Pienoismallit.net

Roland C. II

Lentävä valas

Lentävä valas, Roland C.II.
-rakennettu laatikosta löytyvistä paloista.
-Revellin värit ruiskulla levittäen, vanhennettu akryyleillä.
-takilointi 0.10mm siima, maalattu metallivärillä tummaksi.

Kommentit

Eemeli K 7.3.2011 22:50 Vastaa lainauksella
Todella piristävä, näyttävä ja erilainen maalauskaavio. Takilointi todella hyvin tehdyn näköinen.
Muutenkin aikas hauskan ja erikoisen näköinen kone!
Ompas aistikkaan näköinen härpäke todella mielenkiintoinen maalauskaavio, tuota katselee oikein mielikseen
Tuohan on rapalan vaappu konekivääreillä. Hauet hyppivät suoraan veneeseen, kun tuota uitat. =) Ei vaines, erittäin hieno ja erilainen maalauskaavioltaan.
Hieno malli, mutta hyvä on rakennussarjakin, josta se on tehty. Yksi Eduardin onnistuneimpia! Tämän kalansuomukoneen siirtokuvien tekeminen ei sen sijaan näytä Eduardilta onnistuvan millään! Kaksi eri kertaa ovat yrittäneet! Nuo liian leveät välit suomuneliöiden välillä siellä täällä eivät ole Poreen vika, vaan siirtokuvat ovat yksinkertaisesti semmoiset, ettei niistä tasavälistä suomukuviota saa aseteltua. Eduardin omilla sivuillakin oli näytteeksi väsätty malli, jossa välit olivat epätasaisia.

Tuon pakoputken "okariinan" kärjet tulisi porata auki.

t. Mikko
Jaskapa laukas. Vetouistelua kesäisin harrastavana, niin tuohon saattaisi napata.Tosin onko Rapalalla suomupintaa?? Mutta se ei liene tekijän tarkoitus että tämä kaloille ruoaksi…

Maalaus on tässä jo mennyt astetta pidemmälle. Eli siihen suuntaan asteen - tai enempikin - että en ala saivartelemalla etsiä virheitä. Kokonaisuus kertoo aivan mahtavasta mallista.
Takilointi jo kuuluneekin sinun tasoiselle, joten pieni lisäarvo siitä on paikallaan.

Valokuvissa olet onnistunut. Nyt näkee, että siellä on vissiin kaksi tai jopa kolme valoa? Tällaista kuvausta pitäisi opetella.
Pore 8.3.2011 21:48 Vastaa lainauksella
Valaistuksena on kolme halogeeni kohdevalaisinta.
Näyttää muodostuvan liikaa varjoja, hankittava ilmeisesti lisää valaisimia.
www.pienoismallit.net/profiilit/805/kuvat/kuvapankki/kuva_78866/
Komean näköinen "valas kala".Herra Pore on taas rakentanut hienon mallin.En osaa lisätä parannus ehdotuksia.Maalaus on kyllä hyvin tehty mutta aikaisemmista kommenteista saa sen kuvan ikään kuin tuo verkko kuvio olisi maalattu.Se on tässä Eduardin sarjassa kyllä toteutettu siirtokuvalla.Tuommoisen s.kuvan paikoilleen saaminen ei varmaankaan ole helppo homma.Hienosti se on kuitenkin onnistunut vaikka s,kuva ei olisikaan ihan"accurate"Kerrassan hyvää työtä.
Tämä on kyllä erinomainen. Potkuri ja takilointi on huippuluokkaa. Valaskalan suun värityksestä ei kaiketi ole tietoa. Siitä on vain mustavalkokuvia, joten ei tiedetä varmasti, oliko se musta vai punainen. Noissa ikkunoissa on jossain kuvissa ollut vielä verhotkin, en tiedä oliko se jotain mustaa huumoria. Tästä Rolandista olen nähnyt myös mallin, jossa camouflagena on käytetty violettia.

Eikös tämä ollut tiedustelukone?
Verhot oli maalattu sellofaani-ikkunoihin ainakin tässä kuuluisassa koneyksilössä

www.hyperscale.com/2009/reviews/kits/p7hg_img_14/fullsize/scheme_c_fs.jpg

Oikeita verhoja ei ikkunoihin sentään laitettu, kuin jossain hupimielessä otetuissa valokuvissa. Violetti camo Roland C.II:ssa on todennäköisesti väärä, vaikka sitä esim. juuri tuohon suulla ja verhoilla koristellun numero 2:n malleihin näkeekin suditun. Violetti tuli saksalaisten maalauskaavioon kuitenkin vasta keväällä 1917, jolloin Walfisch oli jo poistumassa rintamalta. Todennäköisemmin maalaus oli punaruskea ja tummanvihreä.

Roland C.II oli todellakin lähinnä tiedustelukone, jota toki käytettiin jonkin verran myös pommituksiin.

t. Mikko
Pore kirjoitti:
Valaistuksena on kolme halogeeni kohdevalaisinta.
Näyttää muodostuvan liikaa varjoja, hankittava ilmeisesti lisää valaisimia.
www.pienoismallit.net/profiilit/805/kuvat/kuvapankki/kuva_78866/
Jos varjot häiritsevät kokeile hajavaloa. Ts. älä suuntaa valaisimia suoraan kohteeseen vaan valkoisten heijastimien kautta, harsokankaan läpi jne. Itse kuvaan parvekkeella, jonka kaikki seinät ovat valkoiset ja heijastavat hajavaloa runsaasti kohteeseen. Valokuvausta oikeasti taitavat voivat varmaan neuvoa tässä asiassa paremmin

t. Mikko