Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

Migin Oil brusherit 15.1.2017 15:46 Artikkeli
Moi, mitenkä nämä erottuvat edukseen öljyväreistä? Tarkoitan olemukseltaan. Itse käytän Claes Olssonin halvimpia mahdollisia öljyvärejä ja ohentelen tärpätillä kun ei mallailutilassa haittaa pienet tahi isommatkaan hajut, mutta käyttömukavuus on ainakin niillä ollut ihan jees vaikka oikein liruksi ohennettuna pigmentti erottuukin ja sävyjä on niin paljon kuin jaksaa sekoittaa.
North American Aviation P-51B… 15.1.2017 10:53 Malli
Hyvää jälkeä, itse pidän tästä B mallista enemmän mitä D:stä, maihinnousuraitojen ylimaalaus on onnistunut kuten malli kokonaisuudessaan. Pisteytystä mietin kovasti ja itse asiassa oli aika vaikea arvosteltava. Ehkä tiheämpi arvostelu portaikko olisi paikallaan, nyt sitten sait matalemman vaihtoehdon mukaan tähdet :), että koita kestää.

Ainoa nillitys ei liity malliin ollenkaan, mutta olisi kiva jos siellä mallin tiedoissa olisi tieto että mistä paketoinnista on kyse ;), niin samalla näkee onko kyseessä OOB vai onko koristeltu aftermarket osilla/siirtokuvilla
Valokuvauslaatikko 14.1.2017 20:27 Niksi
Tämä on hyvä, itsellä ihan pahvilaatikosta& leivinpaperista tehty, toimii ihan hyvin mutta hieman pieni tuli tehtyä. Itse kun teen 48 skaalan koneita niin jo hieman isompi yksimoottorinen on ongelmallinen sovittaa laatikkoon varmaan sellainen A3 olisi sopivan kokoinen.
Lockheed P-38F Lightning 14.1.2017 10:35 Malli
Olis kiva jos tuolla mallin tiedoissa näkyisi mistä paketoinnista on kyse, mutta jos tämä on siihen Airfixin malliin perustuva, niin onhan uusimmat muotit vuodelta 1972.

What if malliksi ihan hyvä, camo sellainen että olisi ihan oikeastikkin voinut olla käytössä.
Hawker Hurricane 11.1.2017 17:01 Malli
Kiitokset E-P taustatiedoista ja Jannelle kommentista. Kyllä nämä Airfixin new tool sarjat on ihan hyviä ja ei niissä oikeastaan muuta vikaa ole kuin että kaiverrus on hieman rankalla kädellä tehtyä, mutta pieni liioittelu on vähän kuin tavaramerkki, olihan vanhoissakin niitit jotka olisivat mallin mukaan olleet vähintään puolen nyrkin kokoisia.
Hawker Hurricane 8.1.2017 12:30 Malli
Kiitos Pekka ja E-P kommentista, sinällään ihan kiva että kaikki kommentit olivat positiivisia, tähän mennessä 29 esitti mielipiteensä ja malli on hieman kaikkien omien mallien keskiarvoa paremmin sijoittunut eikä se loppujen lopuksi ole yhtään hassummin, yhä edelleen toivon että myös ne jotka eivät pidä jostakin mallissa antaisivat palautetta jos kritiikin aihetta on.
Suomi-Brewster 7.1.2017 12:35 Malli
Ensimmäinen suomikoneeni oli 38v sitten, Hellerin valmistama Curtiss maalattiin Miranolilla ja kuivumistakin odotettiin päiviä =) , tämä Brewster on huomattavasti edistyneemmin rakennettu ja ei yhtään hassumpi ensimmäiseksi malliksi, ei muuta kuin uusia vaan tekeille jos intoa riittää.
Hawker Hurricane 5.1.2017 16:30 Malli
AJ kirjoitti:
Erittäin onnistunut lekomalli esikuvastaan, ei mitään nillityksiä ja urputuksia, vaan ainoastaan kehuja - parhaita Hurricane-lekomalleja saitilla, ellei peräti paras. Hieno Hurricane-malli hienosta esikuvasta. Parhain terveisin, AJ
Aika rohkeasti sanottu, mutta kiitos ja kiva että miellyttää silmää. Mutta tosiaan tuntui ihan hyvältä tehdä tätä Airfixin sarjaa, jos en väärin muista niin hieman piti sovittaa moottoripellityksen alaosaa, mutta luulen että mulla tuli joku asennuskämmi siinä kun muuten tuntui menevän kasaan kuin Tamiya konsanaan.

2.5 miljoonaa puntaa Hurricanesta ei mahoton ole, tosin itselle ton hankinta olisi silkkaa pröystäilyä kun ei lentolupakirjaa ole, enkä saa =)
Hawker Hurricane 4.1.2017 17:47 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Nyt vasta hokasin, että olisiko potkuri kaivannut myös kulumisen merkkejä?
=) Se taitaa olla vääränmerkkinenkin, pitäs ilmeisesti olla Rotol. Miljoona laatikosta pitäs löytyä oikea, kunhan löydän se laatikon. Vanhoista mv kuvista ei näe että onko potkurit kovin kuluneita ja jätin sen siistiksi siitä syystä
Hawker Hurricane 4.1.2017 17:16 Malli
Kiitos Timo, öljyväreillä on tehty alapuolen öljyvuodot, sekä saumoja käsitelty ja pinnan vihreää ja ruskeaa hieman sävytetty, osa tuhruista ja pakokaasuvanat pastelleilla (myös pinta kauttaaltaan kevyt pölytys).