Pienoismallit.net

Mersun antennilanka

Tietoa en täältä hakemalla löytänyt, joten kysymällä näin sivuston sääntöjen vastaisesti apua kysyn. Tekeillä Revellin (1:32) Me109 G-6 Juutilaisen väreihin. Vinkkejä tuon antennilangan kanssa, eritoten tuo takarungon "pystylanka"?

Avusta kiittäen.
Siis mitä kysyt? Eri koneissa oli eri tavoilla. Minkä koneen aiot tehdä? Etsi kuva referenssiksi ja tee sen mukaan. EZ-linellä saa minun mielestäni tehtyä helposti antennit (esim. hetki sitten tekemäni 1:32 "juutilainen" www.pienoismallit.net/galleria/malli_13754/ ).
Veikkaan että kyse on sen runkoon tulevan "pystylangan" kiinnittymis paikasta? Itseäni on askarruttanut ainakin tuo, mihin se lanka kiinnittyy ja miksi se malleissa on eri paikassa? Joskus se on kireällä ja joskus ei ja joskus sitä "pystylankaa"ei ole ollenkaan. Mistään kuvasta en ole nähnyt sitä mihin se lanka tulee kiinni.
Lanka tulee kiinni radioihin rungon sisälle. Langalle on rungossa pleksinen läpivienti. Läpiviennin paikka vaihtele hieman Mersuissa alatyyppien ja radioitten perusteella. Osassa ei pystylankaa ole, sillä antennilanka tulee jo kabiinista eristettynä ulos ja eristimet/kiristin on silloin vain vakaajassa.
Kaivan kuvat esiin ja linkitän viimeistään huomenna…
Linkki

Muutama kuva langasta, toki se tärkein eli rungonläpivienti on kuvaamatta, mutta selviää kyllä Guuglettamalla =)
MT-452 antennilangan läpimeno.

kuva
Kiitti Ari, tuossa on se ns. taaempi läpivienti käytössä.
Kiitos kaikille vastauksista. Jäin vielä kaipaamaan apuja siihen, mistä materiaalista tuo antennilanka 1:32-mallissa ja miten se kiinnitetään/liimataan päätykohtiinsa?
Paras materiaali on siima,0.20 monofilamentti. Liimaus pikaliimalla ja neulankärjellä. Halkaise veitsellä hieman pyrstön mastoa, samoin etumaston kärkeä. Niihin tulee muodostua pieni ura. Liimaa siima ensin eteen ja anna kuivua, liimaa samoin taakse. Sitten pystylanka kiinni runkoon porattuun reikään, kuivuminen ja pinseteillä veto ylös ja neulalla tippa liimaa antennilangan ja ylösviennin risteykseen. Anna kuivua tunti ja leikkaa ylijäämä pois käyttäen tasaleikkaavia sivuleikkureja. Antennilangan voi maalata oikealla sävylle ennen liimausta. Eristimet pienellä pensselillä ja norsunluun värisellä maalilla, siten että maali jää pisaraksi lankaan. Jousi etuosassa menee helpolla ratkaisulla eli mustalla maalilla tai siimaan pujotetulla messinkiputken pätkällä. Sisähalkaisija tuo siiman 0.15 -0.20 mm ja ulkohalkaisija 0.22-0.25 mm. Messinkiputken voi korvata liekin yllä venytetyllä Topz -puikon muovisella putkella.