Pienoismallit.net

T-34/85

Rakennusblogi "Joulusotka"

Sellainen kevyt 15-20 vuoden tauko mallailusta, enkä kovin kokenut ollut penskanakaan. Tänä jouluna kuitenkin paketista löytyi T34/85 kaikkine maaleineen, joten katsotaan millaista jälkeä tulee ns. tosissaan yrittämällä, mutta kuitenkin rakentamisella on muutama reunaehto.

Vaunun on oltava valmis 27.12. mennessä. T34:stahan valmistettiin liukuhihnalta rintamalle ja se on tässäkin tavallaan tarkoitus. Ei jäädä näpertelemään yksityiskohtia viikoiksi, vaan vaunu nopeasti linjaston kautta valmiiksi ja vitriiniin.

merkinnät

Vaunun rungon maalaus on valmis. Mietin jo pakostakin säistämistä vaunua katsellessa. Todennäköisesti haen mallilla sellaista "suoraan tehtaalta rintamalle" menoa, että vaunu on tehty häitäisesti ja kolhuja näkyy siellä täällä. Mutta kuitenkaan mitään taisteluvaurioita en ala vaunuun mallintamaan. Huomenna sitten aamusta kasaamaan telaketjuja. Aika hiivatin monta palasta on telaketjustossa ja arvelen jo nyt, että aika hermoja vievää tulee olemaan. Ohjeissa oli mielenkiintoinen ratkaisu, että telapyörät tulisi asentaa vaunuun ennen ketjujen laittoa, jolloin pyörien päälläolevien ketjujen pistäminen menisi kyll…
Tänään oli vuorossa suurempien osien maalaus ruiskulla. Jo ensimmäisellä kierroksella saatiin suhteellisen hyvä maalipinta, mutta toinen kierros tulee hionnan jne takia. Työstän vaunua tällä hetkellä siten, että suuret osat maalataan ruiskulla ja pienet runkoon tulevat maalataan sitten pensselillä.
Ensimmäisenä päivänä oli valumuottien pesu saippuavedellä, kuivatus sekä pohjamaalaus primerilla. Jo paketti itsessään oli positiivinen yllätys. Sarja koostuu 134:stä osasta ja osat olivat laadukkaita. Lisäksi täytyy hehkuttaa värillistä ja selkeää ohjekirjaa, viimeeksi kun mallailin, ohjeet olivat mustavalkoisia, epäselviä ja sellaisia aika suurpiirteisiä. Paljon on hommat muuttuneet :)