Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

Mites tuo Panssari II Ranskan kamppis, harmaista haluttais aloittaa.
Valmiita panssareita 1/35 sarjassa en ole ikinä saanut kuin yhden, oli joku sturmi =D , no nyt on kypsynyt ajatus muutaman panssarin tekemisestä, sekä puolitelavaunuja siihen mukaan. Edellinen vaunu on valmistunut jotai -81 joten ei ihan ole muistissa millane sturmi letkuteloineen oli. Nyt tiedustelen arvon kolleegoilta että millä kannattaisi aloittaa, kunhan ei ole mikään nippelihelvetti eikä tarvis alkaa tilaamaan Am teloja jne. eli kelpaa ihan sellaisenaan kunhan menee kivuttomasti nippuun jne.
Pigmentin käyttäminen   9.4.2017 09:19
Youtube on ollut itselle hyvä apuvälinen opetteluun, näyttäisi siltä että onko ollut liian vähän tavaraa ja kuivuttuaan se ei erotu.
Mitä työn alla?   29.3.2017 19:58
Raimo Leino kirjoitti:
Työn alla 1/72 CANT Z.506
Tästä on tulossa pikkuhiljaa "must have" varsinkin kun löyty Meridonalille näköiskaveri eikä haittaa vaikka on 1/72
i1210.photobucket.com/albums/cc409/rfom23/Cant%20Z506%20Airone/01OK_DSC00388p.jpg
Parhaat leko-valmistajat?   12.3.2017 08:49
Edellisiin kirjoituksiin viitaten, se Scalemates on hyvä paikka tarkistaa sen mallin ikä. Hyvänä esimerkkinä välttelin Esci:n valmistamaa Hs 123 ja löysinkin samasta 48 skaalasta Italerin tekemän mallin, tottakai tätä edelsi CR42 samalta valmistajalta ja oletin että se on vähintäänkin yhtä hyvä, no pettymys oli sitten suuri kun aloitin mallin n. kuukausi sitten, siinä noituessa ajattelin että on kyllä kuraa ja tarkistin Scalemates sivustolta sarjan historiikin ja Mihinkäs se sitten perustuikin, pakkauksen oikeassa nurkassa lukee jotain mistä en saa selvää =)
Humbrol-maalien saatavuus   11.3.2017 09:27
Ainakin meikäläinen on jo totuttanut ittensä siihen että jos jotain tarvii niin pitää tilata ja jos jotain tarvii äkkiä niin pitää vain odotella.
Parhaat leko-valmistajat?   11.3.2017 08:38
Mikko Kukkonen kirjoitti:
Riippuu myös siitä mitä tuo "paras" tarkoittaa kenellekin. Mittatarkkuutta, yksityiskohtien määrää, rakentamisen helppoutta, vai mitä?
Mulle just noin mutta käänteisessä järjestyksessä. Omasta mielestä Tamiya siksi kun ne menevät kasaan ilman kittiä ja pahuksenmoista hiomista, sekä ovat yksityiskohdiltaan ja mitoiltaan ihan kohtuulliset, sekä siirtokuvat ovat useimmiten laadukkaat. Ainoa miinus tulee maalausohjeista joissa värit on Tamiyan omia ja niitä joutuu sitten kääntämään välillä toiselle maalimerkille sopivaksi.
Työtuntien määrä?   9.3.2017 17:32
En ole laskenut, olisko 0-5 tuntia/päivä n.2 viikon ajan, riittävän epämääräistä, mut näin se menee. En oikein ole ihastunut kuukausia tai vuosia kestävään mallailuun ja sen ne on näkösiäkin =)
Maalin poisto   15.2.2017 16:42
Tässä tapauksessa maalinpoisto onnistuu ainoastaan mekaanisesti, eli hiot. Litkuilla tuo ei ole mahdollista.
Muita optioita on
- Ylimaalaus, joka on ihan varteenotettava konsti jos alueella ei ole paljon siirtokuvia.
Ketutusketju   15.2.2017 06:38
Petri Manninen kirjoitti:
Kyllähän tuo vähä jo ehdotteli että eikö maalaushommat vois suorittaa varastossa ☺ Toki lämmin varasto, mutta ulkokautta pitäs kulkea.
Välttyyhän tuossa kuitenkin lämpimän tilan rakentamiselta, itse jouduin rakentamaan itselle lämpimät tilat varastoksi muuntuneseen autotalliin, mutta nyt se on sitten mun oma tila jossa saan olla niinku haluan.