Pienoismallit.net

Royal Caroline

Vuonna 1749 Englannin kuningas George II (Yrjö) tilasi laivan käytettäväksi kuninkaallisena jahtina. Seuraavan vuoden tammikuussa Deptfordin telakalta vesille laskettu alus oli edistyksellisin koskaan rakennettu sotalaiva. 90 jalkaa (n.27,5 m) pitkässä laivassa käytetyt rakenteelliset ratkaisut antoivat perustan myöhempien aikojen Englantilaisille fregateille ja sota-aluksille. Upeista veistoksista, kaiverruksista ja kultauksista johtuen laivan valmistuskustannukset ylittyivät neljänneksellä ja aluksen lopulliseksi hinnaksi tuli 12.390 puntaa.

Vaikka aluksessa oli ainoastaan 8 neljänaulaista tykkiä, se sai silti 6. luokan sotalaivan luokituksen (yleensä vähintään 24 tykkiä). Laivan tärkeimmät mitat olivat:
Pituus (ilman keulamastoa): 90 jalkaa 1 tuuma (27,5m)
Leveys: 24 jalkaa (7,3 m)
Syväys: 12 jalkaa 2 tuumaa (3,7 m)

Alus sai nimekseen Royal Caroline ja samalla se vei nimen reilu sata vuotta aiemmin vesille lasketulta – jo käytöstä poistetulta sota-alukselta (joissain lähteissä laivaa kutsutaan Caroline II:ksi). Kuningas Yrjö II:n jälkeen valtaistuimelle astui hänen poikansa Yrjö III. 1761 Royal Caroline lähettiin noutamaan hänen tulevaa vaimoaan Hollannin prinsessaa Charlottea ja samalla laivan nimi vaihdettiin Royal Charlotteksi kuninkaan rakkaudenosoituksena tulevaa vaimoaan kohtaan.

Royal Caroline (Charlotte) palveli kuninkaallisena jahtina ja huvipurtena aina vuoteen 1820, jonka jälkeen alus purettiin kierrätettäväksi.

Pienoismalli on Mantua Models / Panart’in valmistama, mittakaava 1:48.
Pituus: 83 cm
Leveys: 30 cm
Korkeus: 65 cm

Kommentit

Hienon näköinen laiva. Minkälanen oli rakentaa? Ja tervetuloa foorumeille. Kiva saada lisää laiva mallareita.
Upea laiva, kyllä kelpaa pitää kirjahyllyssä tuollaista. Onko purjeet ommeltu itse/vanhennettu jollain? Hienoa että laitoit tietoa myös historiasta.
Esa 18.2.2008 15:39 Vastaa lainauksella
herby kirjoitti:
Hienon näköinen laiva. Minkälanen oli rakentaa? Ja tervetuloa foorumeille. Kiva saada lisää laiva mallareita.
Mantuan / Panartin mallisto on varsin laadukas sinällään, materiaalit ja ohjeet ovat hyvät. Muoviosia ei ole lainkaan (poikkeuksena ikkunalasit), näkyvät puuosat ovat pähkinää, koivua ja lehmusta.

Ainoana puutteena sanoisin, ettei historiallista esikuvaa ole aina välttämättä seurattu pilkun tarkasti. Hyvä esimerkki on esim. HMS Victory (jonka tein takavuosina), Panartin malli on hieno, mutta jos sitä vertaa esim Jotikan vastaavaan, ei voida puhua samana päivänä mallin autenttisuudesta. Se itse sarjasta…

Kuvissa oleva malli on modifiotu aika paljon varsinaisesta rakennussarjasta. Lähteinä olen käyttänyt alkuperäisiä Carolinen materiaaleja, joita kuitenkin on valitettavan vähän saatavilla. Paljon apua on ollut myös Wolfram Zu Monfeldin kirjasta "Historic ship Models", joka muuten on jokaisen purjelaivamallarin "must-ostos".

Purjeet ja takiloinnit on tehty scratchista, niitä ei kuulu sarjaan lainkaan…

Hommaan meni 3 ja puoli vuotta, tosin välillä laiva oli muutamia kuukausia hyllyllä.

Kirjailin tekemisestä jutun Mallix-lehteen jonka I-osan pitäisi olla numerossa 1/2008. Sieltä selviää tarkemmin.

Kaiken kaikkiaan Royal Caroline on mukava rakennettava jo mittakaavansakin puolesta, yksityiskohtia saa kunnolla kaivettua esiin. Toisaalta niissä riittää viilattavaa joskus kyllästymiseenkin asti.

Esa
Esa 18.2.2008 15:42 Vastaa lainauksella
Janne Ikonen kirjoitti:
Upea laiva, kyllä kelpaa pitää kirjahyllyssä tuollaista. Onko purjeet ommeltu itse/vanhennettu jollain? Hienoa että laitoit tietoa myös historiasta.
Purjeet on tehty vanhasta, ohueksi nukutusta aluslakanasta, värjätty teellä. Lisään vielä pari kuvaa niiden tekemisestä lähipäivinä…

Esa
OH 18.2.2008 16:01 Vastaa lainauksella
Huh huh. Sanat eivät riitä kertomaan miten hienon laivan olet rakentanut. Oma pikku näpertely on lasten leikkiä tähän verrattuna. Itse en koskaan voisi rakentaa noita takilointeja.
Esa 18.2.2008 16:02 Vastaa lainauksella
OH kirjoitti:
Itse en koskaan voisi rakentaa noita takilointeja.
Se on halusta kiinni, tekeminen itsessään on helppoa… Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty..
Oot sit oikein kylkilankutkin tapittanut mallikkaasti. Kova sälli.
Hieno malli kertakaikkiaan.