Pienoismallit.net

HEAVY CHEVY

Tämmösen Heavy chevyn rakentelin amtn sarjasta. Onnistu iha hyvin

Kommentit

Ihan hyvä suoritus, vaikka sarja taitaa olla aika alkeellinen. Irvistääkö konepelti vähän tosta kuskin puolelta, vai hämääkö kuva?

Esikuvakin on tietysti melko yksivärinen, mutta pirteyttä olisi saanut lisää, kun olisit vaikka maalannut sisälokarit punaisiksi, kuten laatikon kannessa olevassa kuvassakin. Ilmeisesti rakennettu Lowrider -tyyliin, kun perä noin tautisen korkealla ja näyttäisi ketjurattikin pilkottavan kabiinissa. Race -tarrat vähän ristiriidassa tuon muun Kustom-henkisyyden kanssa.

Maalipinnasta saisi hiomalla ja kiillottamalla tasaisemman. Myös vinkkinä seuraavaa mallia silmälläpitäen, laita valojen lasien taakse kaistaleet Bare Metal Foilia niin umpiot näyttävät elävämmiltä.
Terve Jouni!

Nätti ja "härskin" näköinen peli. Kromi-ikkunakarmien pois jättäminen tehostaa "Street Rod - Muscle Car" fiilistä. Voi sentään, nämä 60-70-luvun vaihteen muskelipirssit ovat hunajaa silmille!

Puskureiden maalaus paikka paikoin "irvistää". Mikko, "Lowrider" -tyyli on ihan jotain muuta. Race-tarroja käytettiin paljon näissä Street Rodeissa, monet kadulla ajettavista olivat samassa kunnossa kisassa ja sponsoreiden näkyminen oli tärkeää. Tästä tuli sittemmin kultti käyttää noita tarroja myös ilman sponsorointia -
loi äkäisemmän ulkonäön. Mutta kommenttiisi maalipinnan tasaisuudesta yhdyn.

Olisin pisteitä kyllä antanut 3-3,5 pojoa, jos arviointi olisi päällä. Hyvä suoritus Jouni!

YT
Kalle
JouniV 4.8.2017 17:34 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista ja hyvistä vinkeistä.
Kalle Korkala kirjoitti:
Mikko, "Lowrider" -tyyli on ihan jotain muuta. Race-tarroja käytettiin paljon näissä Street Rodeissa, monet kadulla ajettavista olivat samassa kunnossa kisassa ja sponsoreiden näkyminen oli tärkeää. Tästä tuli sittemmin kultti käyttää noita tarroja myös ilman sponsorointia -
loi äkäisemmän ulkonäön.
Hmm, en oikein tiedä mihin viittaat tuolla "ihan jollain muulla", tässä kuitenkin muutama pointti. Perän asento ja ketjuratti kielivät nimenomaan Lowrider kulttuurista. Tuollaista korkeutta ei saavuteta juurikaan muuten, kuin hydrauleilla, ja ketjurattia ei missään kisavehkeissä käytetä. Kyseinen lentokorkeus ei myöskään ole käytännöllinen kilvanajossa, kun ne kiihdytys-slicksit mahtuvat pienemmälläkin korotuksella alle. Myös keulan ja perän valomuutokset ovat täyttä Kustom-kikkailua. Lowrider ei aina tarkoita pinnavanteita matalaprofiilikumeilla ja villillä flake-maalauksella. Muistelet ehkä 70-80 lukujen Suomi-harrastelua, jolloin jenkkiautoihin sekoitettiin milloin mitäkin vaikutteita, kunhan oli Amerikkaa.

Mihin tuo "kultti" tarrojen käyttämisestä perustuu? Jonkin verran olen perehtynyt amerikan kiihdytystouhuihin 40-80 -luvuilta, enkä tuollaista ilmiötä tunnista. Noita tarroja tulee jokaisen jenkkiosan paketissa kasapäin, eivätkä ne välttämättä mistään sponsoroinnista kerro. Ammattimaiset kisakuskit ovat asia erikseen. Olen muutamia vastaavia laitteita harrastellut ihan 1:1 -koossa, joista viimeisimpänä '72 Pontiac Firebird, jota pidin ns. Street Machinena. Mattamustaksi telalla maalattu, Perää korotettu Gabrielin Hi-Jackerseilla, alla Centerlinet ja takana aivan liian isot munkkikumit. Keula niin lähellä maata kuin saa ja suorat putket nuhaisen Pontiacin 350:sen perässä.

Jos vielä takerrutaan termeihin, niin "Street Rod" viittaa jo 50-lukua vanhempiin laitteisiin, jota tämä Impala ei edusta. "Rodit" ovat muutenkin asia erikseen, kuten myös ns. "Street Freak" -tyyli joka on ehkä lähimpänä tätä kyseistä mallia.
Ah, keväällä tuli hommattua kesäautoksi samankorinen vuoden -70 impala. Oliko sarjassa osat vakiomallia varten, mikä olisi enemmän omaan makuun sopiva?
JouniV 5.8.2017 01:01 Vastaa lainauksella
On mallissa osat vakio malliseen.
Jaahas, siinä on kuski jättänyt kaaransa maissipellon reunaan perä pystyssä parkkiin. Ennakkoluulottomasti toteutettu malli ja poseerauskuvat. Hyvä!
Tuossa ylempänä tulikin jo muutama hyvä vinkki rakentelun ja viimeistelyn suhteen - niistä kannattaa ottaa "opiksi". Ja sitten vaan rakentelemaan lisää…