Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

Pippin 7.1.2018 11:19 Malli
Nyt on tiukka paikka, Hobitti on ottanut kiven käteen ja muistaakseni siinä vaiheessa kannattaa perääntyä. Taru sormusten herrasta on tuottanut yllättävän vähän oheismateriaalia, tosin tämäkään hahmo ei ihan vastaa sitä mielikuvaa jonka olen kirjan henkilöistä muodostanut 1980 ensimmäisen kerran kirjan luettuani (tosin ei elokuvankaan henkilöt juurikaan muistuta). Ilmeisesti muovi ei ole paras aine valaa pieniä figuja, melkoisen kökköjä on nuo 48 skaalan pilotitkin joten siihen suhteutettuna ihan kelvollinen malli.
Sabre mk.4 6.1.2018 22:16 Malli
Juu, hyvältä näyttää, Sabre on niitä harvoja suihkukoneita joita pidän viehättävinä, brittiversio poikkeaa mukavasti Saksa/USA linjasta, vihreä/harmaa naamiomaalaus oikein hyvin onnistunut. Ite jaksan aina hämmästellä tätä sun tapaa tehdä useampaa mallia kerralla, mulla ei kerta kaikkiaan onnistuisi (vaatii varmaan hyvä järjestyksen työpöydällä)
Mini Cooper 6.1.2018 22:02 Malli
Rakentaisinhan minäkin autoja, mikäli saisin maalipinnan mikä edes näyttää oikealta, hieno Mini ja itse pidän auton muotoilua onnistuneena ja malli on hyvinkin esikuvansa mukainen, vanteiden putsaus kromeista ja maalaus näköjään kannattaa tehdä, näin kun ajattelee lopputulosta, niin olishan ne kromivanteet ihan hirveät.
Heinkel He 162 A2… 6.1.2018 21:48 Malli
Mukava on ollut seurata ryhmiksen ketjua ja samalla jännätä että kuinka paljon sieltä valmista tulee. Heinkel näyttää hyvältä, työjälki erinomaista.
Battle Hopper & Henkka… 6.1.2018 21:37 Malli
Mukava hieman erinlainen malli, tän kokoisia voikin sitten kerätä tuhansia, ei vitriini tila lopu ihan heti kesken.
SU- 122 5.1.2018 19:55 Malli
Moi Waltter, on ollut aina mukava katsella näitä sun tekemiä malleja, aina löytyy mukavasti jotain pikku krätsiä mallia piristämässä, vääränmallinen telapyörä on vain hienosti osoittamassa että kenttäkorjaamolla loihdittiin vaikka mitä virityksiä että saatiin kalusto liikkeelle.
F6F-5 4.1.2018 17:05 Malli
Hyvä Tarmo, oikein onnistunut F6F-5, olen esitellyt galleriassa vastaavan mallin ja kävi siinäkin foorumin "littaaja" jättämässä muistaakseni peräti 2 tähteä, vai oliko 1½ =) ja vaikka ne tympii, niin jättää ne omaan arvoonsa. Jos on niin lapsellinen että tahallaan lyttää toisen tekeleen, oikesti pystymättä kertomaan mikä meni pieleen, niin sitten on, ainakin pilaa sen toisen päivän ja mikäli joku haluaa kisata siitä viikon malli paikasta niin myös sen. Toki kyseessä voi olla myös se että joku kokee että malleista annetaan liian löyhin perustein liian hyvä pisteitä ja näin ollen antaa mallista vain sen oman arvionsa joka on hänen mielestään oikea.
Tällä sai muistaakseni sen 3.5 tähteä keskiarvon
Grumman F4F-3 4.1.2018 16:41 Malli
Kiitokset ylistävistä kommenteista, niitä on ilo saada =), jatkossakin tulen julkaisemaan tekemisiäni ja kuten aikaisemmin mainitsin , saatan laittaa tähditys mahdollisuuden jos koen että taidot on kohentuneet ja kaipaan siihen ulkopuolista arviota vähän kuin mittaria. Mallista vielä sananen, joskus tulee tehtyä hommia käänteisessä järjestyksessä, tässä tapauksessa maalaaminen. Ruiskuttelin siipien keltaisen ensimmäisenä, sitten peräsimen willow green ja lopuksi hopea. Päädyin tähän järjestykseen sillä kun ajattelin tuon keltaisen vaativan useamman kerroksen, mutta eihän siinä niin käynyt, kerta ruiskuttelulla väri pintaan, siksi se kuivuikin parissa päivässä niin että pystyin jatkamaan. Maaleina käytin emali värejä ja vaikka ne ovatkin auttamattomasti jääneet parempien tuotteiden jalkoihin, tuntuu että kyllä niilläkin vielä paikkansa on mallailussa.
Grumman F4F-3 1.1.2018 19:09 Malli
Tähditys mahdollisuutta en laittanut kun tämä ei juurikaan poikkea edukseen niistä muista malleista mitä tässä on saanut tehtyä, eli varmaankin on sitä 3.0- 3.5 keskiarvoa joka on ihan tyydyttävä arvosana. Laitan sitten kun tuntuu että kehitystä on tullut ja haluan tietää että mille tasolle se mallailu on kehittynyt. Malli on maalattu pääosin emaleilla ja ruiskua käyttäen, siiven keltainen on Xtracolorin valikoimasta ja loput tuttua ja turvallista Revelliä. Kerta päädyin siihen että sotkin mallia hieman, niin en myöskään jättänyt pintaa kiiltäväksi, tarkoituksena oli saada puolikiiltävä, mutta se lipsahti silkin himmeäksi ja ei tuo ole paha tämmösenäkään. Kabiini on koristeltu Eduardin etseillä, mutta kun tuo "lasitus" sopi niin huonosti takarungon päälle, niin empä sitten tehnyt avonaista kabiinia vaikka se aika hyvin onnistuikin.

Kommentit kuitenkin piristää aina ja ruusut ja risut otetaan vastaan turhia herneilemättä.
Kypärä 27.10.2017 10:05 Referenssi
No M/26 kypärähän on ihan erin näköinen ja toisaalta M/37 on käytännössä ihan sama kuin lisenssillä valmistettu M/40. Toisekseen kirjasin W ja M eivät ole sama ylös alaisin käännettynä, niissä on eroa voit tuosta toisesta kuvasta tarkastaa kun siinä on kello 7 kohdalla 69W merkintä.