Pienoismallit.net

Curtiss F-11C-2 Goshawk

VF-1B, USS Saratoga

Vanha Monogramin sarja vuodelta 1967, uudelleenpaketoituna Starfighter Decalsin toimesta. Mukana tulee uudet siirtokuvat. Lisäksi ostin Starfighter Decalsin hartsisarjan koneen ohjaamon kalustamista varten. Tein tästä blogin niin on helppo kerätä yhteen vuodenvaihderyhmärakenteluun otetut valokuvat.

merkinnät

Käytin koneen tukivaijereihin ohuinta löytämääni yksikuituista nylon-lankaa (ompeluliikkestä rubriikin "invisible thread" alla). Porasin runkoon ja siipiin reiät, kiinnitin langat pikaliimalla toisesta päästä ja sitten asensin ylätason paikalleen. Takiloinnin ensimmäinen vaihe on lankojen pujottaminen toisesta päästä; kuvassa näkyvät maskiteipit pitävät lankoja tilapäisesti paikallaan ennen kiristämistä ja liimaamista.
Iästään huolimatta sarja on varsin muoto- ja mittatarkka, ja menee kokoon ilman suurempia vaikeuksia. Hieman työtä teetti Starfighter Decalsin hartsiosien sovittaminen ohjaamoon, lisäksi muutamia saumoja piti kitata. Porasin siipiin, runkoon ja peräsimeen reiät takilointia varten (laskujeni mukaan yhteensä 35 reikää). Malli on maalattu Tamiyan akryyleillä kynäruiskua käyttäen. Koneen kangaspäällysteisiin osiin käytin vaalean harmaan ja alumiinvärin sekoitusta.