Pienoismallit.net

Jukka Luosujärvi

Parhaat leko-valmistajat?   12.3.2017 08:49
Edellisiin kirjoituksiin viitaten, se Scalemates on hyvä paikka tarkistaa sen mallin ikä. Hyvänä esimerkkinä välttelin Esci:n valmistamaa Hs 123 ja löysinkin samasta 48 skaalasta Italerin tekemän mallin, tottakai tätä edelsi CR42 samalta valmistajalta ja oletin että se on vähintäänkin yhtä hyvä, no pettymys oli sitten suuri kun aloitin mallin n. kuukausi sitten, siinä noituessa ajattelin että on kyllä kuraa ja tarkistin Scalemates sivustolta sarjan historiikin ja Mihinkäs se sitten perustuikin, pakkauksen oikeassa nurkassa lukee jotain mistä en saa selvää =)
Humbrol-maalien saatavuus   11.3.2017 09:27
Ainakin meikäläinen on jo totuttanut ittensä siihen että jos jotain tarvii niin pitää tilata ja jos jotain tarvii äkkiä niin pitää vain odotella.
Parhaat leko-valmistajat?   11.3.2017 08:38
Mikko Kukkonen kirjoitti:
Riippuu myös siitä mitä tuo "paras" tarkoittaa kenellekin. Mittatarkkuutta, yksityiskohtien määrää, rakentamisen helppoutta, vai mitä?
Mulle just noin mutta käänteisessä järjestyksessä. Omasta mielestä Tamiya siksi kun ne menevät kasaan ilman kittiä ja pahuksenmoista hiomista, sekä ovat yksityiskohdiltaan ja mitoiltaan ihan kohtuulliset, sekä siirtokuvat ovat useimmiten laadukkaat. Ainoa miinus tulee maalausohjeista joissa värit on Tamiyan omia ja niitä joutuu sitten kääntämään välillä toiselle maalimerkille sopivaksi.
Työtuntien määrä?   9.3.2017 17:32
En ole laskenut, olisko 0-5 tuntia/päivä n.2 viikon ajan, riittävän epämääräistä, mut näin se menee. En oikein ole ihastunut kuukausia tai vuosia kestävään mallailuun ja sen ne on näkösiäkin =)
Maalin poisto   15.2.2017 16:42
Tässä tapauksessa maalinpoisto onnistuu ainoastaan mekaanisesti, eli hiot. Litkuilla tuo ei ole mahdollista.
Muita optioita on
- Ylimaalaus, joka on ihan varteenotettava konsti jos alueella ei ole paljon siirtokuvia.
Ketutusketju   15.2.2017 06:38
Petri Manninen kirjoitti:
Kyllähän tuo vähä jo ehdotteli että eikö maalaushommat vois suorittaa varastossa ☺ Toki lämmin varasto, mutta ulkokautta pitäs kulkea.
Välttyyhän tuossa kuitenkin lämpimän tilan rakentamiselta, itse jouduin rakentamaan itselle lämpimät tilat varastoksi muuntuneseen autotalliin, mutta nyt se on sitten mun oma tila jossa saan olla niinku haluan.
Revell emali mattalakka, parasta ohentaa ruiskuohenteella oman kokemuksen mukaan.
Lifecolor akryyli mattalakka, vesi, akryyliohenne pitäisi toimia
Modelmaster (akryyli vai emali), enivei jompi kumpi ylläolevista. Itsellä ei ole kunnollista akryyli mattalakkaa ja olen sitten paremman puutteessa ruiskutellut ja sutinut Revellin emalilakkaa, mutta kuivumisajassa olisi toivomisen varaa.
Uusia Suomi-malleja tulossa   17.1.2017 20:08
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Hitsi kun Antti huomasi lapsuksen ja poisti oman viestinsä…😉
AAAHAHAHAHA! Muista aina lainata ;)
Mattalakka   11.1.2017 16:55
www.phk.sk/fotky24725/fotos/_vyrn_3219AC7434-Humbrol-Matt-Clear-125ml.jpg
Tämän lakan kanssa on ollut jonkinverran "frost" ongelmaa, kun taas
mfpilot.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/295x295/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/h/u/hum1169clear_wm.jpg
Tämä on toiminut ihan hyvin akryylien kanssa, mutta emalivärin kanssa olen havainnut krakkeloitumista, en ohentele millään kun on niin lirua jo muutenkin.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Mika Kauranen kirjoitti:
Tässä on ollut senverran keskustelua, että sen pohjalta ehdottaisinkin nyt seuraavaa:
Kaksi ryhmistä: Suomi 100v sotilaskalusto, mukaanlukien aiheeseen liittyvät figuurit dioraamat, jne. ja Suomi 100v muut.
Mallarin omalla vastuullaan on arvioida sopiiko malli aiheeseen vaiko ei.

Jatkakaa keskustelua.
Tässäkö ensimmäinen, "tee mitä vain, ihan missä mittakaavassa tahansa" ryhmis, aluksi olin itse sitä mieltä että tämä voisi olla ihan hieno ajatus ryhmikselle, mutta tulin siihen tulokseen että kun aiherajaus on niin vaikea niin tämäkään ei tule onnistumaan, Suomi 100v juhlistaminen mallilla olisi ollut kiva, mutta taitaa olla parempi kuten kaikki synttärit, niin kakkukaffet tän kunniaksi.