Pienoismallit.net

Apua Ardennit-dioraamaan

Suunnittelen tekeväni suurikokoista 1/35 Battle of the Bulgeen 1944 sijoittuvaa dioraamaa, mutta tarvitsen apua aiheen paremmin tuntevilta. Dion ei tarvitse 100% esittää oikeasti tapahtunutta tilannetta, mutta esim. Ajoneuvojen yksikkömerkintöjen olisi hyvä vastata alueella oikeasti olleita. Tiedän että netistä on mahdollista löytää monia näistä yksityiskohdista, mutta seljeä kokonaisuus olisi mukava.

Ensinnäkin, minulla on seuraavat mallit joita voin käyttää diossa: Dragon Tiger 2 & 8x Fallschirmjägeriä, Dragon Panzer IV/70 (A) & 4x Volksgrenadieriä, Dragon RSO PaK 40(ei vvarmaan sovi?) ICM German civilians(jotka esittävät diossa belgia- tai luxemburgilaisia). Ideanani olisi laittaa vaunut ja jalkaväki marssimaan pommitetun ja vallatun kylän läpi. ww2aa.proboards.com/thread/10373/helmet myös lisätä M8 Greyhoundin tien viereen hylättynä, ja ehkä amerikkalaisvankeja saksalaisten saattamina.

Mikä kylä olisi sopiva tähän? Oliko hyökkäyksessä laskuvarjojoukkoja?(tiedän etteivät saks. laskuvarjojääkärit enää tehneet tässä vaiheessa hyppyjä.) Mitkä jalkaväki- ja vaunuyksiköt olivat hyökkäyksessä mukana?
Kannattaa hakea vaikka kirjastosta Anthony Beevorin "Ardennit 1944", siitä saat kokonaiskuvaa asiasta, yksiköitä ja kylien/kaupunkien nimiä.

Dioraamasta yleensä ja erikseen: älä laita liikaa kamaa alustalle, tulee ruuhka ja lopputulos on kökkö. Ennemmin vähän kalustoa/figuureita ja hyvä tilanne kuin kamala härdelli.
Ne ainoat(?) kuvat kun laskuvarjojääkärit ovat kingtigerin kanssa lienevät Kampfgruppe Peiperin osastosta, mutta laittaisin huoletta tuon kaluston samaan dioramaan, vaikea löytää millä marssireiteillä olisi tuo kalusto ollut samalla tiellä jos eri yksiköistä. Helpoin yksikkö missä tietääkseni oli molempia vaunuja on 1. SS-divisioona, ja taisteluyksiköt (Kampfgruppe Peiper/Hansen jne)

Ja kyllä yksi suhteellisen iso hyppy suoritettiin Ardenneilla, vaikka se menikin sananmukaisesti "metsään":
https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_St%C3%B6sser

Yhden mallin hinnalla saa myös hyvää inspiraatiota ja paljon kuvia…
www.amazon.co.uk…amp;ie=UTF8&qid=1502283640&sr=1-1&keywords=battle+of+the+bulge