Pienoismallit.net

Pienoismallilauantai

Ajankohta
30.9.2017
Aukioloajat
Klo 10.00–14.00
Sijainti
Merikeskus Vellamo (Tornatorintie 99, Kotka)
Pääsymaksu
Osin maksuton, museoiden näyttelyt 10/6 e, alle 18-vuotiaat maksutta.
Järjestäjä
Suomen merimuseo & Suomen laivamallien rakentajat ry
Laivapienoismallit seilaavat rakentajineen Vellamoon lauantaina 30.9. Tapahtuman järjestävät yhdessä Suomen merimuseo ja Suomen laivamallien rakentajat ry.

Pienoismallinrakentajat laivoineen klo 10.00–14.00

Näet Vellamossa Suomen laivamallien rakentajat ry:n jäsenten pienoismalleja sisävesiltä merille ja kauppalaivoista laivaston aluksiin. Mukana ovat muun muassa ohjusvene Kotka ja Merisetin Vikla II ja III. Esiteltävät mallit ovat radio-ohjattavia. Aluksia esittelevät mallinrakentajat itse ja heiltä voi myös kysyä neuvoa pienoismallien rakentamiseen. Mallit ovat esillä Vellamon opetustiloissa ja niihin voi tutustua maksutta.

Opastuksia klo 11.30 ja 13.30

Päivän aikana järjestetään myös opastuksia Suomen merimuseon Pienet laivat, suuret tarinat –pienoismallinäyttelyyn klo 11.30 ja 13.30. Kesto 30 min.

Opastukselle voi osallistua museon pääsymaksun hinnalla (10/6/0 €, Museokortti). Mukaan mahtuu 25 ensimmäiseksi päivän aikana infotiskille ilmoittautunutta.

Taustakierros Suomen merimuseon kokoelmien äärelle klo 12.30

Taustakierros tutustuttaa Suomen merimuseon työtiloihin, joissa hoidetaan kokoelmia. Kierroksella pääsee konservaattorin johdolla paikkoihin, joihin yleisö ei normaalisti pääse ja näkee säilytystiloissa olevia pienoismalleja. Kierrokselle voi osallistua museon pääsymaksun hinnalla (10/6/0 €, Museokortti).

Mukaan mahtuu 15 ensimmäiseksi päivän aikana infotiskille ilmoittautunutta.

Lapsille löytyy Pienet laivat, suuret tarinat -näyttelystä pienoismallien tarkasteluun innostava tehtävä.

Merikeskus Vellamon näyttelyt ovat avoinna klo 17.00 asti. Suomen merimuseon Pienet laivat, suuret tarinat -laivapienoismallinäyttely jatkuu 29.10.2017 asti Vellamossa.

Keskustelu

Ei vielä viestejä. Alla olevaan kenttään voit kommentoida tai esittää kysymyksiä tapahtumaa koskien.