Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

Jos on jääny nurkkiin FW190A-8 1/32 sopivaa aftermarket dekaaliarkkia niin tarjoa.
Ketutusketju   9.5.2018 16:57
Petri Manninen kirjoitti:
Tulipa tänään pitkästä aikaa itsellenikin tuo kysely :) Kyllä, olin kirjautuneena, ja kyllä, vastasin ihan tosissani. Ja osallistuin arvontaan.
Onko joku joskus voittanut tuosta jotain? :D
Työpaikan koneella on tupsahtanut kysely eteen, joka kerta olen vastannut siihen, mutta olen koittanut kovin niin miesvoittoista käyttäjäkuntaa vähentää olemalla 15-75v nainen XD, muutenhan joku tasa-arvoitusihminen vielä käy ylläpidon kimpuun kun kiintiöt ei täyty.
Mersun hienous?   8.5.2018 15:19
Mallien kuvaamisesta   7.5.2018 19:08
Lainaus:
Kuvaat hallituissa olosuhteissa (et valita auringon vähyyttä), eli keinovalossa, ja pidät huolen, että valaisussa käytetään vain yhdenlaisia valoja (joko loisteputkia tai hehkulamppuja, ei molempia ristiin). Kaikissa nykyisissä digikameroissa on kustomoitu valkotasapainoasetus (toimii niin, että tuossa oikein valaistussa kuvauspaikassa otat joko harmaakortista tai valkoisesta paperiarkista kuvan, ja asetat valkotasapainon sen mukaan, RTFM), käytät sitä. Ja pissinkeltaiset kuvat ovat historiaa.
Ja lisää parannuksia saat, kun ostat seuraavalla kauppareissulla jalustan, ruuvaat kameran siihen, valotus aika-automaatille, eli säädät itse aukon kaikkein pienimpään (eli siihen suurimpaan numeroon. Tämä siksi, että saat sen koko mallin mahtumaan syväterävyysalueelle, eikä vain sitä siivenkärkeä. Ja tarkennus syvyyssuunnassa niin, että eteen jää 1/3 ja taakse 2/3, tällöin koko malli on varmasti terävä. Jalusta siksi, että tuolla pienellä aukolla valotusaika on (vähän valoista riippuen) tuolla kahdesta sekunnista ylöspäin, ja niin pitkään ei kukaan pidä kameraa tärähtämättä.
Tuossa eräs ohje kuvaamiseen à la T.Salminen
Omista kuvista saa keskusteluihin kuvan IMG tagien sisään laitetun kuvan fyysinen osoite www.pienoismallit.net/media/kuvat/14/26/39/142639.jpg
[IMG]http://i63.tinypic.com/29nfpf6.png[/IMG]
Maalien sekoitus   7.5.2018 13:18
Tervo Salminen kirjoitti:
Joo, tenttuakin kun vaan on monenlaista
Kauppanimeltään Sinol eli tosimiesten juoma, tai vaihtoehtoisesti Marinol joka sopii retkikeittimiin ja hellii vatsaa.
Maalien sekoitus   7.5.2018 11:00
Tervo Salminen kirjoitti:
Ruiskun putsaaminen kahden yhteensopimattoman maalin jäljiltä on sen verran työlästä, että kannattaa jokaisen kokeilla omat sekoituksensa.
Juu kokeiltu on. esm vaikka Tamiya sekoittuu jopa diccon tinneriin ja kiillon tinneri toimii tosi hyvin Tamiyan kanssa niin Akan ei pelaa yhtään näillä aineilla, tulee vain järkyttävää "kumipuuroa" joka tukkii kaiken. Vallejo ohenee myös tentulla, mutta sillä on sellainen ikävä ominaisuus että se liuottaa alemmasta kerroksesta väriä. Revell metallisävyt ja lakka toimii ihan järkyttävästi Tikkurilan lakkabensiinillä, mutta jos haluaa seittiä niin siihen sopii erittäin hyvin XD
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Mitähän jos maalaisin yläpinnat Xtracolorin värillä: Suomen Maavoimien Ruskea. Vaihtoehdoksi pitää selvittä vastaava Humbrol/Revell/LifeColor väri.

E-P
Vallejo Model Color 70.822 olisi omasta mielestä hyvä väri Fokkerin ruskeaksi.
Vaihdetaas mallia, eli kun RAF koneita on kertynyt muitakin kuin tuo vielä hankkimaton Defiant, niin otetaampa vaikka Academyn Sopwith Camel 1/32 kötösteltäväksi sen sijaan.
Itsellä Vallejo Model Color on toiminut Lifecolor ohenteella, myös oma IPA/vesi/retarder/flow improver on toiminut hienosti tässä.
Pala ei mahdu kiinni?   19.3.2018 20:26
www.pienoismallit.net/media/kuvat/14/17/38/141738.jpgTarkasta että ympyröidyissä kohteissa ei ole valupurseita yms.