Pienoismallit.net

Mikro Plaster/ Mikro Muovit.

Mikro Plaster/ Mikro Muovit.
Muovin huuhtelu, vaikka vesihionnassa ja muuten hileistä.
Isossa muovilaatikossa ,vedellä. sen jälkeen käytetyn veden suodatus/Filtrering Kahvifiltterissä. Lopuksi käytetty vesi talteen vaikka pullottaa. Myöhemmin uudelleen käytettäväksi.
Miltä kuullostaa.
??? Siansaksalta. Google translator? Miten se alkuperäinen teksti menee?
Kuulostaa siltä että pienoismallien hiomajätteet tulisi ottaa oikealla tavalla talteen etteivät ne kulkeutuisi valtamereen ja siellä pilaisi ekosysteemiä, nyt ennen kuin ensimmäistäkään kuvaa valaasta joka on syöny 2tn hiomajätetä tai delfiiniä valuranka kaulassa, niin ilmoitan että kasaan vain ekologiesesti suunniteltuja Tamiya malleja, joita tuski tarvii hioa ollenkaan, kunhan kasaamisessa on huolellinen. Kuumeisesti odotamme markkinoille venäläistä ruiskuvalettua puuta joka tulee syrjäyttämään muovin kokonaisuudessaan.

Mutta on tässä asiaa, toki pitää olla ympäristöstä huolissaan ja tosi on että jätteet alkavat olla melkoinen ekologinen ongelma, pienistä teoista tulee joskus suuria, mutta se on vähän samanlainen kuin meikäläisen miljonääri projekti, sentti, se on miljoonan alku, mutta niitä tulee niin helvetin hitaansti että taitaa tuoni korjata paljon ennen kuin miljoona on kasassa.
Siis öö, mitä?
Tästä kun pintapuolisesti luki, niin kannattaa asua kehittyneessä maassa asutuskeskuksessa, jolloin vedenpuhdistamo siivoaa suurimman osan muoveista jätevedestä. Lisäksi autoilu sekä merenkulun ja kalastuksen tukeminen (esimerkiksi omilla kulutustottumuksilla) ovat huonoja juttuja mikromuovien kannalta.