Pienoismallit.net

Nordic Challenge

Ajankohta
14.10.2017–15.10.2017
Sijainti
Otahalli (Otaranta 6, Espoo)
Järjestäjä
Suomen pienoismallirakentajat ry, IPMS Finland ry
NC 2017 on pidetty ja saavutimme taas jotain uutta. Saamamme palautteen perusteella tämä NC/IPMS Open oli erittäin onnistunut. Otahalli toimi valaistuksen suhteen erittäin hyvin ja oli tilana toimiva. Logistiikkaan ja parkkiongelmiin emme voineet vaikuttaa.
Olimme tehneet vuoden alusta asti systemaattista työtä yhteistyökumppaneittemme kanssa saadaksemme vihdoin pienoismallivalmistajia paikalle. Tapasimme Airfixin ja Special Hobby/CMK:n ensimmäisen kerran Tukholmassa 08-Open pienoismallitapahtumassa huhtikuussa. Kuivalaisen avustuksella jatkoimme keskusteluja Special Hobby/CMK:n kanssa Brnossa MODELLBRNO 2017 tapahtumassa kesäkuussa. Onnistuimme saamaan molemmat valmistajat paikalle.
Airfixin päätutkija Simon Owen piti lauantaina valaisevan ja hauskan esitelmän siitä, miten he tekevät taustatutkimuksen koskien uusia malleja. Esitelmässä oli paljon kuvia perjantaina julkistetusta 1:48 Blenheimistä. Erityiset kiitokset sai Tikkakosken museo, sillä heidän dokumenttinsa, osaamisensa ja avuliaisuutensa olivat merkittävässä osassa tämän mallin synnyssä. Esitelmää kuuntelemassa oli 40-50 innokasta kuulijaa ja se herätti vilkasta keskustelua.
Oppina ulkomaisista tapahtumista lisäsimme erilaisten erikoispalkintojen määrää. Näin saimme sunnuntaille kunnon palkintojenjakotapahtuman. Erityisesti kiinnitimme huomiota nuoriin mallareihin, joista jokainen sai tapahtumasta mukaansa pienoismallin. Airfix, Special Hobby/CMK ja Suomen Ilmailumuseo jakoivat palkintonsa mielestään parhaille lasten, nuorten ja aikuisten tekemille lentokonemalleille. Kari Stenmanin tuleva mersukirja toimitetaan parhaalle Suomi-mersulle. Kauppiaista Combat Models ja Scale Supply palkitsivat valitsemansa panssarivaunumallin. Saimme sekä mallareilta että kauppiailta myös paljon lahjoituksia palkinnoiksi. Tästä kiitokset kaikille lahjoittajille. Erityismaininnan ansaitsee Jaakko Sotkasiiran lahjoittamat kaksi hienoa taulua.
Malleja osallistui tapahtumaan melkein 300 ja mallareita noin 100. Palkintoja jaettiin (NC- ja IPMS Open -pinssit sekä erikoispalkinnot mukaan lukien) noin 250. Nuoria mallareita oli lapsi- ja junioriluokassa yhteensä 15, mikä oli ilahduttavaa. NC:n suurella näytöllä ja kameralla varustettu työpaja oli erittäin suosittu. Kiitokset Michael von Bellille kolmesta hienosta sessiosta Airfixin 1:48 Lightningin rakentamisesta sekä Jari Lievoselle esitelmästä ”Miten tuomarit arvioivat pienoismalleja kilpailuissa”. Rakennuspisteellä rakennettiin myös autoja sekä uutta venäläistä panssarikalustoa.
Mitä jäi NC 2017 käteen meille järjestäjille? Paljon hyvää, teimme taas hieman erilaisen tapahtuman ja mallarit sekä yleisö tuntuivat viihtyvän. Toisaalta tämän vuoden järjestelyt tuntuivat raskaammilta kuin ennen. Entä jatko? Nyt on pakko huilata muutama viikko. Sen jälkeen istumme SuPin hallituksen kanssa alas ja esitämme itsellemme kysymyksen: Tarvitaanko Nordic Challengea vielä?

Tulokset löytyvät SuuriSnadi-sivulta Nordic Challengen alta.

Kuvia tapahtumasta

Keskustelua tapahtumasta

Kiitos järjestäjille onnistuneesta tapahtumasta !
ykak 15.10.2017 21:27 Vastaa lainauksella
Isot kiitokset kaikille vapaaehtoisille järjestäjillle, erilaisten palkintojen lahjoittajille ja tietysti osallistuneille mallareille. Ilman teitä näitä tapahtumia ei pysty järjestämään. Nyt vedetään vähän happea, oli menaan hiukka työteliäs kolme päivää :0)))
Isot kiitokset kaikille "keltapaidoille" jotka olivat töissä myös ennen ja jälkeen upean tapahtuman ;-)
Kiitos tapahtuman järjestäjille ja kaikille kävijöille!
Kiitos kaikille osallistuneille. Viikonloppu oli mielenkiintoinen ja aina hienoa jutustella samanhenkisten ihmisten kanssa.

Käytän tilaisuuden hyödyksi ja laitan viestin: nimi jäi kuulematta, mutta juttelimme NC:ssä siellä hodaripaikassa mm. QMA:n tapaamisista ilmailumuseon kahviossa. Niitä järjestetään joka toinen keskiviikko 18-20 (yleensä siinä 17:30 ensimmäiset alkavat olla paikalla) ja seuraava kerta olisi 25.10. Tervetuloa!
Micheal Von Bellin työpajavideo 1/3: https://youtu.be/XrJkH-MEtBs

Loput, kun kerkiän, näiden editointi vie rutosti aikaa. :)

-JT
ykak 2.11.2017 12:06 Vastaa lainauksella
Todella hyvä video siitä työpajasta:0)))
Tänks ykak!

-JT