Pienoismallit.net

Fw 190A-6

Unteroffizier Hugo Broch

Luutnantti Hugo Broch (6.1.1922) on saksalainen Luftwaffen lentäjä-ässä Jagdgeschwader 54:stä (eli Grünherzistä). Hänen tilillään on 324:ltä sotalennolta 81 pudotusta, kaikki itärintamalta. Broch sai myös ritariristin ansioistaan 12.3.1945.

Broch kävi pitämässä luennon kokemuksistaan elokuussa 2015 Vantaalla ja pitihän häntä käydä kuuntelemassa. Jännä kytkös Suomeen löytyy, Brochin ystäviä oli lentämässä lento-osasto Kuhlmeyn riveissä kesän 1944 ratkaisutaisteluissa Suomessa. Broch itse oli 4.3.-29.6.1944 sijoitettuna Liegnitziin, eikä siis ollut Kuhlmeyn mukana. Luento (ja varsinkin Brochin sodanvastainen sanoma) teki minuun kuitenkin suuren vaikutuksen ja päätin heti tehdä hänen koneestaan pienoismallin. Löysin netin syövereistä Brochin Kurland Kesselissä Riga-Spilve/Latviassa (Kuurinmaan motissa) lokakuussa 1944 lentämän koneen profiilin, jonka perusteella sitten mallailin Eduardin valmistaman koneen.

Mallissa, Eduardin normaalien ongelmien lisäksi, vaikeuksia tuotti siirtokuvat. Niitä on yhdistelty miljoonalaatikkoni sisällöstä. Erityisesti werkenummer meinasi tuottaa pahoja ongelmia. Onneksi Antti Pentikäinen sivustolta printtasi minulle hyvät kuvat, suuret kiitokset siitä vielä kerran.

Jarruletkut ja antenni ovat EZ-lineä.

Malli on maalattu, kurattu jne. lähinnä Tamiyan, AK Interactiven, Vallejon ja Revellin tuotteilla.

Kommentit

Kyllä on nätti "Lahtari"! Hyvää työtä Eskolta jälleen. Pakokaasuvanat ovat härskit mutta sopivat hyvin.
YT
Kalle
Esko P. 9.7.2017 23:59 Vastaa lainauksella
Kiitti! Ajattelin tosiaan ettei noihin aikoihin ollut enää aikaa paljon putsailla koneita ja esim. Immolan referenssejä mukaillen yritin mallintaa säistämistä.
AJ 10.7.2017 02:55 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Kerrassaan mainio Fw 190A-6 jälleen plus hyvä historiikki - mainiota työtä, Esko. Terveisin, AJ
Esko P. 11.7.2017 10:32 Vastaa lainauksella
Kiitos kehuista!
Mielestäni tämä on ehdottomasti onnistunein lekomallini, toistaiseksi :D
Kyllä juuri näin. Vähän lisää historiaa pilotista, niin minulta olisi tullut 4,5.
YT
Kalle
Hyvännäköinen harmaa petolintu. Sanoisin että on sopivan sottainenkin. Tuskinpa itärintamalla oli paljoa aikaa koneiden kiillotteluun. Kuuluiko Broch esikuntalentueeseen/johtoryhmään (JG54/stab,) kun koneessa on vinkkeli tunnukset?

t:E-P
Tämäkin FW näyttää upealle, kuten Eskon edellinenkin tulkinta aiheesta. Pilottia tai esikuvaa tuntematta camo näyttää hyvälle ja myös hieman rähjäisempi ulkoasu. Meinaatko tehdä vielä alatyypit A-7 - A-9? :)
Esko P. 16.7.2017 20:19 Vastaa lainauksella
En tiedä tuosta esikuntakysymyksestä. Kuten kirjoitin jo aiemmin Brochin koneista ei tahtonut löytyä kuvia ja tein tämän yhden netistä löytämäni profiilikuvan perusteella.

Tarkoitukseni on tehdä vielä Rudorfferin Immolassa käyttämä FW ja yksi Blodenplatten yhteydessä, todella hyvin aikanaan kuvattu, liittoutuneiden haltuun jäänyt yksilö. Noiden alatyyppejä en nyt ulkoa muista, mutta niiden jälkeen FW:t saavat jäädä hetkeksi.
Esko P. kirjoitti:
En tiedä tuosta esikuntakysymyksestä. Kuten kirjoitin jo aiemmin Brochin koneista ei tahtonut löytyä kuvia ja tein tämän yhden netistä löytämäni profiilikuvan perusteella.
Kaivelin kirjastoa ja vanhasta Wings of Fame kirjasesta löytyi tietoa. Taktinen merkintä <I on Geschwader Adjutant. Olisiko Broch ollut peräti laivueen adjutantti vai oliko kone hänellä vain lainassa.

E-P
AJ eilen 23:33 Vastaa lainauksella
Moi, Hugo Broch ei tiettävästi ollut lennoston (Geschwader) adjutantti missään vaiheessa, vaikka ko. lekon taktinen merkintä <I onkin lennoston adjutantin koneen, kuten E-P edellä jo totesi.

Ilmeisesti Esko otti mallia kyseiseen Unteroffizier Hugo Broch:n Focke Wulf Fw 190 A-6:een, Werknummer 470235, Kurland Kesselissä Riga-Spilve/Latviassa (Kuurinmaan motissa) lokakuussa 1944, Claes Sundinin hyvästä profiilipiirroksesta. Sinänsä profiilipiirros on ok.

Tuolloin lennoston komentajana (Geschwaderkommodore) toimi eversti (Oberst) Dieter Hrabak sodan loppuun saakka, 1.10.1944 - 8.5.1945. Tiettävästi lennoston adjutanttina (Geschwaderadjutant) oli toiminut ensin kapteeni (Hauptmann) Kath ja ilmesesti lokakuusta 1944 alkaen kapteeni (Hauptmann) Lock.

Käytännön syistä esiupseereita oli kielletty lentämästä tst-lentoja koneilla, joissa oli heidän viralliset tunnuksensa (täysin eri asia on, kuinka tätä lentokieltokäskyä noudatettiin).

Joten Hugo Broch:lla lienee ollut "lainassa" lennoston adjutantin leko tst-lennoilla.

Saksalaiset taktiset "vinkkelitunnukset":

1) Lennoston (Geschwader) komentaja <<I
2) Lennoston (Geschwader) adjutantti <I
3) Lennoston (Geschwader) tiedustelu-upseeri <-
4) Lennoston (Geschwader) teknillinen upseeri <I0
5) Lennoston (Geschwader) esikuntamajuri <II

6) Laivueen (Staffel) komentaja <<
7) Laivueen (Staffel) adjutantti <
8) Laivueen (Staffel) adjutantti teknillinen upseeri <0

Toivottavasti auttoi edes vähän. Terkuin, AJ
Esko P. tänään 00:33 Vastaa lainauksella
Juuri Sundinin tekemä piirros oli käytössäni. Eli vastuu autenttisuudesta siirtyy hänelle parempien lähteiden puuttuessa. Kiitokset taas AJ:lle ja muille kommentoinneille.