Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

Jos pintamaali ei pysy pohjamaalin päällä, niin pohjissa on vika tai se maali on mennyt kuivana pintaan eikä tartu. Extreme metalleista ei ole kokemusta, mutta ainakin alclad tarttuu hyvin pohjaan, mutta ei kestä kauhean paljon käsittelyä.
Öljypesu   10.6.2017 17:56
Öljyvärit eroaa aikalailla esimerkiksi Revell Email väristä. Kuivumisaika on oikeassa öljyvärissä huomattavan hidas ja juuri siksi se soveltuu säistämiseen paljon paremmin mitä nämä emalivärit, emalivärillä voi lähinnä tehdä paneelirajoja siten että ohentaa sen värin mahdollisimman hitaalla ohenteella (esimerkiksi tärpätti) ihan liruksi, niin että kun siveltimen kärjellä asettaa pienen tipan ohennettua kamaa johonkin paneelirajaan, niin se lähtee siitä leviämään paneeliuraa pitkin kapilaarisesti.

Itse käytän öljyväreissä mahdollisimman hidasta ohennetta, nyt on lakkabensiini enemmän käytössä kun siinä ei ole niin vahva tuoksu kuin tärpätissä. Pääasiassa tulee käytettyä musta/ruskea musta/sininen sävyjä ja valkoista sitten jos haluaa efektiä liituuntumisesta jne.

Paras tapa opetella on että otat jonku vanhan mallin joka ei ole niin rakas, ja lakkaat yli kiiltävällä kilikali maalilla ja siihen sitten tekee harjoituksia niin kauan että tuntuu että voi malliin kokeilla.
Laitan esimerkkinä tuohon 109:n jossa pääsi kuivahtamaan liikaa väri ja jäi ikävästi näkösälle. Juuri tuosta syystä tykkään käyttää öljyvärejä, kun niillä on paljon pitempi työskentelyaika.
[IMG]http://i64.tinypic.com/2i0ggts.jpg[/IMG]
Öljypesu   10.6.2017 16:03
Riippuu paljon myös siitä onko öljyväri tärpätti ohenteinen vai vesi, itse olen käyttänyt öljyvärejä lähinnä akryyli lakattuihin pintoihin (tärpätti ohenteisia) ja öljyväreinä on ollu ihan Clas Ohlssonin halpis öljyvärit, koska esimerkiksi joskus vaikka pinta on kiiltävä niin runsas litkutus aiheuttaa joskus ikävästi alla olevan maalin irtoamisen. YOUTUBE on hyvä paikka opiskella tekniikoita
Viimeisin mallailuhankinta   4.5.2017 19:24
Jussilta pari mallia ja maaleja, taas on puuhaa ;)
Viimeisin mallailuhankinta   4.5.2017 19:24
Jussilta pari mallia ja maaleja, taas on puuhaa ;)
Ketutusketju   29.4.2017 21:24
Edelleenkään en omista kuin yhden He51 mallin, toinen antaa oman osansa kasvihuonepäästöihin sekä luovuttaa sen energiansa lämpönä. Nyt kuitenkin tiedän että ainoa säälillinen 48 skaalan malli on Rodenin näkemys asiasta ja sen että vika ei ollut tämänkään mallin, mutta kun savolainen supermies kävi kylässä niin näin tulevan vapun kunniaksi kuohahdin ja paiskasin loppusuoralla olevan Heinkelin uuniin.
Mites tuo Panssari II Ranskan kamppis, harmaista haluttais aloittaa.
Valmiita panssareita 1/35 sarjassa en ole ikinä saanut kuin yhden, oli joku sturmi =D , no nyt on kypsynyt ajatus muutaman panssarin tekemisestä, sekä puolitelavaunuja siihen mukaan. Edellinen vaunu on valmistunut jotai -81 joten ei ihan ole muistissa millane sturmi letkuteloineen oli. Nyt tiedustelen arvon kolleegoilta että millä kannattaisi aloittaa, kunhan ei ole mikään nippelihelvetti eikä tarvis alkaa tilaamaan Am teloja jne. eli kelpaa ihan sellaisenaan kunhan menee kivuttomasti nippuun jne.
Pigmentin käyttäminen   9.4.2017 09:19
Youtube on ollut itselle hyvä apuvälinen opetteluun, näyttäisi siltä että onko ollut liian vähän tavaraa ja kuivuttuaan se ei erotu.
Mitä työn alla?   29.3.2017 19:58
Raimo Leino kirjoitti:
Työn alla 1/72 CANT Z.506
Tästä on tulossa pikkuhiljaa "must have" varsinkin kun löyty Meridonalille näköiskaveri eikä haittaa vaikka on 1/72
i1210.photobucket.com/albums/cc409/rfom23/Cant%20Z506%20Airone/01OK_DSC00388p.jpg