Pienoismallit.net

wade

Ryhmärakentelu: Suomalaisuus   14.1.2017 13:54
Mukana. 2000-luvun alkupuolen kapearunkoinen Finnair Airbus, todennäköisesti A321. Eli Zvezdan sarja ja F-DCAL:in lasersiirtokuvat.
Mattalakka   11.1.2017 19:13
Mika Pietikäinen kirjoitti:
Pitää varmaan jotain poppakonsteja alkaa kehittelemään, että tuon lakan saa toimimaan :)
Tai sitten vaan todeta että sorry, ei sovi omiin työmenetelmiin ja seuraava lakka kehiin :)
Mattalakka   11.1.2017 18:32
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
Tämän lakan kanssa on ollut jonkinverran "frost" ongelmaa,
--
Tämä on toiminut ihan hyvin akryylien kanssa, mutta emalivärin kanssa olen havainnut krakkeloitumista, en ohentele millään kun on niin lirua jo muutenkin.
Eli ensin mainitussa tapauksessa mattapasta ei ole sekoittunut kunnolla lakkaan ja jälkimmäisessä liuotinpohjainen maali ei ole kuivunut/kovettunut tarpeeksi?

Jotkut ns. emalimaalit saattavat vaatia todella pitkät kuivumisajat, ja kehnompien/vanhentuneiden maalien kanssa voi käydä niinkin että ne jäävät tahmeiksi ja pehmeiksi vaikka kuinka odottaisi.
Mattalakka   11.1.2017 18:25
Mika Pietikäinen kirjoitti:
Heitänpä vielä lisää hämmennystä itselleni kehiin :) Onko rautakaupoissa myytävät lakat OK pienoismallikäyttöön? Esimerkiksi Linkki tai Linkki tai ylipäänsä lakat jotka soveltuvat myös muovipinnoille? Kilikalista voisi olla helpompaa saada tasainen pinnoitus ja valinnan varaa voisi olla enemmän ilman tilaushommia.
Tuo K-Raudan alkydilakka sinänsä ehkä olisikin, mutta näiden purkkien suuttimet eivät useinkaan toimi sillä tarkkuudella kuin pienoismallien kanssa toivoisi. Mastonin käyttöturvallisuustiedotteesta puolestaan selviää, että liuottimina on käytetty asetonia ja N-butyyliasetaattia, jotka sulattavat ja syövyttävät sekä polystyreeniä että useimpia pienoismallimaaleja varsin tehokkaasti.

Automallien rakentajat ovat kyllä keksineet keinoja millä näitäkin rajoituksia voi kiertää, mutta noin yleisesti rautakauppojen spraypullot soveltuvat paremmin niiden 1:1 kohteiden maalaukseen ja lakkaukseen (eikä aina edes kovin hyvin siihenkään).
Mattalakka   11.1.2017 12:30
Mika Pietikäinen kirjoitti:
Ajattelin tänään illemmalla koittaa pyyhkiä kaikki valkoiset jäämät pois ja koittaa tehdä laimean liuoksen lakasta ja Dicco tinneristä
Tämä kikka tuskin toimii vesiohenteisen Humbrolin mattalakan kanssa, se mitä nykyisin myydään Diccon tinnerin nimellä on tarkoitettu liuotinohenteisiin lakkoihin.

Ja silloinkin kannattaa testata johonkin jämäpalaan ettei kummankaan koostumus ole ehtinyt muuttua jossain välissä.
A Lappalainen kirjoitti:
Ehdottomasti siviilimallit mukaan! Finskin MD-11:n voisin tehdä ryhmikseen, tai itse asiassa ajattelin rakentaa sellaisen juhlavuoden kunniaksi joka tapauksessa.:)
Kannatan myös siviilimalleja mukaan, ja onhan eurooppalaisen Airbusin valmistamissa matkustajakoneissa myös suomalaisia komposiittirakenteita.

Voisinpa rakennella Finskiä minäkin, MD-11 kaveriksi sopisi saman kaavion Zvezda/F-DCAL A321? :)
drublu kirjoitti:
Ja mitä kemikaaleja tarvitsen ruiskun puhdistukseen?
Yleisohje on että samaa liuotinta millä maalikin ohennetaan. Jos maalia on päässyt jo kuivahtamaan saatetaan tarvita järeämpiä liuottimia, mutta taas pitää varmistua siitä että ruiskun tiivisteet kestää. Suuttimia ja maalikanavia voi kyllä varovasti raaputella puhtaaksi myös ihan mekaanisesti (metallilangat, puutikut ym.).

Mä olen uittanut omaa Iwatan HP-C:tä aina silloin tällöin Tikkurilan Pensselipesussa sen jälkeen kun enimmät maalijäämät on putsattu rätillä ja ruiskuttamalla pelkkää ohennetta.

Eli ruisku sopivaan astiaan (neula paikoillaan mutta vähän taakse vedettynä että suutin jää auki) ja Pensselipesua niin paljon että maalikuppi jää pinnan alle ja liipaisin pinnan yläpuolelle, lopuksi huuhtelut pelkällä vedellä.

En voi luvata että toimii kaikkien ruiskujen kanssa, mutta Iwatan kanssa ei ole tullut mitään ongelmia. Jos haluaa pelata varman päälle niin maalivalmistajien omat airbrush cleanerit ovat todennäköisesti aika turvallisia käyttää (itse en ole kokeillut).
Spraypullot vastaavat neulakooltaan vähintäänkin ehkä jotakin 0.5mm ruiskua, joten jos tarkoituksena on hakea tarkempaa jälkeä 1/72-mittakaavaan niin 0.3mm neula ja suutin on hyvä lähtökohta. Kaksitoiminen, sisäsekoitteinen ruisku yläkupilla on varma valinta ensimmäiseksi spraypullojen korvaajaksi jolle on aina käyttöä pienoismallihommissa.

Akryylit ovat nykyaikaa ja niillä kannattaa ehkä aloittaa, ruiskut eivät yleensä juuri rajoita maalivalikoimaa muuten kuin tiivisteiden liuottimien siedon osalta. Loppujen lopuksi maalien valinnassa ei oikein auta muu kuin kokeilla reilusti erilaisia vaihtoehtoja joista toivottavasti löytyy ne omaan työtapaan sopivat.
Aero Oy:n Junkers JU-52   5.1.2017 10:01
Risto Nikun kirjassa Kalevan kuolemanlento (Edita, 2007) on muutama kuva, ja jos ei ole jo tuttu niin kannattaa lukea muutenkin?

Suomen ilmailumuseosta voisi kysyä myös, valokuvapalvelu on yksityishenkilöille maksutonta
ilmailumuseo.fi/valokuva-palvelu/
Mattalakka   27.12.2016 15:10
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Käsittääkseni akryylilakka toimii emalien kanssa, mutta liuotinpohjainen lakka ei niin hyvin akryylien kanssa…
Akryylilakkojakin on monenlaisia, mutta käytän itse usein liuotinpohjaisten maalien ja lakkojen välissä vesiohenteista akryylilakkaa "lukitsemaan" alla olevat maali- ja siirtokuvakerrokset, etenkin jos viimeinen lakkakerros on satiini- tai mattapintainen. Siis esimerkiksi Xtracolorin emalimaali, siirtokuvat + lattiavaha tai akryylilakka ja lopuksi Revellin liuotinpohjainen mattalakka, joka jää aina suht satiinipintaiseksi. Tällaisessa työjärjestyksessä täytyy tosin olla aina varma siitä, että alemmat maali/lakkakerrokset ovat taysin kuivia ja kovettuneita.

Humbrolin liuotinpohjainen mattalakka toimii myös siveltimellä, mutta vaatii todella huolellisen sekoittamisen että mattapasta liukenee lakan sekaan tasaisesti eikä jää esim. vaaleiksi laikuiksi valmiin mallin pintaan.

Humbrolin lakkaa kannattaa myös ohentaa reilusti sivellinkäyttöön joko Humbrolin omalla merkkiohenteella tai esim. Tikkurilan Lakkaohenteella/Dicco-tinnerillä. Varsinkin viimeksi mainittujen liuottimien kanssa kannattaa sitten selvittää muiden malliin käytettyjen materiaalien sietokyky etukäteen (muovit, siveltimet, maalit ym.).