Pienoismallit.net

Taiteilijan akryylimaalit kelpoja?

Löysin tuosta alelaarista 3€ paketin taiteilijan akryylivärejä tauluihin, sävyjä oli mukava kirjo. Ajattelen tässä että tuleeko niillä hyvää jälkeä esim Burnt Umber mutana/ruosteena? Kiitos etukäteen.
En ole malleihin omia akryylejani kokeillut, mutta hinnasta päätellen kyse on harrastelijaväreistä jotka ovat aika tavalla erilaisia kuin varsinaiset taitelijavärit. Pigmenttiä vähemmän ja koostumus luultavasti juoksevampi.
Malleissa se voi olla jopa etu.
Kokeile ensin johonkin jätemuovipalaan, mutta uskoisin että toimivat kyllä.
Joskus kokeilin Winton- taiteilija- akryylejä vanhaan lentokonemalliin. Ne on tarkoitettu taulujen maalaamiseen ja ovat suoraan tuubista aika paksua mutta voi ohentaa vedellä pm-käyttöön sopivaksi. Ne myös sekoittuvat hyvin joten muutamalla perusvärillä saa melkoisen kirjon sävyjä. Mielestäni ihan ok jälkeä tuli. Nämä Winton vai onko se Winston- värit ovat halvahkoja taiteilijavärejä mutta varmaan jotakin marketti-alelaaritavaraa laadukkaampaa, mutta eivätköhän ne markettivärit ainakin ruoste, kura ym hommiin sovellu.
Tuubivärejä olen käyttänyt onnistuneesti jopa ruiskumaalaamiseen. Vedellä niitä ei kuitenkaan kannata laimentaa, suosittelen isopropanolipohjaista ohennetta myös siveltimellä maalatessa.