Pienoismallit.net

Hansa Brandenburg W.29

"syväkuivumassa"

Wingnut Wingsin Hansa odottamassa lievää kuluttamista. Yksi parhaista rakennussarjoista joihin olen tutustunut. Laatua rakennusohjeista siirtokuviin, osista puhumattakaan. Kitin käyttö tosi vähäistä, rungon pohjasaumaan pikkasen, ei muualle. Mallin esikuva 2530 C3MG heinä- elokuu Zeebruggen merilentoasema 1918.

Kommentit

AJ 28.11.2011 17:47 Vastaa lainauksella
Moi Markku, Vau - upea Hansa! Tästä näkisi mielellään lisää kuvia, mutta jo nyt näyttää vahvasti siltä, että tässä on kyllä kyseessä täyden viiden staran malli - odotan vielä viimeistä silausta ennen pojojen antamista eli sitä kun olet finaloinut lievän kulutuksen ja lisännyt sitten täysin valmiista mallista lisäkuvat. Mutta so far näyttää todellakin vahvasti viiden staran mallilta. Tuon Hansan on pakko olla iso malli, kun skaala on 1/32 ja Hansahan ei ole mikään pieni kone. Parhain terveisin, AJ
Petri Lyy 28.11.2011 17:58 Vastaa lainauksella
Lisäkuvia kaipaisin, mutta arvelisin kuvakiintiön tulleen täyteen. Olisi ollut kiva nähdä se ainoa kitattu saumakin. Kuvakiintiö on pieni ilmeisesti siksi, että samalta tekijältä ei ole aiempia töitä julkaistuna.

Malli on kyllä uskomattoman hieno, mikäli vähistä kuvista mitään voi päätellä. Oletan siipien ja rungon kuvioinnin tulleen siirtokuvina. Jos on maalattu, niin vielä isompi kehu.

Minä varmaan olen viimeisenä pilkkuja viilaamassa, mutta mallin on pakko olla valmis kun se kerran täällä galleriassa on. Keskeneräisiähän täällä ei säännön mukaan saa esitellä, muualla sivustolla kyllä.
Että minä rakastan näitä wingnutin malleja… ne ovat niin jumalattoman hienoja, ja ohjevihkosetkin ovat esimerkillisesti toteutettuja… Hieno malli, kerta kaikkiaan… itse olisin tehnyt suomimallin… Jossakin vaiheessa olisi tarkoitus itsellänikin tilata wingnutilta S.E.5a, mutta sitä ennen pitäisi ostaa uusi färgspruutta kun entinen sanoi että PINGGGG ja levesi pitkin pihaa, kun olin menossa isän luo verstaalle kun oma kompura hajosi.
Markku Asikainen
Kuviosuojamaalaus on siirtokuvina, n. 16:sta osana, ei käytetty mitään lisäaineita mutta siirtokuvien laatu huippuluokkaa. Mukana tuli riittävästi korjausmateriaalia, jota joutui kyllä käyttämään. Muuten malli on maalattu ja lakattu täysin sivellintekniikalla ( en pidä maaliruiskusta, liian steriili jälki ). Siipien kärkiväli on 41 cm ja pituus 30 cm, koko on mukava ja antaa oikeutta kaikille pienille yksityiskohdille. Valitettavasti sarja on versiota W.29 josta ei saa tehtyä W.33 joka vastaa Suomalaisten I.V.L. A.22 jossa oli vielä eri moottori. Sitä saumakittiä meni vain noin 3 cm matkalle alasaumaan, sekin oikeastaan oma moka.
Se käsite onko malli valmis vai ei on mielestäni hiukan häilyvä, sanoisin, että valmis mutta kun sitä on katsellut muutaman viikon niin????
Wingnut Wingsiltä on tulossa Airco DH2, tarkoitus olisi kokeilla kuinka onnistuu.
Miekin olen lykännyt tuota se 5:ttä justiinsa sen takia että olen toivoskellut Airco DH2:ta… se kun on niin nätti tuomiopäivän katiska…
Näin ohimennen, miksei tästä saa tehtyä 33:sta? Mie en ainakaan näin pikapuoliin näe esteitä kummemmin…
Lauri Maalismaa kirjoitti:
Näin ohimennen, miksei tästä saa tehtyä 33:sta? Mie en ainakaan näin pikapuoliin näe esteitä kummemmin…
W.33 on rutkasti isompi pituudessa ja siipien jännevälissä, niin ja se eri moottori.
Markku
Jeps… pakko yhtyä muihin, ja todeta, että W29:n muuttaminen suomalaiseksi on luultavasti hankalampaa kuin rakentaa kotimainen Hansa suoraan tyhjästä. Siihen tulokseen ainakin itse päädyin, kun saman koneen 1/72 mallia aloin rakentelemaan ja vertailin osia Hansan wacuform - malliin.

On kyllä hieno malli, ei voi muuta sanoa. Kaiken kaikkiaan komeaa työtä koneesta, joka ei niin hirveän usein täälläkään esiinny. Siirtokuva on oikeastaan aika realistinen vaihtoehto näihin ensimäisen rähinän saksalaiskaavioihin, kun esikuvanakin on ilmeisesti esipainettu kangas. Mielestäni siirtokuva on siis toteutuksena lähempänä aitoa kuin maalattu kaavio, jos nyt kellään hermot tuon maalaamista kestäisikään. Lennokissa olen joskun nähnyt sabluunoilla maalatun lozengen - tosin vain lehdessä, en "livenä".