Pienoismallit.net

F-16AM

Nato Viper

Polkastaan uusi blogi liikkeelle, kun tuossa vuodenvaihteessa sai draivin päälle, ja Combat Models sopivasti toimitti ihan uutukaisia maaleja hyllyyn.

F-16 ei varmaan kauheasti esittelyjä kaipaa, tuotannossa herra ties kuinka kauan (suunnittelu alkoi 1974, ensilento 1976), ja käytössä herra ties kuinka monessa maassa. Osallistunut myös useisiin konflikteihin, etupäässä Lähi-Idässä, ja aktiivikäytössä edelleen monessa maassa.

Malliksi valikoitui Kineticin versio, jonka "ensilento" oli vuonna 2008, ja tarjosi varteenotettavan vaihtoehdon lähinnä Hasegawan jo ikääntyvälle mallille (Tamiya erikseen, koska sen ensijulkaisu, ja hyvin pitkään ainoat mallit, olivat näitä uudempia C/D -malleja). Jatkossahan Kinetic on julkaissut varsin kattavan valikoiman Viperin kehityskaaresta, mukaan lukien myös Israelissa rakennetut versiot. Mallin vahvuuksia (varsinkin Haseen verrattuna) on hinta, ja aseistuksen monipuolisuus, liki joka paketista löytyy liki kaikki se aseistus, mitä koneeseen on aikojen saatossa ripustettu. Eli ei tarvetta ylimääräisen Weapons Setin ostoon, ja varaosiakin jää pariin Hasen malliin :) Miinuksina mallissa pidetään laatua, rakenteen monimutkaisuutta, ja (varsinkin näissä alkupään malleissa) nokan muotovirhettä (joidenkin niitinlaskijoiden mukaan roikkuu liikaa).

Rakentamisen tarkoituksena on katsoa alusta loppuun, kuinka Kinetic menee kasaan, ja samalla testata Combatin toimittamien AK Real Colors Air -värien toimivuus modernin jetin kanssa. Ja samalla tietysti omien rakentelutaitojen riittävyys tällaiseen malliin.

Lopullinen yksilö on vielä harkinnassa, mutta paketoinnista voinee päätellä, että jonkin eurooppalaisen maan merkintöihin tuo tulee :)

merkinnät

Aloitetaan kasaaminen (ihan pakon sanelemanakin) tästä Viperin (ja liki jokaisen modernin suihkukoneen) ongelmapaikasta, eli ilmanotosta. Tämä on lopullisessa mallissa kohtuullisen näkyvä yksityiskohta, ja rakenteellisesti haastava. Eikä pelkästään Kineticin mallissa. Hasen mallissa, vaikka ilmanotto onkin äärimmäisen yksinkertaistettu ("katkaistu" hyvin lyhyeen, ilman täysimittaista kanavaa ja turbiinisiipiä), on ilmanoton rakentaminen tuskaa, jos sen haluaa edes suunnilleen saumattomaksi. Eikä toi Tamiyan ratkaisukaan ongelmaton ole. Kinetic tarjoaa ilmanoton takaosan, turbiineineen ja päälaskutelinekuiluineen kolmessa osassa…