Pienoismallit.net

Scale Supply Oy

Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Mika Haalahti kirjoitti:
Expo on siis todella kuihtumassa :/ Eihän tuo matka K-kauppaan ole paha, mutta en ole lauantaina Cityssä.
Eikös tämä ollut havaittavissa jo viime vuonna? Ihmettelen tässä vain, että kuinka kauan väki antaa tapahtuman järjestäjän pissiä mallareita silmään vuosi toisensa jälkeen…

Ei huomioida pitkämatkalaisia majoituksella, pysäköinnillä jne. Kauppiaiden näytteille asettamisen hinnat nousevat…

Itse ainakin äänestän (tälläkin kerralla) jaloillani. Keksin kyllä parempaakin tekemistä eikä mallini edelleenkään vastaa IPMS tasoa…
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Tommi M kirjoitti:
En ihmettele kauppiaskatoa…
Käyn vuosittain pääsiäisenä Englannin suurimmassa pienoisrautatienäyttelyssä Yorkissa. Näyttely on niin suuri, että sen läpi kahlaamiseen on käytettävä kaksi kokonaista päivää. Englannissa näyttelytoiminnan kaupallinen puoli on profiloitunut ennen kaikkea pienten autotalliyritysten ympärille, jotka ovat erikoistuneet mitä erikoisimpien materiaalien/nippeleiden/rakennussarjojen tuotantoon ja myyntiin. Suuret valmistajat on paikalla yleensä melko pienillä esittelyosastoilla (joilta ei yleensä edes myydä mitään, koska suurilla valmistajilla on muutenkin hyvät valtakunnalliset jälleenmyyjäverkostot).

Pienten yritysten osallistuminen on tehty edulliseksi ja helpoksi. Toki kaikki ymmärtävät, että pienetkin yritykset toimivat enemmän tai vähemmän kaupallisin perustein, mutta että liiketoiminnan mittakavaa on pieni tai toiminta on usein vain sivutoimista. Harrastajien (=siis näyttelyssä käyvien lipun lunastaneiden asiakkaiden) kannalta näyttelyt ovat lähes ainoa keino tutustua pienten pääasiallisesti postimyyntiin perustuvien yritysten tarjontaan paikan päällä - hypistelyllä ja juttelulla on oma tärkeä arvonsa. Näyttelyn järjestäjän kannalta pienet yritykset tietty tuovat osallistumaksuilla omat roponsa kassaan, mutta osaltaan antavat lipun lunastaneille harrastajille syyn tulla näyttelyyn.

Harrastajayhdistysten osallistumisehdot taas ovat oma tarinansa. Lyhyesti sen voi sanoa, että kaikki välittömät kustannukset maksetaan. Näyttelyn järjestäjät nimittäin ymmärtävät, että näyttelyä ei voi olla ilman harrastusyhdisten esille tuomia töitä ja että näyttelyn taloudellinen tulos perustuu sekä harrastusyhdistyksiin että pienyrityksiin.
Viesti on poistettu moderaattorien toimesta.
Kuivalaisella tavataan!
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Pekka Tiihonen kirjoitti:
Valitettavasti Englannissa ollaan valovuosia edellä pienoismalli/pienoisrautatie harrastuksena kunnioittamisessa. Sen takia kirjoituksessasi esiintyvät asiat tuskin on mahdollista Suomessa lähitulevaisuudessa, ja jos totta puhutaan suurin osa suomalaisista pitää jaloa harrastustamme pikkupoikien ohimenevänä harrastuksena…vähän kuin jalkapallo Suomessa! valitettavasti. Meillä on mahdotonta saada tuollainen hieno tapahtuma onnistumaan noin suurimuotoisena täällä. Ja messukeskus ei ole mikään hyväntekeväisyys järjestö. Eikö siellä vanhalla jäähallilla voi enää järjestää tällaisia tapahtumia, siellä oli minusta hyvä fiilis?
Näinhän se menee, että erot ovat suuret. Tässä on kuitenkin muistettava kaksi asiaa: näyttelyn järjestäminen on ModelExpon omistajalle Ronald Lindbergille liiketoimintaa, kuten se on myös Messukeskuksen omistavalle Suomen messuille. Ei voida olettaa, että harrasteyhdistykset tukevat em. tahoje liiketoimintaa tavalla, joka aiheuttaa yhdistyksille kuluja. Lähtökohdan pitäisi olla harrastusyhdistysten kannalta vähintään nolla (sisältäen myös ruokailun ja pysäköinnin :)). Fyrkat tulopuolelle on kerättävä lipputuloilla, kaupallisten näyttelypaikkojen myynnillä yms. Jos Messukeskus on tällaiseen konseptiin liian kallis, niin sitten olisi etsittävä halvempi paikka.
Swann & Mortonin varastotäydennys pläjähti tupaan. Nyt taas varastossa mm. Akryylikahvoja, talttateriä ym.
Mukana putkahti pari uuttakin tuotetta.
A.C.M. Kahva - perinteinen X-Acto tyyppinen pyöreä kahva sitä halajaville sekä valikoima teriä kaveriksi.

Keikkamallarille sopiva Rectaway kahva jossa terän saa vedettyä sisään !

Käykää väijymässä kaupalla…
Unkarin tuliaisina RP-Toolz täydennystä!

Etsityökaluja taas saatavilla niitä kaivanneille.

/Jouni
Viimeksi muokattu 30.10.2014 17:02
Viimeksi muokattu 25.5.2015 19:35