Pienoismallit.net

Yamaha XJR400

Tervon Kawasakien innoittamana piti aloittaa itsekin uutta pyöräprojektia. Kyseessä siis tällä kertaa Aoshiman vajaa parikymmentä vuotta vanha sarja XJR-sarjan pienimmästä, jota ei tietääkseni saanut kuin Aasian markkinoilla, eurooppaan sen sijaan tuotiin isompia 1200- ja 1300-malleja, joista jälkimmäinen on edelleen tuotannossa nykyaikaan päivitettynä.

Sarja itsessään ei yllä tamiyan tasolle, jota en näin vanhalta sarjalta kyllä odottanutkaan. Joitain yksityiskohtia on mallinnettu paremmin kuin tamiyalla, mutta vielä enemmän on tehty "väärin". Rungon kasaaminen ennen moottoria on esimerkiksi mahdotonta, joten saumojen maalauksessa tulee vaikeuksia.

merkinnät

Osia on nyt maalattu pari viikkoa, ja valtaosa alkaa olla maalattuna, joskin iso osa yksityiskohtia on edelleen viimeistelemättä. Osia sarjassa ei ole järin paljon, joten niidenkin vähien detaljointiin on panostettava enemmän kuin normaalisti. Moottori vain harmillisesti on lähes täysalumiininen, joten näyttää melko yksitoikkoiselta. Tankki ja katteet on vielä lakkaamatta muutamien muiden osien ohella, joten appelsiinista päästään vielä eroon. Tankin, takakatteen, pakoputken ynnä muiden vastaavien puolikkaista koostuvien osien kanssa oli suunnattomia vaikeuksia saada tasoitettua. Tankin puolikkaiden kohdistus oli n. 1,5mm pielessä, siten ett…