Pienoismallit.net

FA-26

Ilmavoimien ensimmäisen "ritarin" työkalu

Lentomestari Oiva "Oippa" Tuomiselle myönnettiin Mannerheim-risti 18.8.1941. Oippa oli ilmavoimien ensimmäinen ko. ristin saaja. Kuva esittää Oipan työkalua heinä-/elokuun 1941 aikana jolloin Oipan laivue LLv 26 toimi mm. Salmin pitäjän Lunkulan saaren rantakentältä. Ja edelleen kuten kaikissa allekirjoittaneen malleissa maalaus siveltimellä ja Tamiyan akryyleilla.

Kommentit

Mainio malli ja tuo alusta on tosi hieno.Historian havinaa katsellessa.
Upeaa jälkeä taas Petriltä. Sinulta tulee sikäli maukkaita malleja, että niissä on aina alusta. Ja se kertoo myös paljon tässäkin tapauksessa.
Malliin on pitänyt väkertää pensselin kanssa aika lailla, mutta jälki on hyvää.
Myös tuo Oippa-figuuri tuo lisää eloa kokonaisuuteen.

Ihan lähikuvissa vissiin pensselillä tms. tehty koneen kuluminen, eli metallin tuominen esiin ei ole aivan onnistunut. Kontrasti on jotenkin liian jyrkkää.
Tämä ei varmaan näy livenä niin paljon.

Mutta mites antennilangat? oliko niitä tuolloin? Siihen saa joku viisaampi sanoa, mutta laitan linkin alle omasta Fiiusta, jossa ohjeissakin ne oli.
T.T
www.pienoismallit.net/galleria/malli_6852/kuva_60831/#kuva
Timolle…

Kiitos kommenteista ja pisteistä. Yritin katsella eri referensseistä tuota kulumista ja löysin kuvan vanhemmasta SIH "Hävittäjä ässät" kirjasta, jossa noi kulumat oli just tuolleen "jyrkästi". Fiiuthan olivat surullisen kuuluisia siitä, että maalaat millä maalaat, niin aina irtoaa…
Ja klassisesti; mulla aina pensseli + Tamiyan akryylit eikä tietenkään niitä antennilankoja. Tässäkin versiossa olisi ollut tosi maukkaat antennilangat sivuvakaajan kärjestä molempien siipien kärkiin. Ehkä tulevaisuudessa siinä meikäläisen supermallissa tai sitten ei.
PhantomII 8.12.2011 01:58 Vastaa lainauksella
Tämä Fiiu on kaikkien Suomi-Fiatien äiti. Jokaisella itseään (ja muita) kunnioittavalla Suomi-mallarilla pitäisi tämä yksilö löytyä jossain mittakaavassa hyllystä/vitriinistä? Olet päätynyt tuohon yläpuolen kaksivärikaavioon, joka ilmeisesti on oikein. Italiaanoillahan oli myös samantapainen yläpuolen kolmivärikaavio käytössä.

Ehkä liikkuvien osien saumojen litkuttelua kaipaisin, muu vanhentaminen/säistäminen on henk.koht. makuasia sitten lisäksi.

En muista, oliko tässä yksilössä antennilangat siipiin. Toisissa yksilöissä oli, toisissa ei - ainakaan koko aikaa. Kuvissa nimittäin näkee ukkoa seisoskelevan niillä kohdin, missä lanka menisi, jos menisi. Näin myös niiden koneiden kohdalla, joissa ei mastoa ole muutenkaan. SIH-sarjan FIAT-osa on mainio referenssi tässäkin kohdin.
Petri on rakentanut tyylikkään ja hyvin onnistuneen esityksen Oiva Tuomisen Fiiusta ja ukko itse on myös mukana figun myötä.Kuten Phantom Kakkonen totesi:tämä on tärkeä osa Suomalaisen sotilas ilmailun historiaa ja kuuluu kai Suomi leko mallareiden perus/"pakko" osastoon.
Siinä vaiheessa kun Fa-26:n sivuvakaajassa oli 6 ilmavoitto viirua oli italialainen "vesi väri" naamio maalaus kulunut tehokkaasti.Koneen selässä oli paljasta metalli pintaa ennen keltaista itärintama nauhaa ja maalaus oli muutenkin kovin kärsineen näköinen.Toisaalta jos mallin esittäisi pahasti rähjääntyneen näköisenä tällaisella alustalla kokonaisuus näyttäisi varmaankin vähintäänkin epätasapainoiselta.Joten hyvä näin.
Tuo taulu kehys +kartta alusta on mainio idea jota pitää kokeilla.Joskus muinoin Airfixn malli laatikoissa oli samaan tyyliin tehtyjä kansikuvia.