Pienoismallit.net

Tiger II

Kuningastiikeri

Sarja meni nippuun kivasti, eikä kittiä kulunut lainkaan. Rakennettu suoraan laatikosta, tykin suu avattu poranterällä käsin pyörittämällä.

Alusta on tehty painelemalla valokuvakehykseen Das-massaa ja ruisjauhoja. Pohjamaalattu sprayllä, joka antoi täydellisen hienon matan pinnan. Tähän oli ilo lätkiä maalia, sillä leviävyys oli ensiluokkaista. Tähän reilu tumma litku ja kuivaharjaukset. Puuliimalla kiinnitin erilaisia sirotteita ja maalailin niitä. Vaunua oli vaikea painaa melko kovaan massaan, joten se jäi ehkä hieman kevyenoloiseksi.

Koko hoito maalattu Vallejon akryylein siveltimellä. Kolmivärikaavio on sekoitettu perusväreistä. Lakkoina Johnson ja Vallejon mattalakka (kolme kerrosta) akryylisävyttein (Vallejon maalia ja washia). Micro Flat ei oikein vakuuttanut. Pesut Migin Dark Washilla. Kuivaharjaus jäi kehnoksi, johtuen hieman kiiltävästä pinnasta, johon öljyväri ei kunnolla tarttunut. Pitää ensi kerralla kokeilla suoraan matalle maalipinnalle. Kurattu ja pölytelty pastelliliitujauhein ja pigmentein.

Mallin suurimmaksi ongelmaksi muodostui liian vähäiset valot ja varjot. Malli jatkoi pitkää wash-harjoitteluani, ja Migin Dark Wash on tainnut voittaa kilpailun washien kesken. Suurimpana harmina tosiaan tuo kuivaharjauksen heikko teho. Kenties se on ihan sopiva, mutta olisin halunnut kokeilla sitä lähes "överinä".

Kommentit

Asenteella tätä on ainakin rakennettu mikä on erittäin positiivista. Malli näyttää hyvältä, mutta paremmalta näyttäis jos olisi lähempää otettu kuvat. Lähempää otettuna tulee raa'asti esille jälki joko hyvällä tai pahalla. Mutta mikäli samaisella asenteella teet tulevat mallit niin ei voi tulla kuin hienoja.
Kiitos Antti.

Olen yrittänyt pitää harrastukseni nimenomaan rentouttavana ja hauskana, eihän tätä pidä ottaa liian vakavasti. =) Lähikuvat olisivat kyllä mallin arvostelijalle hyviä, mutta niitä ei nyt valitettavasti tullut. Kuvaus tuotti ongelmia, kamera on nimittäin huono, ei tietenkään kuvaaja =), mutta pitää laittaa ensi malliin niitäkin.
VeliV 5.5.2011 16:28 Vastaa lainauksella
Mukavasti alkanut tulla näitä Revelin kunkkuja kehiin. Tykkään tuosta camostasi enemmän kuin mitä omassani samasta sarjasta kasatussa kunkussa sain aikaiseksi. Siinä on realistisemman tuntuinen skaala.

Kuvat ovat melko kellertäväviä mikä haittaa hieman kokonaisuuden hahmottamista.
VeliV kirjoitti:
Kuvat ovat melko kellertäväviä mikä haittaa hieman kokonaisuuden hahmottamista.
Kuvien valkotasapainoa olen säädellyt parhaani mukaan, lamppu oli vain niin armoton. No, kohta pääseekin jo ulos kuvaamaan luonnonvalossa.
Mallin mittakaavan huomioiden, pitäisin noita ihan riittävinä lähikuvina. Mielestäni mittakaava kannattaa huomioida myös, kun mietitään katseluetäisyyttä kuvissa. Tämä on hyvin luonnollisen oloinen näissä kuvissa.
Tuo seepiasävytteinen kuva ei ole kovin hyvä, mutta varsinkin yläpuolelta otetussa, ja takaviistosta otetussa kuvassa malli on hyvin vakuuttava. Kaiken kaikkiaan hyvää työtä komeasta vaunusta.