Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

Hawker Hurricane Mk.I 30.5.2018 16:18 Malli
Hyvä malli, itse olisin käyttänyt Airfixin uutta Mk.I Suomi koneeksi kun se on varsin hyvä, mutta olet oikein hienosti saanut tästä Italerin mallista ihan näyttävän.
Siirtokuvat on hieman liian läpikuultavat, mutta taitaa olla tuo Inscale ominaisuus joka on aiheutanut tuskia myös muille niitä käyttäneille.
Väijytys 26.5.2018 08:15 Malli
Hieno alku, figuuri maalaus tosimielessä olisi omakin haave, fantasia aihe on itselle lähellä sydäntä, kun tulee aika paljon luettua kirjoja tuosta aiheesta ja välillä tulee pelattuakin 50v ikävuodesta huolimatta. Tuossa diossa on ihan hyvin sidottu liikettä ja tapahtumaa pienelle alueelle ja figut ovat silleen aseteltu että mikään niistä ei näytä pönöttävän tyhjänpanttina, väri maailma ihan OK ja vuoristoinen pohja uskottava. Pienissä mittakaavoissa usein kädet, jalat, aseet ovat mittakaavaan nähden liian isoja, tosin fantasia aiheen mukaan esm. peli figut on muutenkin out of scale joten se ei niin haittaa.
Junkers Ju87B-1 9.5.2018 16:45 Malli
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Mitä Tamiyan maaleja käytit? NATO Green ja Black Green?? Alapuolella olet onnistunut todella hienosti dekaaleissa syöksykarrujen kohdalla! Vai maalasitko nuo ko. kohdat?
XF27=RLM70, XF81*9+XF2*1=RLM71 ja XF23*1+XF2*1=RLM65
Palkkiristit on dekaalit ja syöksyjarruissa maalattu (ihan käsivaralla)
Junkers Ju87B-1 9.5.2018 16:36 Malli
Jonkka kirjoitti:
Siksi etenkin nuo kuomun haasteet ovat netin arvosteluartikkeleista jo tutut ja on kiinnostavaa kuulla miten ne taklasit.
Kuomu oli itselle pienoinen ylläri kun olen tottunut että kaikki tehdään päällepäin ja tajusinkin vasta maskatessa että sisäpuoli vaatii oman osansa, nyt jälkeenpäin olisin tehnyt kaiken toisin, eli sisäpuoli ensin ihan valmiiksi ja kun sen lopputulos on tyydyttävä, niin voi ulkopuolen sitten lopuksi maskata oikeaan kuosiin ja antaa olla sinne viimeistelyyn asti paikoillaan. Maalaamalla pääsee korkeintaan tyydyttävään lopputulokseen, ohuet raamit päästävät helposti valon kuultamaan maalipinnan läpi, itse yritin kompensoida sitä maalaamalla väliin metallivärillä joka hieman estää valon läpäisyä. Valmiit maskit helpottaa urakkaa kummasti ja kyllä mulla se yksi ilta meni siinä tuhertaessa kun itse väsäsin kaiken.
Reggiane Re.2002 7.5.2018 19:42 Malli
Kiitos Petri, preshading on taitolaji eikä se vielä ole ihan hallussa, tosin tässä piti vetää hieman överiksi kun yksivärisellä jää pinta hieman liian lötköksi.
Vickers Wellington Mk.X 23.3.2018 19:13 Malli
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Kyllä noita vanhoja Matchboxejkin rakentelee
Mullakin himottas tehdä muutama vanha, Wellingtonia on ollut ikävä ja Marauderia . BTW hieno malli, aavikko camo ja musta alapuoli luo hienon kontrastin värien välille.
Supermarine Spitfire Mk. I 20.3.2018 21:25 Malli
Täytyy myöntää että MkI on paremman näköinen kuin XVI, värityksestä tulee mieleen MkI Blenheim. Blennun vihreä/harmaa kaavio miellyttää mun silmää. Kiitos tästäkin, ilo silmälle ja hieno spekulointi vaihtoehtotodellisuudessa tapahtuneessa jutussa, itselle mallailu on hupia ja sitä että saa niitä omia kykyjään käyttää johonkin luovaan. What if on juurikin sellainen missä saa ja pitääkin jossitella, mitä jos… se avaa ihan uuden maailman missä kaikki on mahdollista, oma mielikuvitus vain rajana.
Supermarine Spitfire Mk.IXc 11.3.2018 16:33 Malli
Vuodoista voidaan olla monta mieltä , mutta on ollut ilo huomata että kehitystä on tapahtunut mallarilla. Toki mittakaava 1/32 on jo sellainen että yksityiskohtiin joutuu paneutumaan huolellisemmin. Laitoin merkille että kannuspyörä on väärin asennettu, tämän kerron vain siksi että tapana on että kun toinen on kuukauden rakentanut mallia, niin tunnissa kaikki mikä on mennyt väärin on kerrottu ;)
Muuten ihan asiallinen malli.
Anton 9.3.2018 20:12 Malli
Varsin hyvä Apoc kulkine, voisi jopa edustaa dieselpunk tyylistä kampetta joten mielyttää silmää ainakin meikäläisellä. Säistys on onnistunut aika hyvin, vaikka itse olisin hieman miettinyt minkälainen laite olisi ihan oikeasti. Melkoinen nyökkijä ainakin =) kaikesta huolimatta lopputulos on ihan kelvollinen ja toivoisinkin että saitille ilmestyisi enemmänkin apoc racer, diesel/steampunk juttuja.
Republic P-47 D Thunderbolt 6.3.2018 19:00 Malli
Juha Piisilä kirjoitti:
Ehkä itse olisin pikkusen hivassu renkaita pohjasta.
Näin jälkikäteen aateltuna jälkiasennus nakit olis ollu poikaa, niissä olisi hyvin mallinettu päällä oleva paino eli sen renkaan kylki pullistuu myös. Samanlaisen efektin olis tietty saanut kun olisi sulattanut ja painanut alustaa vasten, mutta en rohjennut kun tuli tuossa aikasemmin pilattua yhden koneen rattaat juuri niin.
Kalle Korkala kirjoitti:
kuvia olisi saanut olla enemmän, mm. pohjakuvaa jäin kaipaamaan. Itse laitan kuvat täysikokoisina sivulle (kuten ohje suosittelee) ja järjestelmä pakkaa ne automaattisesti. Näin saan 8 kuvaa mahtumaan palstalle.
Kuvakansion koko on aika olematon jos malleja ei ole arvosteltu tai niistä saadut arviot on huonot, mutta esm 3.5 keskiarvolla niin se annettu tila on kolminkertainen. Alapuolen kuvaa et olisi saanut muutenkaan, kun en sellaista ottanutkaan =)