Pienoismallit.net

wade

Airbus A320 Air Berlin 19.1.2017 10:14 Malli
Kivan näköinen Airbussi joka näyttää mukavasti esikuvaltaan! Pintadetaljien korostaminen (pitot-putket, siiven ja rungon liitoskohdat ym.) sopivan hillittyä mutta kuitenkin niin että erottuu vielä valokuvissa.

Siipien ja vakaajien ns. Airbus-harmaa on luultavasti hyvin lähellä oikean koneen harmaata ellei jopa sama, mutta näin kuvissa näyttää ehkä aavistuksen tummalta. Toisaalta sopii sitten juuri hyvin siiven alapuolelle korostamaan varjoa ja tuo on makuasioita muutenkin, lisäksi kuvausolosuhteet vaikuttaa asiaan aika paljon.

Alapuolen valkoinen siirtokuvalogo toimii hienosti punaisen maalin päällä, oliko alkuperäinen siirtokuva noin peittävä jo valmiiksi vai käytitkö jotain erikoiskikkoja? Rungon värirajan maalaus kiinnostaisi myös, Revellin siirtokuvana kun tulee vain tuo aika kapea punainen-hopea väriraita.
Tu-154 GLOBUS 14.1.2017 13:59 Malli
Erinomaista jälkeä ulkokuvissa, ja hyvä vaikutelma säilyy myös studiokuvissa. Paneelirajojen korostus on mennyt nappiin, pakokaasuvanojen ei ehkä ihan mutta aito Tupolevin tunnelma välittyy taatusti. Plussaa vielä siirtokuvien valinnasta, ei ainakaan mikään ilmeisin vaihtoehto Zvezdan hyvän sarjan kanssa!
De havilland Vampire 21.10.2016 10:43 Malli
Sehän on ihan samanlainen kuin referenssikuvissa :)

Noista litkutteluista voisi sanoa että mallina varmasti näyttävämpi käsiteltynä, mutta ainakin entisöityyn museokoneeseen verrattuna litkuttamaton versio on melkein lähempänä esikuvaa. Maalipinta on hieno eikä siirtokuvissakaan ole moitteen sanaa.

Se mikä tässä mallissa eniten viehättää on tuo brittiläinen käsityömäinen olemus mikä aidossa Vampiressakin on, periaatteessa krouvi työkalu jossa on silti sulava ja persoonallinen muotoilu. Siis malli on kyllä rakenneltu siististi, mutta mukaan on silti saatu pientä rosoa ja elävyyttä.
Aer Lingus Boeing 737-200 2.10.2016 15:00 Malli
Tally-ho kirjoitti:
Mitä niihin laskutelinekuiluihin tulee, niin AA:kaan ei ole lisännyt niihin yksityiskohtia.
Kiitos tiedosta, taitaa sitten olla DACO:n tai Revellin sarjassa edelleen parhaat 737-kuilut jos niitä haluaa mallintaa. Aika iso työ se olisikin ollut muokata tuohon hartsisarjaan, ja lopputulos jäisi kumminkin käytännössä lähes piiloon aivan kuten esikuvassaankin.
F-14A Tomcat 2.10.2016 11:12 Malli
Enpä näistä vehkeistä muuten tiedä, mutta U.S. Navyn lokinharmaa kaavio on aina jotenkin makee ja VF-1:n sudenpäät tuo mieleen Airfixin nostalgisen (ja mutkat surutta oikoneen) 1/72 sarjan jostain kaukaa menneisyydestä. Tässä taas on iso, hieno malli jossa on mun mielestä juuri sitä oikeaa Tomcat-tunnelmaa!
Aer Lingus Boeing 737-200 2.10.2016 11:02 Malli
Hieno malli, mainio alusta ja hyvät kuvat, näyttää aivan erinomaisesti esikuvaltaan! Etenkin siipien ja moottorien maalaukset ja siirtokuvat luovat hyvän vaikutelman ihan oikeasta koneesta, ja jälleen kerran pitää muistaa mittakaava - Baby Boeing ei ole suuren suuri 1/144-mallina.

Jos Airfixin esitystä vertaa niin yleisilme on toki saman suuntainen, mutta hartsivalussa on enemmän särmää ja napakkuutta mikä erottuu myös valmiissa lopputuloksessa. Myös muodot näyttäisi olevan ainakin kuvien perusteella hienosti kohdallaan, etenkin nokan ja pyrstön tienoilla. Sitä jäin vain miettimään miten AA on toteuttanut päälaskutelineen kuilut, ehkä kuvan myös alapuolelta voisi vielä lisätä? Omassa 1/72 Welshin hartsipalikassa kuilut ovat vain sylinterimäinen kolo, mikä ei lähimainkaan vastaa todellisuutta.

Toinen 737-200 -koneen erikoisuus eli lukuisat 'virtausohjaimet' (vortex generator) siivissä ja rungossa tuottaa toisinaan tuskaa mallinrakentajalle. Näitä ei ilmeisesti ollut AA:n etsiosisssa eikä niitä 1/144-mittakaavassa ole juuri järkeä mallintaakaan, mutta 1/72-koossa ne ovat toinen kompastuskivi johon oma projekti on toistaiseksi pysähtynyt.

Vaikka hartsisarjoissa on omat huonot puolensa, niin epäilemättä AA:n sarjasta saa paremman näköisen -200-sarjalaisen ja vieläpä pienemmällä työmäärällä, jos Airfixin ovet ja ikkunat on tarkoitus kitata umpeen joka tapauksessa. Sitten vaan päälle pirteä väritys kuten Aer Lingusin kanssa tässä niin kyllä kelpaa ihastella pikku-Bojoa!
CSA Tupolev Tu-154M 30.9.2016 12:57 Malli
Hieno Tupolev! Zvezdan sarja on mainio ja näyttää hyvältä myös näin valmiina F-DCAL:in siirtokuvien kanssa. Alcladin alumiinit hohtaa kivasti ja maalien sävyt natsaa hyvin siirtokuvien sävyjen kanssa.

Kiitos myös lähikuvista, kamera on armoton mutta läpinäkyvät ohjaamoikkunat kannatti ilman muuta tehdä vaikka nokan häikäisyeston rajojen kanssa saattoi sitten pientä säätöä tullakin. Säistykset ja reverssinoet on onnistuneet oikeinkin hyvällä maulla, tuo homma ei olekaan niin helppoa 1/144-mittakaavassa.

Oliko muuten F-DCALIN siirtokuvat laser vai silkki? Jos olivat laser niin ilmeisesti ei ainakaan sitä vanhempaa todella ohuen siirtokuvakalvon versiota, päätellen siitä miten hyvin ne on mallin pintaan paikoilleen saatu.
Finnair A320 OH-LXL 26.8.2016 11:33 Malli
Mika Louhiaho kirjoitti:
Käsittääkseni go-around protokolla menee tosiaan niin, että ensin kaasu ja ylösveto. Sitten laskutelineet ylös ja sitten vasta sen jälkeen laipat laskeutumiskulmasta "vaihteeseen" 1 tai 2, kuormasta riippuen.
Juuri tätä tarkoitin, että useimmiten noilla laippa-asetuksilla myös laskutelineet ovat vielä/jo alhaalla. En tosiaan tiedä Finnairin ohjeistusta näihin tilanteisiin, mutta Helsinki-Vantaa lienee muuten sieltä helpoimmasta päästä tuollaistenkin manööverien varalta :)
Finnair A320 OH-LXL 24.8.2016 21:58 Malli
No onhan se Finnair vähän isolla kyljessä juu, mutta kylläpä vain Zvezdan sarja näyttää tässä lentoasussa paljonkin paremmalta kuin esim. rullaamassa laipat alhaalla. Rakentelujälki on mukavan siistiä ja ihan mallikkaasti on tuo maalattu pyrstön logokin onnistunut.

Jos ei liikaa jämähdä tuohon esikuvanmukaisuuteen niin mallinahan tämä on mainio tutkielma Finnairin vaihtoehtoisesta "billboard"-liverystä joka ei itse asiassa näytä yhtään hassummalta tällä tavalla esitettynä. Pikaisesti vilkaistuna ja ns. suuremmalle yleisölle menee taatusti läpi tällaisenaan ilman mitään ihmettelyjä :)

Taustatarina on myös asiaa ja selittää hyvin miksi Zvezdan sarjan tarjoamat optiot on käytetty juuri tällä tavalla. Laippojen kulma saattaa silti todellisuudessa olla ehkä todennäköisempi loppulaskeutumista varten, asiasta paremmin tietävät saavat sitten kommentoida missä tilanteessa noilla asetuksilla lähdettäisiin tekemään go-aroundia…

Hieno malli, kun mieleen tulee heti että pitäisiköhän tehdä itsekin joku samanlainen luova kokeilu ylimääräisillä siirtokuvilla!
Lufthansa Boeing 747-8 Retro… 6.7.2016 11:11 Malli
Hieno retroväritys isossa mallissa! Vastaavaa projektia olen pyöritellyt mielessäni itsekin ja kiva nähdä että se voi näyttää näin mallikkaalta myös valmiina. Ei uskoisi, mutta samaisen ABC:n rahtiversion jälkeen tavalliset 747-400:t näyttävät jotenkin - pieniltä ja lyhyiltä :)

Alaosan harmaa näyttäisi hyvältä 80-luvun harmaalta vaikkapa A300:n alaosaan mutta tässä retrokaaviossa se on tosiaan vähän tumma, en tiedä mikä tuo esikuvan harmaa on mutta epäilen perus-BAC707:ää. Se on sitten toinen juttu että alkuperäinen 747-200 D-ABYT oli metallipinnalla, harmi sinänsä että Lufthansalla on jäänyt tämä kohta kustannus- tai teknisistä syistä toteuttamatta. Pilkunviilaajalle tuo siirtokuvien sininen on puolestaan vähän liian vaalea, alkuperäinen v. 1962-1979 käytetty RAL 5013 koboltinsininen voisi olla tummempi.

Pikkuasioista viis, livenä malli näyttää varmasti vielä paremmalta ja sopii hienosti jokaisen ilmailu- ja Lufthansa-fanin kokoelmaan. Vilpittömästi olen kateellinen että itse en ole saanut vielä muuta aikaiseksi kuin hankkia Revellin version samasta sarjasta :)