Pienoismallit.net

OH-PMK

Arado Ar 196A-3

Arado 196A-3, A3+AC/OH-PMK

Ajatuksenani on rakentaa Osasto Jaurin käytössä ollut Arado Ar 196A-3 syykuussa 1944 ennen Lapin sotaa välirauhan astuttua voimaan. Koneyksilönä on näin ollen A3+AC.

Historiaa:

Kesällä 1943 perustettiin päämajan kaukopartiotiedustelua varten Erillinen Pataljoona 4, johon kuului neljä tiedustelukomppaniaa - osastot Vehniäinen, Kuismanen, Marttina ja Paatsalo. Pataljoonan, ja erityisesti kaukopartioiden, huoltokuljetuksista vastasi lentoteitse Osasto Jauri.

Osasto Jauri toimi jatkosodassa toukokuusta 1944 aina välirauhan voimaantuloon saakka. Lapin sodassa osasto toimi marraskuun puoliväliin 1944 saakka, jolloin se sulautettiin Ilmavoimien Lentolaivue 44:ään. Jatkosodan aikana osaston kalustona oli Saksan Luftwaffelta vuokrattuna kaksi Heinkel He 115 -konetta, yksi Heinkel He 59 sekä kaksi Arado Ar 196:tta. Osa kalustosta oli palautettu välirauhan tultua saksalaisille, mutta yhden He 115:n ja toisen Arado-koneista, A3+AC:n, saksalaiset luovuttivat Osasto Jaurille.

Mallin esikuvan, A3+AC:n, ollessa Muuramessa syyskuussa 1944, siihen maalattiin suomalainen siviilikonetunnus saksalaisten tunnusten tilalle. A3+AC sai tunnuksen OH-PMK, jossa OH on Suomen maakohtainen tunnus ja PMK puolestaan tuli sanoista PääMaja Kepsu. Konetta käytettiin myös Lapin sodassa aiempaa omistajaa, Saksaa, vastaan.

Luutnantti Olavi "Olli" Kepsu toimi tuolloin osaston toisen lentueen päällikkönä ja osastolle jääneestä Aradosta tuli hänen nimikkonsa. Kuten mainittua, kone oli vuokrattu/saatu Saksalaisilta ja siinä oli saksalainen naamiomaalaus sekä ennen päällemaalausta myös tunnukset. Miehistö oli kuitenkin Osasto Jaurin käytössä ollessaan aina suomalainen.

Malli:

Rakennan mallin Revellin sarjasta käyttäen melko runsaasti aftermarket-lisäosia. Revellin sarja on sinänsä yksityiskohdiltaan ja mittatarkkuudeltaan kelvollinen, mutta haluan viedä 1/32 -skaalan mallissa detaljointia vielä vähän mallisarjan tarjontaa pidemmälle. Aftermarket-osat eivät tuo ratkaisua ihan joka kohtaan, joten myös omalle nikkaroinnille tulee olemaan tarvetta.

Teen tästäkin mallista, lähinnä omaksi ilokseni, rakennusblogin. Toivottavasti kuitenkin blogista on iloa muillekin - ja myös herättää keskustelua aiheesta!

merkinnät

Projekti on edennyt mukavasti ilman suurempia vastoinkäymisiä. Arado on nyt saanut siivet alleen. Koneessa oli tukialuskäyttöä, kuljetuksia ja varastointia varten taitettavat siivet. Taitettuna ne asettuvat rungon suuntaisesti taaksepäin. Mallisarja mahdollistaa siipien asettamisen joko lentoasentoon tai taitettuun asentoon. Luulisin, että Suomessa ei ollut kovin paljon tarvetta (ainakaan kenttäolosuhteissa) taittaa siipiä, joten asetin siivet omaan malliini lentoasentoon. Hetken tosin mietin, että olisin visuaalisista syistä asettanut toisen siiven taitetuksi, mutta luovuin ajatuksesta nopeasti. Siipien kokoaminen sujuu ongelmitta. Osien…
Koneen runko vaati jonkin verran detaljointia ennen kuin rungonpuolikkaat liimataan yhteen. Tämä johtuu lähinnä siitä, että tulen jättämään koneen huoltoluukut auki. Rakentaessa on hyvä miettiä, mitä kannattaa maalata missäkin vaiheessa. Esim. tulipelti, öljynjäähdytin ja koneen sisäpinnat on vaikea maalata myöhemmin, kun kaikki osat ovat paikallaan. Jos jättää huoltoluukut kiinni, asiasta ei kuitenkaan tarvitse murehtia. Oikeassa koneessa rungon etuosa oli päällystetty alumiinilevyillä ja takaosan päällysmateriaalina oli kangas.
Olen rakentanut koneen ohjaamoa samanaikaisesti moottorin kanssa. Ohjaamo on valmiissa mallissa hyvin näkyvillä, varsinkin jos jättää kuomun avonaiseksi. Lisäsinkin detaileja melko runsaasti Eduardin etsiarkilta, mutta ohjaamon johdotukset tein erivahvuisista tinalangoista. Osasto Jaurin käytössä olleista kahdesta Ar 196 -koneesta (A3+AC ja A3+BC) oli poistettu raskas radiovarustus lisätilan saamiseksi kaukopartioiden kuljetuksille. Googlen avulla löytyy jonkin verran kuvia Ar 196:n hylyistä, joissa radioita ei ole. Olen pyrkinyt mallintamaan tähystäjä/taka-ampuja/radistin tilan kuvien perusteella, jottei rakentaminen mene liikaa arvailuksi.
Aloitin mallin rakentamisen tällä kertaa moottorista, joka on Revellin sarjassa melko hyvin mallinnettu. Esim. tulpanjohdot ovat ihan uskottavan näköiset, mutta ne vaativat melko paljon veitsenkärjellä raaputtelua, jotta valumuotin jäljet saa katoamaan. Lisäsin kaasuttimen ilmanottoaukkojen ritilät Eduardin etsiarkilta.