Pienoismallit.net

Land Rover Series II SWB

UNFICYP 1974

Kypros itsenäistyi vuonna 1960 Ison-Britannian alaisuudesta. Saarta asuttivat seka kreikkalaiset että turkkilaiset. Tilanne Kreikan ja Turkin välillä kiristyi tällä lomailijoiden tuntemalla saarella. Huhtikuussa 1964 Myös Suomi lähetti rauhanturvaajia Kyprokselle UNFICYP -operaatioon. Suomalaisille tutuksi tulivat saaren pohjoiset tukikohdat esim. Crazy Corner. Vuonna 1974 Turkki aloitti invaasion ottaen haltuun saaren pohjoispuolen, Kyrenian ja sen seurauksena rauhanturvaajien oli vetäydyttävä Nikosiaan eli tulevalle ”rauhan” rajalle keskelle saarta.

Suomalaisten ohella YK:n asialla olivat mm. britit ja suomalaiset saivat heiltä ajoneuvoja. Land Rovereita oli käytössä eri vuosimalleja ja sekä pitkää (LWB) että lyhyttä (SWB) versiota. Johtuen eri malleista ja muista syistä myös autojen värit ja merkinnät vaihtelivat paljon.

Valitsin mallini esikuvaksi pronssinvihreän, brittiläisissä kilvissä olevan lyhyen (SWB) Series II lantikan. Tätä mallia esiintyy ajankohdan kuvissa. Valmista mallisarjaa ei löytynyt, joten osia on useammasta mallista. Samoin merkintöjä on kerätty eri lähteistä tai maalattu itse. avoitteenani ei ollut tietty yksilö. Tein tämän mallin lahjaksi kummisedälleni, joka palveli Kyproksella 1974 lantikkakuskina. Kunnollisia kuvia hänen ajamistaan autoista minulla ei ollut. Fiilis ja uskottavuus olivat ohjenuorani mallia tehdessä.

Alustasta sen verran, että vaikka Kyreniassa kuvien perusteella tiet näyttivät olevan puhtaita, niin kasarmit sijaitsivat hiekkakentillä. Myös taajamien ulkopuolella tiet olivat hiekkapohjaisia. Itse alusta on valmis kuomullinen Triplen boksi. Aina niin selvästi virheet osoittavat kuvat pakottavat minut hieman siistimään mallia ennen kannen laittoa paikalleen. Liimasin mallin alustaan pikaliimalla ja siitä johtuvat ainakin nuo kuvissa näkyvät "hiukset".

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!