Pienoismallit.net

Valokuvauslaatikko

Valokuvien ottaminen on aina välillä tuskaa, varsinkin jos mallistaan haluaa arvioita on kuvien laatu tärkeässä asemassa. Tälläinen piirustus tuli vastaan Facebookissa jokunen aika takaperin, julkaisijaa en muista. Itsellä on mahdollisuus töissä rakennella tälläisiä helposti kun materiaaleja on saatavana hyllyssä, oma boksi on yhdistelmä vaneria ja kovalevyä mutta alkuperäisessä ohjeessa kehotettiin käyttämään taidekaupoista saatavaa kevyttä n. 5mm paksua kevelevyä jonka voi niputtaa vaikka teipillä. Aukkoihin käy mikä tahansa valoa läpäisevä materiaali kangasharsosta alkaen. Sisällä laatikossa on musta kartonki joka nousee kuvan mukaan takareunastaan ylös.

Löytyihän se originaalipostauskin: https://www.facebook.com/team4model/posts/346823495656158

Kommentit

Toki tässäkin asetetaan jotain vaatimuksia kuvauskalustolle mutta en ala niitä tässä sen tarkemmin syväruoppaamaan, kohtuubudjetilla kuitenkin pärjää ja pitkälle pääsee kunhan kamerassa on mahdollisuus valotuksen arvojen käsisäätöön. Kuvassa näkyvät valot tulivat aikoinaan Hong Kongista ostamani valokuvaussetin mukana, kyseessä perus halogeenivalot joita saanee pilkkahintaan. Heijastin tuossa testikuvassa valot seiniltä/katosta, ja kuulema Ikean leikuulaudat toimivat mainioina diffuusoreina :)
Tämä on hyvä, itsellä ihan pahvilaatikosta& leivinpaperista tehty, toimii ihan hyvin mutta hieman pieni tuli tehtyä. Itse kun teen 48 skaalan koneita niin jo hieman isompi yksimoottorinen on ongelmallinen sovittaa laatikkoon varmaan sellainen A3 olisi sopivan kokoinen.
Toimiva ratkaisu, jossa saa helposti tuon tumman taustan malleille.
Itse suosin valotelttaa, eli kehikko, joka tarpeellisilta osin päällystetään valoa hajottavalla materiaalilla. Kun kehikosta tekee purettavan, ei vie säilytystilaa ja on helppo kuljettaakin. Linkki
Itse asiassa mulla olikin ensin tuollainen valoteltta, Hong Kongista sen joskus ostin ja mukana tuli valot sekä joitain erivärisiä taustakankaita. Kokonaisuus taittui mukavasti kasaan, sitä ominaisuutta tuossa uudessa lootassa ei tosiaan ole. Jotenkin vaan tuntui ettei sillä kuitenkaan saanut ihan sitä mitä kuvilta hain, nyt ei ole valittamista tämän uuden rakennelman kanssa.
Piti oikein tutkia Honkkarin tarjontaa. Eipä ollut pahan hintainen teltta, valoineen.
Ai tuo on vielä myynnissä, katos vaan.
Pientä päivitystä tähän, tein uuden version jossa pistin vähän joka suuntaan lisää mittaa mutta erityisesti syvyyttä on nyt enemmän. Se tarkoittaa sitä ettei kuvissa (pitäisi) vahingossakaan näkyä taustalla mitään pahvialustan ja seinän rajaa, tosin sitä ei näy nyt muutenkaan kun verhoilin sisäpuolen mustalla nukkamatolla jonka vielä maalasin sraylla mattamustaksi. Lisäksi kuvausalueella on nyt pyörivä alusta joten mallin kääntely ei vaadi sen käpelöintiä. Facebookissa olevat näkevät tuolta: www.facebook.com…a.1841098496143400.1073741841.1661653650754553&type=1&l=9e159e2a06