Pienoismallit.net

Jussi Vanhatalo

Armstrong Whitworth Whitley… 18.3.2018 19:13 Malli
Moi.

Ei ollut kumpaakaan. Sain vinkkiä, että kannattaa jatkaa harmaalla tai sinisellä. Randomilla vaan kokeilin sinistä. En tiennyt, että olivat moista käyttäneet.

Jussi
Armstrong Whitworth Whitley… 18.3.2018 16:37 Malli
Kiitos palautteesta.

Briteillä oli mielenkiintoisia pommareita käytössään. Airfixiltä tulee syksyllä Wellincton. Se ei ole niinkään mielenkiintoinen. Itseäni kiinnostaisi lähinnä Stirling ja Halifax. Pienemmistä pommareista Baltimore.

No odottelen, josko Stirlingistä tulisi uudempi versio. Italerilta olisi ainakin saatavilla.

Jussi
Armstrong Whitworth Whitley… 16.3.2018 17:35 Malli
Kiitos palautteesta.

Pohjan pitäisi olla musta. Suora musta purkista vaan mielestäni niin hankala väri. Nyt väriä hieman taitettu. Pohjassa myös esivarjostukset mustalla, jotka tuovat siihen syvyyttä. Noissa kuvissa valo muuttaa väriä, esim. siivenkärjet näyttävät vaaleilta.

Jussi
Messerschmitt Bf-109H-0 21.11.2017 10:54 Malli
Pohjakuva huomenna.
Jussi Vanhatalo 6.11.2017 21:47 Käyttäjäprofiili
Kiitoksia.

Onnittelut Antti myös sinne.
Messerschmitt Bf 109E-8 23.4.2017 13:57 Malli
Ainiin, värit voivat vääristyä kuvissa. Huonot laitteet ja valot.
Messerschmitt Bf 109E-8 23.4.2017 13:56 Malli
Katsoin maalauksen referenssikuvista ja sovelsin sitten itse.

Tässä kyseisessä koneessa oli täplänaamio malattuna sinisen rungon päälle. Vielä ainakaan tässävaiheessa ei keltaisia siivenkärkiä ja moottoripellityksiä ollut käytössä kyseisessä yksilössä. Rungon ja yläsiiven maalauskaavion otin itseasiassa JG54 koneesta. Näytti samalta kuin JG52 koneiden, myös niissä vihreä täplänaamio. Esim. JG26 oli hieman erilainen yläpuolen naamiointi.

Eli referenssistä osa ja osa omaa näkemystä.

Huomasin muuten, että kone, kun kunnostettiin E-7 versioksi ja siirrettiin JG5 riveihin oli se edelleen JG52 naamiossa ja sivuperäsin on otettu toisesta koneesta, koska naamiointikuvio ei jatkunut siinä enään samanlaisena. En enään selvittäyt maalattiinko kone myöhemmin JG5 naamiooon, joka ainakin joidenkin referenssien mukaan oli perinteinen kolmivärinaamio ilman täplänaamiointia.

Jussi
Messerschmitt Bf 109E-8 23.4.2017 11:09 Malli
Moi.

Kiitos palautteesta. Itselläni ehkä juuri tuo historiaan liittäminen pilotin ym. osalta motivoi rakentamaan. Olen kanssasi täysin samaa mieltä, että alkupään mersut ovat ehdottomasti kiinnostavimpia. Odotankin, että joku laatuvalmistaja ottaisi työkseen tehdä a-d mallit.

Kuomu on Tamiya:n oma. Katkaisin sen askartelusahalla.

Jussi
Messerschmitt Bf 109 K-4/R3 9.2.2017 12:34 Malli
Moi.

Nytkun näin vuosien jälkeen asiaa tarkastelen, niin, on vaan tavallaan tullut ajatuskatko tuossa. Olet ihan oikeassa, ei tuossa pitäisi noinpaljoa olla vuotamista. Katselin muutenkin koneen pohjista kuvia. Aika monessa sama ilmiö. Sodan alkupään mersut huomattavasti puhtaampia kuin loppupään. Johtuuko sitten siitä, että alkupään koneita mekaanikot puunasivat enemän ja sodn lopulla asiaan ei enään jaksettu niinkään paneutua, vai oliko sodan loppupään koneiden tiivisteet, öljyt ja polttoaine jo huonolaatuisempaa.

Jussi
Messerschmitt Bf 109G-14AS 6.2.2017 07:22 Malli
Olet Eetu oikeassa. Katselin lävitse nuo eri variantit ja kyllävaan yhdet muotit on. Eli kaikki meset samaa muottia ( G-mersut, muihin en perehtynyt).

Olet Mika varmasti oikeassa tuosta muottien valmistamistavasta, koska nyt kun rupean muistelemaan, oli rungon seinämän paksuudessa kyllä eroja. Jouduin paksumpaa runkopuolikasta kaventamaan mm. Mittaritaulun kohdalta kovasti, jotta sain sopimaan. Nyt, kun muistelen niin myös sama ongelma, joka Eetulla oli lattian takaseinän ja rungon kulman kanssa esiintyi myös tässä.