Pienoismallit.net

Vintage-mallit

Löysin kirpputorilta kolme hienon näköistä, kuusikymmenluvun kokoamatonta mallia. Jouduin muutamaankin kertaan miettimään, aloitanko näitä kokoamaan, vaikka rahallinen arvo tuskin on suuri.(No, Mustangin päätin kyllä heti aloittaa…)


P51 Mustang oli vielä kiinni muovirangoissa…
www.pienoismallit.net/media/kuvat/14/15/23/141523.jpg
Osat leikattuna irti rangoista ja mallin kokoaminen aloitettu…

Kysymys kuuluukin, löytyykö kokemusta esim. Eduardin lisäosista, pohdiskelin, että noin hienoon pintakäsittelyyn, mihin tämä kromi soveltuu olisi mukava saada vähän lisäpalikoita ohjaamoon ja mahdollisesti muuallekin. Varmasti joutuu rakentelemaan ja viilailemaan alkuperäisiä osia, esimerkiksi pilotin takana oleva tila on mallissa "kiinni" eli ei kuten monessa uudemmassa avoinna. Myös spinneri näytti puuttuvan, ajattelin hankkia tilalle Airfixin malliin tehdyn custom-osan.
Ihan kuin joku olisi käynyt Riksussa…
Timo Rasimus kirjoitti:
Ihan kuin joku olisi käynyt Riksussa…
Taidat tietääkin tämän paikan, itselleni tuli ihan yllätyksenä pöytä täynnä pienoismalleja.. Jos joku muukin haluaa käydä tutkimassa paikan, niin tässä linkki:
Linkki

Kysyin myyjältä, hän sanoi, että pöytään tulee säännöllisesti uutta noin kuukauden välein…
Muokkaus: Kannattanee soitella varmastikin ensin, onko sellaista tavaraa, mistä on kiinnostunut. Tuolla on myös käteismaksu, eli pankkikortti ei käy…
Viimeksi muokattu 12.3.2018 06:27
Hawkin P-51 Mustangin ebay-hinnat näyttävät pyörivän 20 euron kieppeillä. Eli voisi sanoa, että on kuitenkin vähän halutumpi vintage-malli. Yleensä vanhojen sarjojen hinnat ei päätä huimaa, erityisesti Suomessa missä malleja ei juurikaan keräillä.
Tuli ostettua vähän viritysosia Mustangiin.. Tykästyin tuohon metalloituun pintaan, joten kuten uhosin, kävin hakemassa Kuivalaiselta mittakaavan mukaisia lisäpalikoita. Ensimmäisen mittaamisen jälkeen näyttäisi, että osat sopivat pienellä viilaamisella hyvin yksiin mallin kanssa.