Pienoismallit.net

Sd.Kfz.9 "Famo"

Pienen mittakaavan Famo, rakennettu suoraan laatikosta. Revellin sarja oli hyvälaatuinen ja meni kasaan ilman suurempia ongelmia.

Alusta on tehty 10cm x 15cm valokuvakehykseen, josta irrotin taustan ja liimasin lasin kehykseen kiinni. Lasin päälle levitin Das-massaa ja painelin siihen telojen ja renkaiden paikat. Vielä märkään massaan ripottelin hiekkaa ja ruisjauhoja. Sirotteena käytin Buschin kellertävänvihreää, jota sävytin maalaamalla. Kehyksen maalasin Vallejon ruskealla, kun alkuperäinen puukuviointi lähti maskiteippien irrottamisen jälkeen irti.

Maalattu kokonaan siveltimellä Vallejon akryyleilla. Malli ja alusta pohjamaalattu GW:n Skull White -sprayllä. Halvat harrastajaöljyvärit eivät vakuuttaneet, joten litkut ja filtterit tein kaikkia suosituksia uhmaten akryyleilla. Vallejon pigmenteistä opin sen, että liuottimen jälkeen pigmenttejä ei enää poistella, sillä ne jumittuu tiukasti. Pieniä kulumia tein hopeisella puuvärikynällä. Kirkaslakkana Johnsonin vaha, mattalakkana Vallejoa sekä Johnson + Tamiya Flat Base -yhdistelmä, jota kokeilin ensimmäistä kertaa. En huomannut juuri eroa Vallejon mattalakkaan. Pinnasta ei tosiaan tullut ihan matta, useista lakkakerroksista huolimatta. Täydellisen matan pinnan salaisuus jäi siis vielä ratkaisematta.

Kommentit

Nätisti rakentunut pikkuskaalan famo, alusta näyttää hyvältä mutta ruohikko kaipaisi hieman pitempiä heiniä sekaan ja muuta pientä risuja ym. Muuten ei valittamista, säistyskin ihan hyvin onnistunut, olen ite rakentanut samaisen laitteen ja tiedän et tuo säistäminen tähän skaalaan on aikasta haastellista. Pari figua täydentäisi kummasti mallia, mutta hyvä näin alakaa ukkelit olleen jo niin pieniä et maalamisesta saattaa tulla helposti suttua. Hieno työ jokatapauksessa.
hieno! ei voi muuta sanoa.
On kivan siistiä jälkeä. Säistys oikein iskee silmään. Ja tässä mitassa. VAU!. Yhdyn jarnoonn sikäli, että kun on tehty alusta, niin saisi olla jotain lisuketta. Mullakin on samanlainen ja telojen kanssa oli samoja ongelmia. Kun liima oli märkää, niin koetin hissukseen hammastikulla venyttää.
Sen sinitarran olisit voinut korvata ihan vaikka kivellä joka näkyy. Sen sijoitus vaan niin, että se luonnostaan kirii telaa.?
Tuukka O. 28.10.2010 16:03 Vastaa lainauksella
Kiitokset kommenteista. Nyt kuvia katsoessani olen Jarnon ja Timon kanssa samaa mieltä alustasta. Seuraavaan maastopohjaan pitää laittaa enemmän yksityiskohtia, eikä vain pelkkää ruohoa ja hiekkaa. Tuon telapyörän alla olevan kivenkin olisin voinut tehdä paremminkin, mutta huomasin tuon telojen huonon asennon vasta projektin lopussa ja… seli seli =)
Nätti pikku-Famo. Ei moitittavaa pahemmin. Ehkä pieni likaamisen olisi tehnyt hyvästä mallista vieläkin paremman, mutta hyvä näinkin.