Pienoismallit.net

Tervo Salminen

F4U-5N Corsair tänään 10:31 Malli
Kaikkitietävän wikipedian (https://en.wikipedia.org/wiki/Vought_F4U_Corsair) mukaan olivat altavastaajia. Kapteeni Jesse G. Folmar, yksi alasammuttu Mig, juuri ennen omaa tuhoa!
Ferrari 330 P4 16.1.2019 15:16 Malli
Selkävoitto vanhasta mallista ;-) Taitaa tuo mullakin olla hyllyssä, on ainakin joskus 90-luvun alussa ollut. Jos ei tämä, niin Hellerin vastaava. Joku kun keksisi "ikuiset" siirtokuvat, niin helpottuisi näiden vanhojen tekeminen. Tosin noissa aikanaan haurastuu myös muovi, kuten tuossa mun Dodgessa, jossa muutama osa murtui kasatessa hellästä käsittelystä huolimatta.
Joo, simppelihän toi on mallina, ja varmaan ihan aiheellista toi konehuoneen osittainen täydentäminen. Merkinnät myös paikattu hienosti.
Mulla myös tuo säistäminen ottaa silmään. Yritin etsiä aikakauden likaisia LeMans-autoja, ja löytyi tämä:
i73.servimg.com/u/f73/09/03/29/62/67lm2110.jpg
Likainenhan tuo on, mutta ei samalla tavalla kuin tämä. Eli toi lokasuojien yläpuolen kuraaminen ei näytä oikein luonnolliselta. Vai onko Petrillä joku referenssi, jota ei Kuukkelilla löytynyt?
Lotus Europa 11.1.2019 15:36 Malli
Onpa herkullinen toteutus! Panelirajat lyö silmille, ainakin valokuvissa, kuinka lienee luonnossa.
F-16AM: Ilmanotto 10.1.2019 21:28 Rakennusblogi
No, joo, tinneriohenteiset… Nämä ohentuu näköjään kaikella muulla paitsi tärpätillä, toi oma ohenne tuoksahtaa vähän eetteriltä :)

Sovitteluahan tässä on koko ajan, juuri rähjäsin tuon pakopuolen kanssa, kun oli pahimmillaan liki milli ylimääräistä!
67 Chevelle SS 396 10.1.2019 14:59 Malli
Konstailematon ja siisti toteutus, värimaailma, myös sisustan osalta, tasapainoinen. Konekin riittävästi detaljoitu. Puhtaudesta joku voi nipottaa, en minä :)
Messerschmitt Bf 109 K-4 7.1.2019 14:49 Malli
Minkälaisen UV-lampun hankit? Itsekin tuossa aikoinaan yritin talvella olemattoman auringon valossa valkaista Hasen Mersun siirtokuvia, huonolla tuloksella. Ja kun noi kaapit on noita wanhoja malleja pullollaan…
Opel Admiral Saloon 1937 7.1.2019 08:43 Malli
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Olisiko palat voinut ensin yhdistää ja kitata mahdolliset saumat, ja sitten yrittää sovittaa yhtenä kappaleena pohjalevyn päälle?
Pohjalevy ei ole pelkkä pohjalevy, vaan sisältää takalokarit ja puolikkaat etulokarit. Periaatteessa, kasaamalla sisusta ensin laseineen päivineen, ja sen jälkeen lasit teippaamalla (toivoen ettei tule ainakaan enempiä teippauksien vuotoja kuin nyt) liimaamalla, kittaamalla ja maalaamalla melkein valmis auto tuo olisi onnistunut :) Nythän tuo kasattiin liimaamalla kyljet alustaan ja tulipelti, katto ja takaluukku yhteen, maalaamalla nämä kaksi ja maalauksen jälkeen yhteen liimaten kitattavaa jäi tuo takalokarien sauma.

Paras keino selättää tämä Opelin kasaus on tyytyä siihen avomalliin ;-)
Opel Admiral Saloon 1937 6.1.2019 23:00 Malli
Kiitoksia kehuista, vaikka malli ei itseä tyydytäkään :)
Noi kromit on maalattu, kuten tuolla ryhmis-ketjussa kerroin Spazstix-kromimaalilla. Sellainen vaikutelma, että kestää käsittelyä paremmin kuin esim. Alclad. Osasyynä varmaan se, että näyttää pureutuvan ainakin maalipintaan todella hyvin (= syö itsensä ainakin tuohon 1K-lakkaan kuin tauti, mistäkö tiedän? Katsoo tuon apparin puoleisen C-pilarin luota listan taakse).
Vinkkaria mietin hetken, jätänkö "päälle" vai leikkaanko tuon linkkarin pois. En ihan tiedä, miten nämä oikeesti toimi, kun virrat sammutti, jostain äidin siskonmiehen Volkkarista mielikuva, että jäivät ylös.
Pyyhkijöitä näkyi Kuukkelin kuvissa olevan lepoasennossa sekä sisäänpäin, että ulospäin (ja muutama siltä väliltä), tiedä sitten mikä on oikein, ja oliko noissa automaattipalautusta jo ennen sotia.
Opel Admiral Saloon 1937 6.1.2019 14:41 Malli
Joo, jos toi olis muuten virheetön, niin voisi ehkä yrittää takalasin irroittamista (Revellin lasiliima, pitävyydestä ei tarkkaa tietoa), siivoomista, ja ujuttamista takaisin paikalleen. Homma kuitenkin niin isotöinen ja tulokseltaan epävarma (lasihan pitäisi ujuttaa sisälle ja sitten vetää kiinni karmeihin) että antaa olla.