Pienoismallit.net

IL-76MD

Odotettu uutuus

Iljushin IL-76:

Iljushin IL-76 on neuvostoliittolaista alkuperää oleva kuljetuskone. Sergei Vladimirovitš Iljushinin johtama suunnittelutoimisto OKB-39 sai tehtäväkseen suunnitella NL:n ilmavoimien kuljetusosastolle VTA:lle (Vojenno-Transportnoi Aviatsii) kuljetuskoneen. IL-76 oli ensimmäinen OKB-39:n kone, jonka suunniteli joku muu kuin perustaja. Sergei Iljushinin terveys alkoi reistailla, ja hänen lähin apulaisensa Henrikh Vasiljevitš Novozilov ja myöhemmin Radii Petrovitš Papkovski vastasivat projektista. VTA:n vaatimukset olivat tiukat: koneen piti kuljettaa 40 tonnin kuorma (kaksi kertaa "edeltäjän", An-12:n kuorma) 5000 km:n päähän alle kuudessa tunnissa pienemmillä käyttökustannuksilla. Sen täytyi pystyä toimimaan myös päällystämättömiltä kiitoteiltä, -70:stä +45:een asteen lämpötiloissa. Kova juttu 1960-luvun lopulla.

Moottoreina koneessa on Pavel Aleksandrovitš Solovjevin OKB-19:n piirtämät D-30KP moottorit. D-30KP on jatkokehitelmä IL-62M matkustajakoneessa käytetyistä D-30KU moottoreista. Samankaltaisesta tyyppimerkinnästä huolimatta moottoreissa on vain n. 15 % samaa.

IL-76:n ensilento tapahtui 25. maaliskuuta 1971. Koneen rekisteritunnus oli CCCP-86712.

Perusversiosta jalostui ensin vuonna 1978 IL-76M (modifitseerovannii = modifioitu), kun siipien väliin ylärunkoon lisättiin polttoainetankki ja hyötykuormaa nostettiin enintään 48 tonniin.

Tästä taas kehitettiin edelleen vuonna 1981 rakennussarjan kuvaama versio, MD (modifitseerovannii, dalnii = modifioitu, pitkän toimintamatkan). Kone sai uudet moottorit, D-30KP srs 2, joiden työntövoimaa oli nostettu. Polttoainekuorma oli lisätty 90 tonniin ja hyötykuormaa enintään 50 tonniin, mikä johti 190 tonnin maksimiin lentoonlähtöpainoon. Siipiä ja laskutelineitä vahvistettiin vastaavasti.

Pienennetty versio:

Zvezda julkaisi ensimmäiset tiedot uudesta Iljushin IL-76:sta jo vuonna 2011. Siitä lähtien sarjaa on odotettu kuin kuuta nousevaa, ja valmistajankin puolelta julkaisua on väläytelty melkein vuosittain. Nyt se sitten viimeinkin on saatavilla, ja ensisilmäilyjen perusteella hyvää on kannattanut odottaa.

Raastettuaan laatikon auki henkilö huomaa hyvälaatuisen sarjan. Valu on tarkkaa ja detaljit vaikuttavat olevan hyvin toteutettu. Toisaalta niin uusissa muoteissa pitääkin, etenkin kun laatikko mainostaa kyseessä olevan "Ultimate kit". Ohje käskee vuolemaan rungosta pois pari ulkonemaa, tämä tarkoittaa toivottavasti sitä, että tulevaisuudessa näemme sarjoja myös esim. A-50 AWACS:sta tai IL-78 tankkerista.

Sarjasta saa rakenneltua kolme eri vaihtoehtoa, jotka eroavat toisistaan ovien, rahtiluukkujen ja laskusiivekkeiden osalta. Laskusiivekkeet ja etureunalaipat saa joko ylös tai alas, ja jos koneen haluaa rakentaa lennossa, mutta telineet ulkona, on sarjassa myös eri telinevarret, joissa saksinivelet ovat suorina ts. kuormaamattomassa asennossa. Ainoa jota minä jäin kaipaamaan, on moottorien reverssit auki- asennossa.

Siirtokuva-arkki tarjoaa niin ikään kolme eri vaihtoehtoa, kaikki Venäjän ilmavoimien koneille. Ensimmäinen vaihtoehto on "punainen 01", Lentomarsalkka Nikolai Semjonovitš Skripkon mukaan nimetty 517. VTAP:n (=Vojenno- Transportnii Aviapolk, kuljetuslentorykmentti) kone Ivanovo-Severniin lentotukikohdasta (valmistenumero 1003401024). Toinen versio RF-78837 on itse asiassa sama kone kuin ensimmäinen, tosin myöhemmässä asussa. Venäläisille sotilaskoneille on 2000-luvulla annettu "valtiollisia" RF- tunnuksia. Tämä kone oli alunperin CCCP-78837. Ilmeisesti tämä versio on sotatoimiin osallistunut, koska se on varustettu takarunkoon kiinnitettävillä APP-50 soihdunheittimillä. Kolmas vaihtoehto on RA-78796, Venäjän ilmavoimien kaupallisen osaston 224. VTAP:n kone Tver-2/ Migalovon lentotukikohdasta (valmistenumero 0093491735). Asia, joka kannattaa huomioida: kaupallisten osastojen koneissa ei ole aseistusta. Ohje ei mainitse 224. VTAP:n koneesta poistetun pyrstöaseita. Harmi, ettei yhtään siirtokuvavaihtoehtoa ole Aeroflotin tai neuvostoaikaisilla tunnuksilla, mutta toisaalta aftermarkettina tähän saa vaikka minkälaisia siirtokuvia, eikä nykyasuiset vaihtoehdotkaan millään muotoa huonoja ole.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!