Pienoismallit.net

Peiperin ajoneuvo Bulgen aikana?

Moi taas!
Sattuuko kenelläkään olemaan käsitystä, tai siis referenssejä, Peiperin pääasiallisesti käyttämästä ajoneuvosta joulukuun -44 seikkailuista?
Kiitos taas jo etukäteen!
Esko P.
Löytyisikö esim. Diefenthalin SPW:stä kuvaa tai piirrosta jostain?
Eikö kukaan osaa auttaa? Olen löytänyt tähän mennessä tiedon, että Malmedyssa porukan: 3rd SS (SPW) Pz Gren Bn (Diefenthal) -puolitelavaunusta on kyse, mutta en löydä mistään tarkempaa tietoa tyypistä, tai maalauksesta…
Esko P. kirjoitti:
Eikö kukaan osaa auttaa?
Asiahan ei mitenkään minulle kuulu, kun en aiheesta paljoa tiedä, mutta äkkinäinen voisi kuvitella jopa mallareilla olevan kesäsunnuntaisin jotain muutakin tekemistä kuin päivystää nettiä… :)
No nyt tuntien selvittelyn jälkeen on selvinnyt että se oli sd kfz 251/3, mutta tarkempia ohjeita merkinnöistä en ole vieläkään löytänyt.
Moi Esko, Kuten Petri yllä totesi kauniina sunnuntaipäivänä on paljon muutakin kivaa tekemistä kuin roikkua netissä…

Mutta aivan kuten kaimasi Esko P edellä jo vastasi ko. Peiper käytti Sturmbannführer Josef Diefenthalin SPW:tä. Alkuun Peiper käytti BefehlsPanther G #001:stään, mutta lopulta siirtyi jo Lanzerath:ssa Diefenthalin SPW:een. On esitetty, että Peiper olisi ajattanut komento-Panther:sa miinakenttän raivatakseen tietä, mutta tälle väitteelle ei löydy absoluuttisia faktoja. Tödennäköisimpää on, että BefehlsPanther G #001 jätettiin reserviin.

Diefenthalin SPW oli tarkalleen tyyppiä SdKfz 251/3 Funkpanzerwagen Ausf.D, aivan kuten Esko P yllä jo vinkkasi. Siinä oli kaksi radiosettiä: FuG 5 ja FuG 8. Ilmeisesti Peiper vanhana puolitelavaunupataljoonakomentajana tunsi olonsa paremmaksi ja varmemmaksi johtaa hyökkäystä tutusta ja turvallisesta radio/johtamis-SPW:stä kuin komento-Panther:sta; Peiperillahan ei ollut vaununjohtajakoulutusta.

Joka tapauksessa ko. Diefenthalin SPW:stä on tiettävästi olemassa ainakin kolme valokuvaa; voi olla kenties enemmänkin, mutta tiedän kolme mv-valokuvaa.

Diefenthalin SPW:n SdKfz 251/3 Funkpanzerwagen Ausf.D:n perustiedot:
- maalattu normi kolmivärikuvioon
- rekkarinumero: SS-929 687
- Saksan musta palkkiristi valkoisin reunoin molemmilla puolilla puolitelan ylärunkoa, edessä; suurin piirtein etutähystysluukkujen tasalla
- 1.SS-Pz.Div. tunnari, aka Dietrich Keys, oikealla etupanssarissa etulokarin tasolla
- vetokaapeli rullattuna eteen kahteen edessä olevaan vetokoukkuun
- 2 metriä pitkä FuG 5 antenni oikealla takana ja 1,8 metriä pitkä FuG 8 tähtiantenni vasemmalla takana
- puiden lehtiä oksineen, näyttäisivät vihreiltä havuilta aika vapaaseen tyyliin laitettu roikkumaan sivuille, etupanssaroinnin päälle ja vähän taakse

Kaksi mv-kuvaa ko. olevasta Diefenthalin SPW:stä löydät mm. Jean Paul Pallud:n The Battle of Bulge Then and Now opuksesta, ainakin yhden kuvan Patrick Agte:n Jochen Peiper Commander Pz.Rgt. Leibstandarte teoksesta ja ainakin yhden, jos ei kahta David Cooke:n & Wayne Evans:n Kampfgruppe Peiper: The Race for the Meuse kirjasta ja muistaakseni muutamista muistakin Battle of Bulge teoksista.

Niin ja muuten Danny Parker:n ja Ron Volstad:n tekemän värillisen profiilikuvan (mv-valokuvasta) löydät Jean Paul Pallud:n Ardennes 1944 Peiper & Skorzeny kirjasta.

Näillä eväillä pitäisi ainakin jotenkuten päästä eteenpäin… Parhain terveisin, AJ
Yes! Suuret kiitokset AJ taas kerran! Hienoa saada apua/varmistusta hapuilevaan mallarointiin.
Moi Esko, Ole hyvä. Mielenkiintoisen aihealueen olet valinnut. Parhain terveisin, AJ