutettu, myös figun naama näyttää sopivan persoonalliselta eikä lego-ukolta. Myös telapyörien ja muun vaunun välillä on sävyeroa ja tämä tuo lisää luonnetta malliin.

Jotakin ylimääräistä tämä kuitenkin mielestäni kaipaa, sillä nyt kokonaisuus tuppaa menemään liian yksitotiseksi. Esim. pressunyytin olisi voinut maalata eri väriseksi tai toinen figuurikin piristäisi. Lisää eri värisiä litkuja saumoihin jne.
Waltter kirjoitti:
Kiitos kommenteista! Oli kiva herätä ja huomata, että täällä kirjallista kommenttia kolmisen kappaletta. Mutta vähän järkytyksenä tuli, että mallini on saanut neljä 2,5 arviota!

Joten kaikki ne nyt kiitos kommentoimaan!
Ainainen kitinä näistä poikkeavista arvioista.

www.pienoismallit.net/galleria/malli_9711/

Tämäkin malli on joidenkin mielestä 2,5 tähden arvoinen ja silti sillä Nordic Challengessa irtosi pronssia.

Tämä sotka menee kyllä omassa luokitteluasteikossani "ihan ok" luokkaan.

Kun olen itse pelannut ihan oikeiden T-34 vaunujen kanssa niin tulee kiinnitettyä huomiota etenkin säistämiseen. Tässä pahimmat puutteet ovatkin sillä osa-alueella. Talvivärin kuluneisuus on osittain loogista, mutta myöskin kuluneisuutta puuttuu eri huoltokohteilta (luukuilta joita auotaan jatkuvasti) sekä miehistön kulkureiteiltä (esim. ajajan luukun edestä).

Figu puolestaan on hyvin maalattu, mutta asento on ajajalle erittäin omituinen. Itse en ole nimittäin kovinkaan pitkä (165) ja siltikn pääni keikkuu ajajan luukun yläreunaa vasten. En oikeastaan ole nähnyt vielä ensimmäistäkään luonnolliseen asentoon saatua ajajaa sotkaan…