Pienoismallit.net

Törnin panssariosaston rekisterinumeroita

Hakusessa olisi Törnin vaunujen rek.numeroita. T-28 on oman tulkinnan ja ymmärrykseni mukaan R104 mutta Vickersit(2 kpl) on hämärän peitossa. Myös Paukkalan panssariauton numero kiinnostaa. Tulee dioraamaan -41 loppukesästä Prääsä-Petroskoi tieltä, ennen Karhumäkeä.

Saa oikaista myös tuon postijunan numeron, jos olen ymmärtänyt väärin.
Alla kokoamani lyhyt yhteenveto panssariosastosta. (Pitempikin versio löytyy.) Jos jollakulla on enemmän tai oikeampaa tietoa, niin otan sen ilolla vastaan.

Käsitykseni mukaan Törnin panssariosasto oli ns. pimeä eli virallisen kirjanpidon ulkopuolella ollut osasto. 1. D:lle alistettu Kev.Os. 8 otti taisteluiden jälkeen käyttöönsä panssariautoja ja -vaunuja.
Kaluston alkuperästä voidaan esittää vain arvailuja. Ensimmäiseen divisioonaan kuuluneen JR 35:n kolmas pataljoona taisteli seitsemän vihollisvaunun kanssa Kolatselän kylässä 20. ja 21.7. Sotapäiväkirjan mukaan vaunujen miehistöt tuhottiin ja vaunut vallattiin käyttökuntoisina. Rykmentin toinen pataljoona taisteli 24. – 26.7. Kukkajärven alueella, jonne syntyi melkoinen motti. Asiapapereiden mukaan motista saatiin 14 kevyttä vaunua, joista "kahdeksan kelpasi sellaisenaan Lagukselle”. Loput vaunut, lisäksi ainakin yksi panssariauto, jäivät enemmän tai vähemmän vaurioituneina 1. Divisioonan haltuun.
Vaunujoukkueessa oli kaksi T26 m37-vaunua. Panssariautokalusto oli kirjavampaa. Joukkue koostui kahdesta venäläisestä BA-10 m38-autosta sekä ruotsalaisesta Landsverk 128-autosta.
Kevyt Osasto 8 osallistui yhdessä III/JR 60:n kanssa taisteluihin Nuosjärven alueella ja tuhosi huomattavia vihollisvoimia. Täältä saatiin osastolle T28-vaunu. Vaunusta oli tela poikki ja ohjauslaitteet epäkunnossa, mutta kunnostuksen jälkeen siitä tuli panssariosaston komentovaunu.
Petroskoin valtauksen jälkeen panssariosasto joutui luovuttamaan T28:n ja molemmat kevyet vaunut Panssaripataljoonalle. Tilalle osasto sai kaksi BT 7- vaunua, jotka miesten kertoman mukaan olivat ”lähes romuja”.
Alueella toimineen puna-armeijan panssariosaston kalusto oli maalattu sikäläisittäin harvinaisella vuonna 1936 käyttöön otetulla kaksivärisellä maalauksella, josta ohjeen mukaan olisi täytynyt luopua jo kesään 1941 mennessä. Jostain syystä tämä yksikkö säilytti kalustonsa vanhassa maalauksessa. Se koostui vihreästä pohjaväristä, jonka päällä oli ruskeita alueita läiskiä. Panssariosaston toinen BA-10-panssariauto ja T28-panssarivaunu ovat kaksivärisiä, mutta T26 m37-kalusto näyttää kuvien mukaan olevan yksivärisen vihreä. Toinen BA-10 ei paljasta väriään suttuisesta kuvasta. Lansverk-panssariauto oli ennen sotia maalatussa suomalaisessa vihreässä naamiomaalissa. Tämän auton tunnus oli 0. Muussa kalustossa ei käytetty suomalaista rekisterimerkintää.
Kaluston siirron tapahduttua Panssaripataljoonaan T28 sai viralliseksi tunnuksekseen 102. Muiden vaunujen myöhemmistä tunnuksista ei ole tietoa.

Asko
Kuvista päätellen nuo T-26 olisivat mallia 1939, nuo oli jo saatu talvisodasta saalina.
Jonkin verran on tarinaa Kirjassa TÖRNI ETEEN,kirjoitanut Esa Siren.
Teos perustuu osittain fiktillisesti juuri jatkosodan alkuun jossa on Törni osana mukana.
Luultavasti kun talvisodan sotasaalis kalustoa saatin korjattua niin meni suoraan joukko-osastolle.
Vasta karhumäen kuvissa näkyy nuo R-102 numero ja R-101:sen jota koskaan ei viety rekisteriin.
Jumaliste Oksanen on herännyt! :D
eerik oksanen kirjoitti:
Kuvista päätellen nuo T-26 olisivat mallia 1939
Totta.
Painovirhe omasta takaa, pahoittelen.

Asko
[quote="JussiTee 'Ukonvasaramodels'"]
Jumaliste Oksanen on herännyt! :D
[/quote
Joo eikâ talviunesta, vaan kiirettâ on ollut muualla.