Pienoismallit.net

Yamaha XJR400

Alku aina hankalaa

Osia on nyt maalattu pari viikkoa, ja valtaosa alkaa olla maalattuna, joskin iso osa yksityiskohtia on edelleen viimeistelemättä. Osia sarjassa ei ole järin paljon, joten niidenkin vähien detaljointiin on panostettava enemmän kuin normaalisti. Moottori vain harmillisesti on lähes täysalumiininen, joten näyttää melko yksitoikkoiselta. Tankki ja katteet on vielä lakkaamatta muutamien muiden osien ohella, joten appelsiinista päästään vielä eroon.

Tankin, takakatteen, pakoputken ynnä muiden vastaavien puolikkaista koostuvien osien kanssa oli suunnattomia vaikeuksia saada tasoitettua. Tankin puolikkaiden kohdistus oli n. 1,5mm pielessä, siten että toinen puolikas oli ylempänä toista. Kittiä ja santapaperia kului ihan kiitettävästi aikaisempaan tottuneena. Noh, näistä on päästy yli, pakoputki on vielä pohjamaalaamatta, jos sieltä ei paljastu yllätyksiä, on jäljellä enää se detaljointi sekä kasaus.

Kommentit

Jees, täällä ei ole yhtään mopotinta liikaa! Hyvältä näyttää, mikä väri toi sininen oikein on? Näyttää kovasti samankaltaiselta, kuin Keravalta juuri hakemani GT380:n originaalisininen, joka sekoitettiin tuota mun edesmennyttä 1:1 projektia varten. Alkujaan ollut tarkoitus tuoda kuin sininen, mutta käteen jäi myös se oranssinpunainen, eli joutunee jossain vaiheessa hankkimaan toisenkin Hasegawan GT380:n. Ja vielä tuli purkillinen '71 Challengerin orkkiskeltaista, jolle myös joutuu hankkimaan mallin. Elämä on…
Kuulostaa siltä perinteiseltä noidankehältä. Ensin löytyy kiva väri/etsit, siihen pitää hommata sitten se sarja, jonka jälkeen saattaa löytyä hiilikuitua, tai keksii jonkun toisen kivan väriteeman ja pitää hommata kaksi sarjaa…

Sininen on ihan tamiyan ts-50 suoraan paukkupullosta pintaan, ei sen eksoottisempaa tällä kertaa. Sattui vain olemaan hyllyssä ja sopivan sävyistä omaan silmään. Metallivärin päätin jo alussa, jotta niihin vähiin osiin jotka tuolla maalataan, tulisi hiukan lisää eloa.
Tänään sain Zeron 2K-lakan tankin ja katteiden päälle. Aivan virheetön pinta, jopa ilman roskia tällä kertaa, mutta eikös tankki ja takakate päässeet tietenkin kosketuksiin keskenään ja kuivuivat kiinni toisiinsa. Vika ei mielestäni ole koko lakkakerroksen läpäisevä, joten saa nähdä josko tuosta pääsisi kiillottamalla eteenpäin. Ei vaan viitsisi aloittaa koko maalaus-kiillotus -rumbaa uudestaan…
Tällaiset takaiskut syö miestä! Parashan olisi, kun lakalla saisi lopullisen pinnan, ilman kiillotusta, kiillottamalla kun ei kiilto onnistuneen lakkapinnan kiiltoa voita. Unelma mullakin, toi Trabi tuli ilman tahnaa, mutta sen jälkeen lakattu seuraava ei. Jostain pitäisi löytyä se varmuus (eli harjoittelun puutetta).
Noh, uusiksihan se maalaus/lakkaus piti tankista ja katteesta tehdä, mutta nyt on saatu samaan pisteeseen takaisin. Olishan nuokin tunnit voinu käyttää johonkin parempaan… Vielä ne pitää vahata ja jokunen muu detalji maalata, saa sen verran kuvamateriaalia, että voi lisätä kokonaan uuden merkinnän.