Pienoismallit.net

Star Trek Enterprise

NCC 1701 Into darkness

Rakennettuani viime vuonna (2016) Star Trek Voyagerin mallin, jäi siitä paljonkin hampaankoloon. Oli ideoita ja oli toteutuksia. Saatuani mallin valmiiksi, oli moneen tekemääni ratkaisuun helppo todeta, että tuonkin olisin voinut tehdä näin tai noin. Paljon oli onnistuneita kokeiluja, kokeiluja, jotka mielestäni toimivat paremmin, kuin aikaisemmat näkemäni ratkaisut. En ainakaan vielä halunnut tehdä samaa mallia uudestaan, joten päädyin tähän kyseiseen malliin, jossa pääsen paikkaamaan edellisen virheitä.

Aloitin tämän jo joskus talvella työstämällä ensin ledipiiriä noille warpengineille kokeilemalla eri kytkentöjä ja eri määriä ledejä. Valopuolta tulee vielä muutakin mm lentovalot, mutta nyt olen päässyt jo työn alkuun itse pienoismallin kanssa. Tiedän jo nyt, että tästä tulee pitkä projekti, pelkästään Aztek- maskitarrat ja photoetchit kesti tulla Jenkkilästä aika kauan - oikeastaa etchit tuli nopeasti, mutta maskitarrat otti pari kuukautta. Valopiirit olisi voinut tilata nekin valmiina sarjana, mutta päädyin rakentelemaan ne itse, koska on siihen vekottimet olemassa ja kolvi pysyy kädessä.

merkinnät

Tämä malli on sikäli erikoinen, että jos sen haluaa tehdä oikeasti oikeilla kuvioinneilla, on miltei pakko tilata nuo Aztek- maskitarrat, sillä monimutkaista kuviointia ei ole muoviosiin painettu eikä Revellin pakkauksessa tule mitään tarroja - ohjeessa on jonkinlainen maalauskuvio ja värit kerrottu. Homma alkoi siis tilaamalla maskitarrat Orbital Drydockilta ja se otti aikaa jostain syystä. Tilasin myös photoetchit Paragraphicsilta. https://www.youtube.com/watch?v=h5jBmuKlwaM&feature=youtu.be…