Pienoismallit.net

T-34M43

Kursk 1943.

Ei ihan parasta Tamiya laatua, rungon palaset vaati hieman suostuttelua jotta ne sai asennettua ilman rakoa. Sarja on 1990 luvun tuotanto. Paketissa tuli mustat letkutelat jotka vaihoin metallisiin. Alustan rakensin raakapuulaudasta jonka työstin Proxxonin koneilla. Alustan sisälle laitoin vanerin jotta pääsee vähemmällä kipsi määrällä.

Kommentit

M.A. 14.11.2017 15:58 Vastaa lainauksella
Mielestäni hieno ja erilainen kokonaisuus. Vaunu on mielestäni maalattu onnistuneesti, räjähdyksesta ja pölypilvestä tulee mieleen sarkakuvamainen toteutus. Hatun nosto rohkeasta ja massasta poikkeavasta mallista.
Ei oikeen mene jakeluun. Ei stten mitenkään! Tuo ruskea "mikä lieneekään" kai jotain mutaa esittää? Piparkakkutaikinaa… No, se ei siltä näytä. Itse asiassa ei näytä yhtään miltään. Sorry vaan.

Ja räjähdys, tai mitä haettu (?) ei oikein toimi..Lähinnä tuli mieleen jänis, joka ampuu kiväärillä. Se tuli ekana mieleen ja tokana. Kai tämä joku vitsi koko malli…?
Vaunun ympärillä oleva pumpuli esittää mielestäni varsin selkeästi maasta irtoavaa pölyä. Ammusvaraston räjähdys tekee aina hassuja asioita, ja vaikka räjähdys pyrkiikin purkautumaan ulos helpointa reittiä, niin varmaan se voisi myös irrottaa vaunun pohjasta ainakin pakoluukun, jolloin jotain tuollaista voisi helpostikin tapahtua.

Tosin tuo pölypilvi on ehkä hieman homogeeninen ja paksukin, mutta pumpuli on varmasti hankala materiaali. Itse en ole koskaan uskaltanut kokeillakaan.

Sama pumpulin paksuus häiritsee hieman myös varsinaisessa räjähdyksessä, mutta voi tosiaan olla, että materiaalin rajat tulevat vastaan paljon ennen mallarin rajoja. Räjähdyspilven värit näyttävät kuitenkin uskottavilta. Ehkä voisi kuitenkin olla lisää kontrasteja; lisää aivan mustaa yläosiin ja lähes valkoista keltaisten alueiden sisälle.

Näitä vastaavia efektejähän näkee toteutettavan sekä maalaamalla, että virittelemällä valaistus räjähdyspilven sisälle, joka auttaa omalta osaltaan luomaan tunnelmaa. Tässä tapauksessa kun valaistusta ei ole, voisi sitä imitoida maalalla. Nythän tuo räjähdyksen kirkas hehku ei näy mitenkään vaunun vihreillä pinnoilla. Valoa voisi luoda vielä valmiiseenkin malliin ruiskuttamalla varovasti valkoista sävyä kirkkaimpiin kohtiin ja sen päälle hehkua läpikuultavalla keltaisella ja oranssilla tähän tyyliin.

Tällaisessa aiheessa huomio kiinnittyy tietysti väkisinkin erikoisefekteihin, mutta itse vaunustakin pitää vielä sanoa sen verran, että oikein hyvältä näyttää. Kuivan ja märän mudan yhdistelmä toimii, efektit on taitavasti maalattu ja koko työn värimaailma on kaiken kaikkiaan toimiva. Musta taustapahvi voisi tosin tämän mallin tapauksessa toimia vieläkin paremmin.

Hyvää työtä!
Hieno soihtu! Ledi pumpulin sisällä toisi lisää näyttävyyttä ja Tomin kommentit ovat ihan kohdallaa. Tykkään todella paljon tälläisestä taideteoksesta! Tulee mieleen Syyriassa tuhotut T-72:t.
Arto Junno 15.11.2017 16:19 Vastaa lainauksella
Lamput näyttäs hyvältä mutta ei riitä tieto niistä. Olen tekemässä toista samantyylistä mallia johon teen hieman erilaisemmat liekit, tällä kertaa t-26.
Helpoimmalla pääset kun vain piilotat ledkynttilätuikun pumpulin sisään. Toki se ei välttämättä ole kauhean kirkas, mutta pääsisit alkuun.
Positiivista palautetta tulee ideasta ja yrityksestä. Räjähdys on vaikea toteuttaa, mutta ajatustahan tässä on! Itse kiinnitin myös huomiota tuohon pölyyn vaunun ympärillä, joka on minusta onnistunein osa tässä. Hienoa että olet kehittämässä ajatusta eteenpäin! Ja kuten Tomi sanoi, vaunu näyttää hyvältä.