Pienoismallit.net

Tuukka O.

Spraymaalien käytöstä   23.12.2012 10:01
Spray on mielestäni helpoin tapa pohjamaalata malli. Matan maalin/primerin jälkeen kun maalaa siveltimellä niin maali tasoittuu mallin pintaan uskomattoman hyvin. Eli ainakin sivellinmaalauksessa mielestäni ehdoton.

Ihan normaali valkoinen mattamaali käy, ei tarvi olla edes primer. Kannattaa käyttää mielellään sinisellä suuttimella varustettua, ainakin K-Raudan Prof-merkkinen tai Maston.

Hyvää jälkeä tulee kun rauhassa suihkii. Itse olen pärjännyt yhdellä kerroksella, joskin vaarana on liiallinen paksuus, mutta jos on varovainen niin ei pitäisi tulla ongelmia.
Mitä työn alla?   1.12.2012 22:34
Ismo Sillanpää kirjoitti:
Oma käsitykseni on, että aita hajoaa pieniksi sälöiksi. Korkeintaan "ylimenoaukon" reunamille voi jäädä jokunen aidanseiväs sojottamaan minne sattuu.
Kiitos ajatuksesta, täytyypä pohtia tuota!
Mitä työn alla?   1.12.2012 18:38
Tamiyan 1:48 Pershing, aidan rakennus kesken. Onko mielipiteitä siitä, miten tuollainen puinen aita käyttäytyy vaunun rynnistäessä yli? Taipuu vai hajoaa osiin? Tällä hetkellä suunnitelen mallintavani taipumisen ja hajoamisen yhdistelmän.www.pienoismallit.net/media/kuvat/09/99/03/099903.jpg
Hauska projekti tiedossa, itselläni on ollut haaveena tehdä omasta asuintalostani samanlainen.

Muutamia asioita, joiden miettimisestä minä lähtisin liikkeelle:

- mittakaava: riippuu minkäkokoisesta kylästä tai pihapiiristä on kyse ja miten ison työn haluaa. Jos valmiita osia ei tulla käyttämään vaan kaikki tehdään alusta loppuun itse, mikä varmaankin on ajatuksena, niin silloin ei tarvitse valita mitään yleistä mittakaavaa jos ei halua, sehän voi olla mikä vaan. Jos kyseessä on isokin kylän alue niin rautatiemittakaavat HO (1:87) tai N (1:160) voisivat olla sopivia, N on tosin jo melko pieni.

- työn fyysinen koko ja alueen laajuus; minkäkokoiselle alustalle työ tulee ja mitä kaikkea siihen on ajateltu. Sehän sitten määrittää vähän mittakaavaakin.

Kuten viesteissä on mainittu, täältä foorumilta ja kirjoituksista kuten myös muista malleista saa paljon tietoa. Nyyssösen pienoismallikäsikirjan saa vaikka kirjastosta, se kannattaa lainata, tai sitten ostaa.

Talojen rakennus onnistuu esimerkiksi styreenimuovilevystä, jota saa mallikaupoista. Itse käytin N-projektissani 1mm levyä ja sillä onnistui hyvin. Jos päädytte isoon mittakaavaan, niin tuo levy lienee liian ohutta. Linkki rakentamiini taloihin: www.pienoismallit.net/galleria/malli_9516/rakennusvaihe_1512/

Pohjalevyksi itse valitsisin Finnfoam- tai muun eristelevyn. Sitä on helppo työstää ja käsitellä. Jonkinlainen puulevykin käy.

Toivottavasti tästä oli jotain apua. Onnea projektiin!
Valmis vesi purkista?   21.10.2012 12:33
Jukka Koivusaari kirjoitti:
Pohjalle tummin syvän veden sävy.
Jos lampi on mutainen, se pohjaväri voisi olla tuossa.
Nyt reunoille läpikuultavalla matalamman pohjan vaaleaa sävyä. Vähän voit vielä töpötellä vesikasvien ja kivien muotoisia laikkuja.
Sitten uusi ohut kerros kirkasta ainetta. Tulee hyvin kolmiulotteinen vaikutelma.

Kattoon yläpuolelle voit ehkä laittaa pilvitaivaan valokuvan heijastumaan pinnasta.
Kiitos vastauksesta! Kokeilin juuri samaa, reunoille vaaleampaa ja keskelle tummaa, näyttää paljon paremmalta kuin yksivärinen pinta.
Valmis vesi purkista?   21.10.2012 10:03
Rataprojektissani (1:160) on pieni lampi (halkaisija n. 20cm). Olen yhden kerroksen Still Wateria valanut, mutta ongelmaksi on koitunut pohjan väritys. Se on tällä hetkellä sellainen vihertävänrusehtavanharmaa eikä se täysin miellytä silmää. Mikä väri sinne veden pohjaksi kannattaisi laittaa että se näyttäisi pieneltä lammelta? Ihan musta? Tummanharmaa? Sininen?

Monotoninen vaiko eri värejä eri kohdassa. Aine ei nimittäin peitä mitään vaan näyttää "veden" läpi kaikki siveltimenvedot. Tämä on nyt pieni ongelma, onko ehdotuksia?

edit. ohessa kuva

www.pienoismallit.net/media/kuvat/09/87/25/098725.jpg
Uskomaton pienoismalli   17.10.2012 09:56
Niko Lindström kirjoitti:
John Teresin Dodge Daytona Pro Mod.
Hah! Ensimmäistä kertaa kävi itselläni niin, että en erottanut pienoismallia aidosta! Ihmettelin näin aamuväsyneenä vaan, että miten tuo auto liittyy mitenkään tähän sivustoon :D
Hei Kai!

Itse hankin ruiskumaalaustarvikkeet nyt kesällä. Päädyin ostamaan IKH:sta:

www.ikh.fi/KYNARUISKU_YLASAILIO
www.ikh.fi/KOMPRESSORI_KYNARUISKU_AUTOKATK_4BAR (sama kuin Jonnen linkissä)
www.ikh.fi/LETKU_KYNARUISKULLE_3M

Koko paketti oli 150€ ja toimii hienosti, oikein hyvä yhdistelmä mielestäni.
ikkunalasi   27.8.2012 18:51
Juke kirjoitti:
Voit myös antaa lasille hiomapaperia varovasti toiselle puolelle.
Toinen erinomainen idea, joka ei vaan juolahtanut mieleeni. Iso kiitos.
ikkunalasi   27.8.2012 16:34
Petri Huhtala kirjoitti:
Siveltimellä tasainen leveä veto niin ei jää raitoja.
Raidoista ei ole tämän laminointimuovin kanssa huolta; aika hyvin sietää meinaan nesteliimaa, ei ole styreenimuoville kovin läheistä sukua selvästi! Laitoin Tamiyan Extra Thiniä ihan reilusti, himmentänyt se ei juurikaan, mutta antoi aika kivan vanhan ikkunalasin efektin. Tulee mieleen oman mummolan vähän "valuneet" ikkunalasit :)

Pitää kokeilla josko tällä metodilla vaan tekisin itsekin. Toinen tapa on tietty laittaa kaksi kerrosta päällekäin, se himmentää sitten tuplasti.