Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Viikonloppumalli VI

Ilta päättyi ruiskunpuhdistusurakkaan. Ei näköjään toi Alcladin vesiohenteinen lakka istu yhteen Vallejon aineiden kanssa, koko ruisku oli täynnä sellaista purkkaa, että kolmeen kertaan sai purkaa atomeiksi. Tämä sen jälkeen, kun oli ensin lakkailtu, ja sitten Vallejo Air -väreillä maalailtu (tai ainakin yritetty) valtaosa noista alustaan tulevista osista. Koppakin tuntuu jo ihan kuivalta, eli aamulla siirtokuvatalkoot, alustan osien viimeistelyä ja alustan kasaaminen.
Ohjaamo-osat ja pyöräkuilut on liimattu paikoilleen. Ilmanottojen sisäpuolet on maalattu. Lopuksi nokkaan on lisätty Erikeeperiä ja reilu 25g painoja. Saa kuivaa yön yli. Jatkuu torstaina. Silloin on tarkoitus saada runko kasaan ja paneutua aseistukseen. Ja tietenkin hieman hioa kehyskertomusta.

E-P
Gandalf Harmaa on toistaiseksi mustaksi maalattu ja valkoisella kuivasudittu. Yksi lisähuomiota vaativa valusauma on löytynyt, muuten homma etenee kivuttomasti.


Eilen projekti yski pahasti, mutta tänä aamuna jo reippaana kori maalattu. Iltapäivällä pääsee teippaamaan ja maalaamaan toisen värin pintaan
Toivottavasti näette tämän kuvakansion Facebookissa. Pikkuhiljaa hommat etenevät. Seuraavana pitää kasata kaikki ja käydä Combatista hakemassa maalia. Ollut muuten ilo koota tätä Trumpeterin AN-2:ta. Pientä valujämää löytyy, mutta sopivuus on tähän mennessä ollut melko hyvä. Yksi puoliympyrän muotoinen ohjain moottorin ilmanotolle oli väärin päin ja joutui puukottamaan hiukan ettei ilmanotto aukea lentäjään päin :) Pari pientä kohtaa ohjeissa, joissa osien sovitus ei ollut yksiselitteistä. Normijuttuja siis.
Vähän tökkii siirtokuvien laittelu (ja joo, en tarkoita noita ryppyjä, ovat kuivumassa Mr. Setterin jäljiltä). Vanhat siirtokuvat, paitsi että ovat kellastuneet, ovat äärettömän hauraita ja kovin kiinni taustapaperissaan. Toinen kylki vielä aloittamatta. Lisäksi löytyi ensimmäinen moka, takapellissä oli kaksi reikää, jotka olisi pitänyt täyttää (puskurin kiinnikkeet, ei mukana kisamallissa). Täytyy kitata tuolla Vallejon akryylikitillä, suojata ympäriltä ja maalata uusiksi.

Maalaus tyssäsi siihen että käytin eilen viimoiset tipat German Greytä Sturer Emilin maalaamiseen. Hain kuitenkin lisää, pitää kattoa pystynkö aloittamaan jo tänään.
Ai että "vähän" tökkii siirtokuvat. Ei se mitään, oikealla kyljellä tökkii vielä enempi! Toi punainen kylkiviiva murtui miljoonaan osaan, ihan kaikkea en saanut pelastettua, täytyy odottaa, että kuivahtaa ja koittaa löytää samanlainen punainen maalipurkki jolla paikata. Korissa on nyt (melkein) kaikki siirtokuvat, ei kun niiden kittaamattomien reikien kimppuun. Ja keulalta pitäisi toi Mazudan logon pohja saada siniseksi.

Duunista himaan ja nyt pääsee jatkamaan Tigersharkia. Tarkoitus olisi tänään saada kone pääosin nippuun.
Rakentaminen alkaa olla kohta valmista. Vielä lataajan luukku (ehkä lataaja figuuri) ja muutamia kylkisuojia ja pieniä osia paikoilleen. Joten maalausta on varmasti luvasssa huomenna. Päätin käyttää ylijääneitä Griffon Modelin syövyteosakylkisuojia, jota oli jäänyt yli viime 1:35 King Tiger (Porsche turret) projektista. www.pienoismallit.net/galleria/malli_10941/

Tajusin myös, että rakensin viime viikonlopuksi myös King Tigerin, mutta 1:72 skaalassa, joten sama aihe sopii mainiosti jatkoksi. www.pienoismallit.net/galleria/malli_12087/- Waltter Holm