Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Royal Air Force 100 vuotta

Vaihdetaas mallia, eli kun RAF koneita on kertynyt muitakin kuin tuo vielä hankkimaton Defiant, niin otetaampa vaikka Academyn Sopwith Camel 1/32 kötösteltäväksi sen sijaan.
Minäkin haluaisin vaihtaa mallia, varastosta löytyi Airfixin 1/48 Spitfire F.22/24 joka alkoi puhuttelemaan enemmän kuin aiemmin ilmoittamani Brewster. Ja pitäähän nyt RAF-ryhmiksessä kohteena olla englantilaisvalmisteinen kone. Tarkempi kohde olisi malli F.22 ja Maltan Ta Kaliin sijoittuva 73. laivueen kone.
Joko tälle rakentelulle on kansio avattu? En löytänyt galleriasta.

Washingtonin rakentaminen on sitten polkaistu käyntiin. Ensimmäinen kerros sinkki kromaattia on sudittu mallin pintaan. Taidanpa maalata ohjaamon ja takarungon miehistötilat erilaisilla Interior Greeneillä. Ihan vaan kokeeksi. Aika paljon valupurseita sekä hymykuoppia on tullut Airfixin muoveissa vastaan.

E-P
B1 etenee hiljakseen. Rungon sisäosat on maalattu. Samoin miehistöä kuvaavat muovimöykyt.

Seuraavaksi pitäisi arpoa paljonko painoa joudun lisäämään, että nokkapyörä pysyy alhaalla. Toivottavasti ei kovin paljoa, sillä muovi on pehmeähkön tuntuista eli kestävätkö laskutelineet.

E-P
Olen rakentanut joskus Academyn B-29:n, eikä siinä mielestäni ollut suuremmin ongelmia nokkapainon kanssa. Tilaa löytyi ja laskutelineet kestivät. Airfixista en kuitenkaan osaa sanoa.

Edit: vai olikohan se niin, että painoja piti laittaa myös moottorien taakse. Kesti kuitenkin :)
Viimeksi muokattu 2.6.2018 20:26
Kiitos tiedosta. Painoja on nyt etuosan kk-tornien rakenteissa ja moottorikoulinkien etuosissa, heti tähtimoottorien takana. Ohjaamon takaosaan saattaa jotakin vielä mahtua. Aika jykeviltä Airfixin telineet vaikuttavat vaikka vähän pehmoisia ovatkin. Toivottavasti pysyvät muodossa. Kaivoin Academyn B-29 Korea version esille tutkakuvun mittoja ihmetellessä. On muovit kun eri planeetalta…

E-P
Vaihtaisin mallini vielä Tornadosta MPM:n Wellington Mk.1c:een mittakaava edeleen 1:72.
Britti "Ykä" etenee hissukseen. Rungon saumat ovat saaneet hiontamaalin päälleen. Karua jälkeä, edessä kohtuullinen istunto. Myös siipien johtoreunat maalattu kertaalleen. Kuten moottorien suojukset ja sisukset. Valupurseitakin on riittävästi…

E-P
Off topic: puolisen tuntia sitten päättyi RAF-juhlallisuuksien ylilento. Vaikka lähinnä maavehkeitä rakentelen niin olihan komeaa nähtävää ja kuultavaa kun Spitit, Hurricanet ja Lancaster meni muodostelmassa yli. Alkoi jopa lekomallailu kiinnostaa.:)
Lähtisin mukaan 1/48 Eduardin Spitfire mk.IXc ja Mk.XVI kanssa.

-Juuso T.